tirsdag den 16. juli 2024

Anmeldereksemplar: Vinger af skygger & torden.

Vinger af skygger & torden.

Titel: Vinger af skygger & torden. 

Forfatter: Stine Bahrt. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 16/09-2023. 

Antal sider: 351.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Vinger af torden & skygger.

Da skyggedæmonen lægger sine hænder over mit håndled, tiltager den pulserende fornemmelse.” Hvad vil det koste?” spørger jeg og forsøger igen at trække hånden til mig. Denne gang slipper han ikke. I stedet ser han sultent på mig, og et gådefuldt smil kruser om hans læber. ”Ingenting.” 

Penny efterlades ubeskyttet på himmelskibet, da hendes forældre forsvinder i Londals tågede gader. Hun og barndomsvennen, James, forsøger at skaffe mandskab, men ingen vil flyve under en kvindelig, uvelsignet kaptajn. Samtidig ånder Skyggeparlamentet dem i nakken med forældede krav, trusler og skæbnesvangre hemmeligheder. Desperation tvinger Penny til at indgå en farefuld alliance, som vækker ukendte længsler og rykker hendes forestillinger om rigtigt og forkert.






Jeg har tidligere læst forfatterens andre to bøger "Urværkerne", som har lidt af de samme temaer med steampunk og kaotisk verden, hvilket også er noget denne nye serie indeholder, og elsket dem, så derfor må jeg sige jeg også havde en del forventninger til denne her. 
Det efterhånden et nogle måneder siden bogen udkom, og den har siden jeg modtog den ligget i mine tanker, trods jeg ikke havde tid til at læse den, for jeg må sige jeg alligevel hørte en del spændende ting omkring den. 

Jeg har endelig fået læst bogen, og hvor må jeg sige at den var meget bedre end jeg havde håbet og forventet. 
Jeg må sige at forfatteren virkelig har udviklet sig i sin skrivestil, og noget jeg virkelig lagde mærke til, var hvor fantastisk dygtig forfatteren er blevet til at gøre sin tekst levende og nem at leve sig ind i, uden at gå alt for meget i dybden med detaljerne. 
Universet vi støder på her i "Vinger af Skygger & Torden" fangede virkelig min interesse og gjorde mig nysgerrig. Det er god detaljeret i teksten, så man nemt kan leve sig ind i bogens univers og nærmest se de kaotiske omgivelser for sig, og fornemme hvilket kaospræget miljø Penny befinder sig i. 
Londals historie og baggrund fascinerede mig virkelig, og sammen med myterne om skyggerne som kidnapper de kvindelige beboer i Londal gjorde mig nysgerrig og ivrig efter at finde ud af mere om byen.
Generelt vil jeg sige skyggerne gjorde mig nysgerrig. Hvem er det, hvad er de og hvorfor kidnapper de kun kvinderne? Samt hvorfor er det for eksempel kun hvis kvinderne er gifte at de er beskyttede? Der er opstået mange spørgsmål ved læsningen af denne første bog i serien, som jeg spændt venter og håber på at få svar på i næste bog. 
Penny er en interessant karakter at følge. Hun er en bestemt kvinde, stædig og frembrusende, og ingen skal stoppe hende i at nå sine mål, hvilket jeg må sige alle var detaljer som jeg virkelig fandt fangende ved hende. Samtidig opleves der også en interessant karakterudvikling ved hende gennem bogen. Hun bliver stærkere, mere selvstændig og udviklet jo længere ind vi kommer. 
Jeg vil ikke spoile for meget af handlingen, men jeg må sige denne her "farefulde alliance" Penny bliver nød til at indgå, virkelig gjorde mig nysgerrig, men jeg kan ikke sige for meget om den uden at komme til at spoile.

Generelt vil jeg sige dette var en spændende og medrivende læseoplevelse. Teksten er skrevet i et let sprog, som samtidig er detaljeret uden at blive tung, hvilket virkelig gjorde det let at blive fanget af handlingen og glemme tid, når man sad med bogen.
Jeg er meget spændt på hvor serien fremtidigt tager os læsere hen, og kan kun varmt anbefale bogen, hvis i søger læsestof som er spækket af fantasy, drama, mystik, kærlighed, farlige alliancer og masser spørgsmål! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen.