torsdag den 12. september 2024

Anmeldereksemplar: Dronningens udvalgte #1. - Skyggespil.

Dronningens udvalgte. 

Titel: Dronningens udvalgte #1. - Skyggespil.

Forfatter: Julie Midtgaard. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 18/9-2021. 

Antal sider: 343

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Skyggespil. 

Alt du gør fra nu, er en del af skyggespillet.
Dem du ser omkring dig, er dine værste fjender.

Syttenårige Akela har accepteret dronning Soras tilbud om en plads ved hoffet.
Her skal hun gennemføre skyggespillet; en række magiske dueller der afgør de Udvalgtes fremtid.
Kun ved at udmærke sig og opnå en plads som dronningens rådgiver kan Akela beskytte sin søster og forhindre at krigen rammer deres by. 
Desværre er der seks Udvalgte og blot én plads i hofrådet.
Mens oprørerne angriber, og bedrageriske skygger dukker op uden for skyggespillet, optrevler Akela den royale slægts hemmeligheder. Men hvem tør hun stole på når alle bekriger hinanden i dronningens spil?



Tilbage i 2019 læste jeg for første gang noget af Julie Midtgaard, nemlig serien "Sprækken til Luscuro", som foregår i samme univers som "Dronningens Udvalgte". 
Jeg er stor fan af forfatterens serie og univers, og har egentlig længe ville læse denne del af serien, da vores hovedperson Akela er en karakter som længe har gjort mig nysgerrig, og nu har jeg endelig fået læst første bog om hende. 
Og sikke en læseoplevelse! Jeg må sige den var meget bedre end jeg først lige havde regnet med, og jeg glæder mig meget til at læse videre! 

Da jeg begyndte på bogen, sad jeg med mange forventninger og med stor spænding i kroppen. Endelig skulle jeg læse mere om Akela, som er Gry's plejesøster fra Aalborg. 
Jeg kan med det samme fortælle dette er en serie man nemt kan starte på uden at have læst "Sprækken til Luscuro", for den giver en fin opsummering i starten, som sætter os ind i universet, Akela og Gry, så man kommer ikke til at føle der mangler noget, dog vil jeg selvfølgelig med det samme anbefale at få læst den anden serie, hvis man ikke allerede har gjort det, for det giver en helt anden læseoplevelse, når man allerede kender til lidt. 
Akela er en interessant pige. Hun er stædig, selvstændig og så falder hun nemt til i nye omgivelser og grupper. Jeg kender hende jo allerede lidt fra tidligere bøger, hvor hun er med som biperson, så endelig at få lov til at komme tæt på hende var en fornøjelse. 
Jeg nød virkelig at følge hende, hun er en spændende person, med en kreativ og interessant tankegang, som gjorde det interessant at se hende færdes på slottet og omkring Dronning Sora. 
Samtidig oplevede man også lidt af en karakterudvikling i starten. Hun starter ud som en stille pige, lidt af en enspænder som kun stoler på sig selv, men som vi kommer længere ind lærer hun også lidt om at stole på andre og lade andre komme tæt på hende. 

Selve handlingen var jeg meget spændt på, og virkelig fanget af. Efter hendes ankomst til slottet, bliver de sat ind i, at de skal deltage i et skyggespil, for at gøre sig fortjente til sine pladser og senere en plads i dronningens hof. 
Skyggespillet er interessant, og jeg vil ikke spoile for meget af det, men jeg kan fortælle der kom et plottwist undervejs som jeg ikke lige havde set komme, og det var med til jeg læste hurtigere, bare for at finde ud af mere om spillet, men også om dronningen og hendes hemmeligheder. 
Jeg vil ikke spoile handlingen, men gud hvor er slottet fuld af hemmeligheder og plot twists, og man kan nærmest bare ikke slippe den her bog, når man først begynder, hvilket jeg også oplevede med forfatterens tidligere bøger. 

Sproget er let, og man bliver hurtigt fanget af karaktererne og universet. Samtidig har forfatteren endnu engang bare været utroligt god til at beskrive og detaljere alt, så man nemt kan leve sig ind i handlingen og let forestille sig omgivelser og personer man møder. 
Samtidig vil jeg også sige der sker tilpas meget, så man får små pustepauser undervejs, og dermed ikke føler der sker for meget, samtidig med man som, måske ny læser skal sætte sig ind i universet. 
Så står du og mangler noget interessant dansk fantasy, så kan jeg helt klart anbefale jer at give denne fantastiske bog en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 3. september 2024

Anmeldereksemplar: Mellem Verdener #2. - Tidens slør.

Mellem Verdner.

Titel: Mellem Verdner #2. - Tidens Slør. 

Forfatter: Dina Kjøng Sjöblom. 

Forlaget: Klippe. 

Udgivet: 16/09-2023. 

Antal sider: 447. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem! 


Tidens slør. 

Konflikten i jernalderens Skotland spidser til. Romernes greb om Storbritannien strammes, og imperiets magtudøvere skyr ingen midler for at få befolkningen til at underlægge sig det nye regime.

I nutiden kæmper Alexandra med at finde fodfæste i sin nye virkelighed, men intet er som før.

I takt med at nutiden og fortidens skæbnetråde vikles mere og mere ind i hinanden, får Alex sværere ved at ignorere, at Ragnarok nok blot er begyndelsen på rækken af de planer, som skæbnen har hvirvlet hende ind i.
Kapløbet med tiden er sat i gang, og Alexandra må søge i de mørkeste afkroge af mytologien – og i sig selv – for at redde Nathans slægtslinje. Men hvor langt kan man egentlig gå i retfærdighedens navn uden at miste sig selv undervejs?




Tilbage i 2022 udkom den første bog, og jeg husker hvor fanget jeg blev af universet, den nordiske del og hvordan det blev blandet sammen med skotland og tidsrejser. 
Jeg slugte bogen på ingen tid og har ligesiden higet efter fortsættelsen, for at finde ud af hvad der ellers ville ske. 
Nu har jeg så endeligt fået tiden til at få den læst, og jeg må sige at den var mindst lige så god som den første var. 

Da jeg begyndte på denne fortsættelse, så skulle jeg lige brugte lidt tid på at huske alt fra første bog, og hvordan det hele endte. Det tog også lige et par sider, og derfor også lige lidt tid om igen at leve mig ind i handlingen og føle det som fulgte jeg Alexandra på sidelinjen igen. 
Men som jeg så småt begyndte at fange de små detaljer fra første bog igen, begyndte jeg virkelig også bare at leve mig ind i handlingen, og virkelig blive grebet af Alexandra og hendes rejse igen. Den samlede tid jeg brugte på bogen var heller ikke lang, for når jeg satte mig med bogen, fløj jeg bare gennem den ene side efter den anden, og sad nærmest med følelsen af at den læste sig selv. 

Alexandra er blevet sendt tilbage til sin egen tid igen, og skal nu til at finde fodfæste med sin nye virkelighed, og de kræfter der er kommet med den, hvilket bestemt ikke er nemt.
I jernalderens Skotland splider konflikten til, og romernes greb om Storbritannien strammes. 
I takt med fortiden og nutidens skæbnetråde vikles mere og mere ind i hinanden, beslutter Alex sig for at hun ikke længere kan ignorere Ragnarok, og er nød til at finde en vej tilbage, og dermed rede Nathans slægtslinje. 
Alexandra må søge i de mørkeste afkroge af mytologien, og med det må hun beslutte hvor langt hun egentlig vil gå i retfærdighedens navn, uden at risikere at miste sig selv undervejs. 

Meget af første del af bogen foregår i nutiden, og jeg må sige den del virkelig testede min tålmodighed. Jeg higede nærmest efter den her tidsrejse, og at finde ud af hvad der foregik i Skotland, og hvordan det gik efter Alexandra mod sin vilje, blev sendt tilbage til nutiden. Jeg havde så mange spørgsmål, og jeg måtte bare have dem besvaret. Derfor blev læsningen også bare det mere intens. For samtidig med jeg var fanget af det der skete for Alexandra i nutiden, var jeg virkelig også ivrig efter hun skulle tilbage til fortiden, og finde ud af hvad der skete der. 
Alexandras udvikling personligt fangede mig bestemt også. Vi så i første bog en stor udvikling i hendes personlighed, men i denne her kommer der nye udfordringer for hende, som hun skal lære at håndtere, og det var jeg virkelig spændt på at se, hvordan hun ville håndtere.
Det var en interessant udvikling, og jeg er virkelig spændt på, hvor det hele leder hen for hende i den næste bog, som jeg virkelig ikke håber vi skal vente for længe på, for sikke en spændende slutning! 
Generelt vil jeg sige der sker lidt af hvert, men det aldrig fordi det en overvældende mængde handling. Handlingen er godt spredt, og jeg følte der skete tilpas nok til at fange mig som læser. 
Alt i alt vil jeg sige at forfatteren virkelig har klaret sig fantastisk med den "svære to'er" som virkelig skal leve op til en masse. 
Jeg venter hvert fald spændt på meget mere fra denne forfatter, både som en fortsættelse i denne serie, men forhåbentligt også meget andet litteratur! 

Dette er helt bestemt også en serie jeg kan anbefale, hvis man elsker den nordiske mytologi, tidsrejser og store personlige udviklinger. Så håber jeg bare i vil nyde den ligeså meget som jeg har gjordt! 







 


Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til en anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen.