torsdag den 12. september 2024

Anmeldereksemplar: Dronningens udvalgte #1. - Skyggespil.

Dronningens udvalgte. 

Titel: Dronningens udvalgte #1. - Skyggespil.

Forfatter: Julie Midtgaard. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 18/9-2021. 

Antal sider: 343

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Skyggespil. 

Alt du gør fra nu, er en del af skyggespillet.
Dem du ser omkring dig, er dine værste fjender.

Syttenårige Akela har accepteret dronning Soras tilbud om en plads ved hoffet.
Her skal hun gennemføre skyggespillet; en række magiske dueller der afgør de Udvalgtes fremtid.
Kun ved at udmærke sig og opnå en plads som dronningens rådgiver kan Akela beskytte sin søster og forhindre at krigen rammer deres by. 
Desværre er der seks Udvalgte og blot én plads i hofrådet.
Mens oprørerne angriber, og bedrageriske skygger dukker op uden for skyggespillet, optrevler Akela den royale slægts hemmeligheder. Men hvem tør hun stole på når alle bekriger hinanden i dronningens spil?



Tilbage i 2019 læste jeg for første gang noget af Julie Midtgaard, nemlig serien "Sprækken til Luscuro", som foregår i samme univers som "Dronningens Udvalgte". 
Jeg er stor fan af forfatterens serie og univers, og har egentlig længe ville læse denne del af serien, da vores hovedperson Akela er en karakter som længe har gjort mig nysgerrig, og nu har jeg endelig fået læst første bog om hende. 
Og sikke en læseoplevelse! Jeg må sige den var meget bedre end jeg først lige havde regnet med, og jeg glæder mig meget til at læse videre! 

Da jeg begyndte på bogen, sad jeg med mange forventninger og med stor spænding i kroppen. Endelig skulle jeg læse mere om Akela, som er Gry's plejesøster fra Aalborg. 
Jeg kan med det samme fortælle dette er en serie man nemt kan starte på uden at have læst "Sprækken til Luscuro", for den giver en fin opsummering i starten, som sætter os ind i universet, Akela og Gry, så man kommer ikke til at føle der mangler noget, dog vil jeg selvfølgelig med det samme anbefale at få læst den anden serie, hvis man ikke allerede har gjort det, for det giver en helt anden læseoplevelse, når man allerede kender til lidt. 
Akela er en interessant pige. Hun er stædig, selvstændig og så falder hun nemt til i nye omgivelser og grupper. Jeg kender hende jo allerede lidt fra tidligere bøger, hvor hun er med som biperson, så endelig at få lov til at komme tæt på hende var en fornøjelse. 
Jeg nød virkelig at følge hende, hun er en spændende person, med en kreativ og interessant tankegang, som gjorde det interessant at se hende færdes på slottet og omkring Dronning Sora. 
Samtidig oplevede man også lidt af en karakterudvikling i starten. Hun starter ud som en stille pige, lidt af en enspænder som kun stoler på sig selv, men som vi kommer længere ind lærer hun også lidt om at stole på andre og lade andre komme tæt på hende. 

Selve handlingen var jeg meget spændt på, og virkelig fanget af. Efter hendes ankomst til slottet, bliver de sat ind i, at de skal deltage i et skyggespil, for at gøre sig fortjente til sine pladser og senere en plads i dronningens hof. 
Skyggespillet er interessant, og jeg vil ikke spoile for meget af det, men jeg kan fortælle der kom et plottwist undervejs som jeg ikke lige havde set komme, og det var med til jeg læste hurtigere, bare for at finde ud af mere om spillet, men også om dronningen og hendes hemmeligheder. 
Jeg vil ikke spoile handlingen, men gud hvor er slottet fuld af hemmeligheder og plot twists, og man kan nærmest bare ikke slippe den her bog, når man først begynder, hvilket jeg også oplevede med forfatterens tidligere bøger. 

Sproget er let, og man bliver hurtigt fanget af karaktererne og universet. Samtidig har forfatteren endnu engang bare været utroligt god til at beskrive og detaljere alt, så man nemt kan leve sig ind i handlingen og let forestille sig omgivelser og personer man møder. 
Samtidig vil jeg også sige der sker tilpas meget, så man får små pustepauser undervejs, og dermed ikke føler der sker for meget, samtidig med man som, måske ny læser skal sætte sig ind i universet. 
Så står du og mangler noget interessant dansk fantasy, så kan jeg helt klart anbefale jer at give denne fantastiske bog en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar