mandag den 11. september 2023

Anmeldereksemplar: 78 Grader.

78º

Titel: 78 grader. 

Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen. 

Illustrator: Lars Gabel. 

Forlaget: Gyldendal. 

Udgivet: 07/08-2023. 

Antal sider: 104. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 

78º

78 grader er en dystopisk, tankevækkende og smuk graphic novel om den unge dreng Artem og hans forsøg på at overleve i en verden, der bogstaveligt talt er ved at brænde ned til grunden. 
Vand og mad er en mangelvare, og man skal ikke bevæge sig ud i den bagende sol for lang tid ad gangen. 
Alligevel gør Artem alt, hvad han kan for at holde sammen på sin familie og sig selv. Men måske er der slet ikke nogen vej uden om. Måske er det slet ikke meningen, at man skal overleve.




Jeg har aldrig læst noget af Kenneth Bøgh Andersen, som ellers er en meget populær forfatter. Så da jeg fik tilbudt denne graphic novel tog jeg chancen og sagde ja tak til den. 
Jeg var dog lidt skeptisk, for det er jo en illustreret novelle/tegneserie, og det er trods alt noget jeg ikke gør mig særlig ofte i. 
En chance skulle den dog have, hvilket jeg er virkelig glad for, for det var en super fin og tankevækkende bog!

Dette er jo en graphic novel, så der står ikke voldsomt meget på siderne, dog vil jeg sige at med de smukke illustrationer, som er lavet af Lars Gabel, så var det utroligt nemt at leve sig ind i universet og forestille sig hvad der er der sker og omgivelserne trods den lille mængde tekst der er. 
I 78º følger vi den unge dreng Artem, som forsøger at overleve i en verden hvor temperaturen er dræbende. Verdenen er ved at brænde ned til grunden, og er så godt som umulig at leve i, hvis der ikke er aircondition til at holde dem kolde. 
Luksus ting såsom vand og mad er næsten umuligt at få fat på, men med det sagt er de tvunget ud i solen for at finde det og overleve. 
Trods det kæmper Artem også for at holde styr på sin famille og overleve. 
Artems fortælling knuste virkelig mit hjerte. Det en hård bog, men også en meget tankevækkende bog. Bogen her sætter nemlig gang i et skrækscenarie om, hvilken verden vi en dag kan ende med, hvis vi ikke strammer os an og passer bedre på vores miljø og verden. 
Her ser vi nemlig et miljø som er blevet så skadet af forurening og den livsstil vi lever, som ender ud i en form for masseudrydelse, da det næsten er umuligt at overleve i hedebølgen. 
Jeg skal være ærlig og sige, jeg tænker ikke nødvendigvis meget på miljøet og den krise vi er på vej imod, men her må jeg nu alligevel sige at denne lille fine grafiske bog her, sætter gang i tankerne omkring emnet. Den får bestemt en til at tænke sig en ekstra gang om, samtidig med man er fanget af en spændende kort fortælling, om en dreng der bare ønsker sig en udholdelig livsstil, hvor han kan leve i fred og sikkerhed med sin familie. 
Igen må jeg virkelig lige rose illustrationerne. De enkle, men alligevel detaljerede og nemme at blive fanget af. Jeg tog mig hvert fald i mange gange at blive fanget af motiverne og handlingen. 

Elsker du den her type bøger som både oplyser og fanger, hvor det både er nemt at følge med og forstå hvad der sker, så kan jeg helt klart anbefale "78 grader" en chance! 
Samtidig må jeg da sige, at jeg også er blevet lidt fanget af Kenneth Bøgh Andersens skrivestil, og jeg vil bestemt gerne læse mere af forfatteren en dag! 












Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar