søndag den 22. oktober 2023

Anmeldereksemplar: Huset i Chelsea.

Huset i Chelsea. 

Titel: Huset i Chelsea. 

Original titel: The Family Upstairs. 

Forfatter: Lisa Jewell. 

Udgivet på dansk ved: Gads. 

Udgivet på dansk den: 10/07-2023. 

Antal sider: 344. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak til dem! 

Et hus. To familier. Tre døde. 

På sin 25-års fødselsdag får Libby Jones det brev, hun som adoptivbarn har ventet på hele sit liv. Endelig skal hun få at vide, hvor hun kommer fra. 
Brevet giver ikke alene svar på, hvem hendes biologiske forældre var. Det fortæller også, at Libby har arvet et gammelt hus i millionklassen i den fashionable London-bydel Chelsea. Men huset gemmer på en mørk hemmelighed. 25 år tidligere blev politiet kaldt ud til et hus. Her fandt de en baby, der lå og kiggede i sin vugge. Og tre sortklædte lig, der havde ligget i køkkenet i flere dage. To af dem var Libbys forældre. 
Mysteriet om huset i Chelsea er aldrig blevet opklaret. Hvor forsvandt husets fire andre børn hen? Og hvem var det, der tog sig af den lille Libby i vuggen, i dagene efter forældrenes død? 
Libby vil kende hele sandheden om sin familie. Den ligger begravet i huset i Chelsea. 



"Huset i Chelsea" var en bog der virkelig fangede min opmærksomhed ud fra bagsideteksten. Den lød ret så nervepirrende, og til at have et endnu mørkere tema end nogle af Jewell's andre spændingsromaner. 
Nu har jeg læst den, og jeg må sige at trods et par små detaljer som ikke fangede mig, så var det bestemt en medrivende roman, og en der var en smule mørkere end de andre jeg har læst af forfatteren. 

Da Libby Jones fylder 25 år, får hun det brev hun har ventet på hele sit liv. Sin del af arven fra sine biologiske forældres død. 
Endelig kan hun finde ud af mere om hvem hun er, og hvor hun kommer fra. 
Brevet giver hende ikke kun svaret på hvem de biologiske forældre var, men overrækker hende også et gammelt hus i millionklassen. I den fashionable London-bydel Chelsea har hun svaret et stort gammelt hus, som gemmer på en mørk hemmelighed.
25 år tidligere blev politiet nemlig kaldt ud, hvor de fandt en baby og 3 sortklædte liv som havde ligget i køkkenet i flere dage. 
Mysteriet blev aldrig opklaret. Hvem var den tredje i køkkenet, og hvor blev de fire andre børn i huset af? 
For at finde sandheden, må hemmelighederne i huset graves op... 

Da jeg begyndte på bogen var jeg virkelig fuld af forventninger til handlingen, for bare bagsideteksten leder op til en mystisk og medrivende fortælling, hvilket jeg må sige den bestemt også gjorde! 
Handlingen var sygt spændende. Hele mystikken om de 3 lig som dukkede op, og lille Libby som tydeligvis er blevet passet, de dage forældrene var døde, satte virkelig gang i tankerne. Hvem var den tredje mand? Hvor blev børnene af? Hvad var der generelt sket i huset? 
Der var rigtig mange spørgsmål som pressede sig på, og jeg må sige at jeg læste også bare hurtigere og hurtigere for at finde ud af mere. 
I løbet af bogen følger vi meget Libby da hun er vores primær hovedperson, men vi følger også en anden mystisk kvinde, og får vores karakteristiske fortidskapitler, som fortæller hvad der er foregået i huset dengang. 
Libby var faktisk en karakter jeg ikke brød mig om i starten, generelt havde jeg svært ved at følge hende gennem det meste af bogen. Hun virkede ærligtalt en smule snobbet og stiv i sin personlighed, hvilket gjorde jeg aldrig rigtigt blev helt grebet af hende, det var kun hendes baggrundshistorie med mysteriet i huset der fangede mig med hende. Med det sagt vil jeg da sige der skete lidt af en personudvikling gennem bogen, som mysterierne blev afsløret, og hun blev lidt mere tålelig i nær slutningen af bogen. 
Derimod fangede kapitlerne fra den mystiske kvinde mig meget. Hvem var hun? Hvad havde hun med huset at gøre? Hvad var hendes del i Libbys liv? Endnu flere spørgsmål. Samtidig virkede hun også hårdt presset og plaget, som gjorde mig endnu mere nysgerrig på at finde ud af hvad der var sket hende. 
Hende og kapitlerne fra fortiden, var hvert fald de kapitler som gjorde bogen fangende for mig, og som gjorde jeg bare ikke kunne stoppe med at læse før sidste side var vendt! 

Ser vi bort fra jeg ikke lige var Libbys største fan, så vil jeg sige dette var en virkelig spændende bog, som fangede på en anden måde end forfatteren andre bøger har gjort! 
Bogen har et let sprog, som gør læsningen flydende og hurtig. 
Billedsproget er også stadig fyldigt og gjorde det nemt at forestille sig alt fra omgivelserne til de intense følelser de mange karakterer gennemgår i løbet af bogen. 
Som sådan vil jeg sige at alle andre end Libbys personligheder var fyldige og umulige ikke at blive nysgerrige på. Jeg ved ikke hvorfor det lige er Libby jeg ikke brød mig om, men resten fangede mig virkelig. 
Så alt i alt vil jeg sige det var en rigtig spændende læseoplevelse igen! Og jeg kan kun varmt anbefale alle at give den en chance. 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar