lørdag den 3. december 2022

Anmeldereksemplar: The Poppy War #2. - Dragerepublikken.

The Poppy War. 

Titel: The Poppy War #2. - Dragerepublikken. 

Original titel: The Poppy War #2. - The Dragon Republic. 

Forfatter: R. F. Kuang. 

Udgivet på dansk ved: Falco. 

Udgivet på dansk den: 13/09-2022.

Antal sider: 698. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tak til dem! 


Dragerepublikken. 

Opiumskrigen endte med Rins udslettelse af landet Mugen, og hun er nu på flugt fra føniksguden, sin opiumafhængighed og de grusomme konsekvenser og etiske dilemmaer, der er fulgt i kølvandet på hendes afslutning af krigen.

Det eneste, der holder Rin i live, er hendes ønske om at hævne sig på den forræderiske kejserinde, der solgte hendes land til fjenderne, og hun allierer sig med den magtfulde Dragekrigsherre. De starter en ny krig, men Rin må erkende, at kejserindens magt er altoverskyggende, samtidig med at hendes medsammensvorne viser nye koldsindige sider af sig selv.





"Dragerepublikken" er den ventede fortsættelse til "Opiumskrigen" som jeg læste tidligere på året, nu har jeg endelig fået den læs, og sikke en fortsættelse! 
Denne serie bliver bare mere og mere intenst, brutal og medrivende, og er slet ikke til at slippe før sidste side er vendt. 
Nu venter jeg bare på den tredje og sidste bog udkommer på dansk, så jeg endelig kan få slutningen på Rins kamp. 

Da jeg begyndte på bogen, var det trods alt ikke voldsomt lang tid siden jeg havde afsluttet første bog, så jeg havde ikke svært ved endnu engang at leve mig ind i de brutale omgivelser, og føle at jeg fulgte Rin på sidelinjen. 
Der er efterhånden gået lidt tid siden vi slap Rin i første bog, hvor hun havde udslettet Mugen, og nu sammen med Ciken er på flugt fra Kejserinden. 
Rin slås dagligt efter tabet af Altan med sin psyke og føniskguden. Den eneste måde hun føler hun kan få en smule kontrol over føniksen, er ved hjælp af opium, men det gør hende også høj og ude af stand til at fremkalde ilden. 
Det eneste der holder Rin i live er hendes tørst efter at få hævn på Kejserinden. Så da Dragekrigsherren fanger hende og Ciken, og kræver hendes hjælp til at vælte Kejserinden, tvivler hun ikke længe, heller ikke selvom resten af gruppen ikke stoler på ham. Da hun dog kommer tæt nok på Kejserinden, går noget galt, og hun mister helt muligheden for at tilkalde føniksen. 
Rin står altså nu i en ny krig, med en blokade der stopper hendes kræfter og en hævntørst hun ikke kan slippe. Vil hun få sin hævn? Eller taber hun denne krig?
På mange måder er denne fortsættelse mindst lige så intens og brutal som første bog var, men jeg vil alligevel sige at denne her var lidt mere nem at håndtere. For jeg oplevede ikke samme form for grafiske brutalitet og ubehag, som jeg gjorde i nogle af scenerne i første bog. Med det sagt er der stadig grafiske krigsscener, hvor man virkelig kan forestille sig de blodige kampe som Rin og de andre ender i. Første bog var meget opbygning af universet, hvor jeg vil sige at denne fortsættelse er meget mere handling og krig. 
Vi kommer med Rin vidt omkring i landene, hvor hun kæmper Dragekrigsherrens krig mod Kejserinden, og her vil jeg bare fortsat rose forfatterens evne til at beskrive og detaljere omgivelserne, så man følte man selv var tilstede. Det var utroligt spændende, og selvom det til tider godt kunne blive meget krig og statistik, så var det aldrig kedeligt at følge Rin i situationerne. 

Rin er stadig en karakter jeg er ret fascineret af. Hun er stadig en stædig, ambitiøs og frembrusende kvinde, men på en lidt anderledes måde end i første bog. Hun har mistet en del i første bog, og det kan tydeligt mærkes på hende. Hun føres primært frem af sin hævntørst, og det er det der holder hende oppe i størstedelen af bogen. Jeg må sige at jeg er imponeret over hun ikke lægger sig og giver op, med den mængde modvind hun kommer ud for, for hun kommer ud for en del udfordringer som mange andre ellers ville give op efter. 
Men hun skræmmer mig også stadig lidt, for hun kan være virkelig intents. Jeg vil dog også sige at jeg så lidt andre og mere følsomme sider af hende i denne del, og det tydeligt at hun slås meget med sin samvittighed og sine følelser i denne del. Med det sagt vil jeg også sige at hun har rykket sig lidt, og udviklet sin personlighed i en mere moden retning, og jeg er virkelig spændt på hendes videre udvikling i næste bog. 
Sproget er stadig let, men som i første bog kan meget af det militære snak godt gøre læsningen lidt tung til tider. Den spændende handling vejer dog op for det, og gjorde for mig, at jeg bare læste det hurtigere. 
I løbet af bogen møder vi lidt nye folk og her vil jeg rose forfatteren meget for at gøre dem nemme, at holde styr på, jeg var hvert fald aldrig i tvivl om hvem der var hvem, samtidig med man fik følelsen af at de var fyldige og interessante. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en velskrevet fortsættelse, som formåede at holde mig fanget fra start til slut. Det er helt bestemt en serie jeg stadig kan anbefale alle fantasy elskere at give en chance. 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar