torsdag den 18. maj 2023

Anmeldereksemplar: Duftapoteket #6. - Arven fra Villa Evie.

Duftapoteket. 

Titel: Duftapoteket #6. - Arven fra Villa Evie. 

Original titel: Die Duftapotheke #6. - Das Vermächtnis der Villa Evie. 

Forfatter: Anna Ruhe. 

Udgivet på dansk ved: Straarup & Co. 

Udgivet på dansk den: 29/08-2022.

Antal sider: 277. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Arven fra Villa Evie. 

Mørke tider venter Luzie Alvenstein og hendes venner. Hendes modstander, Edgar de Richemont, forsøger med allemidler at trænge ind i Villa Evie, for uden Duftapoteket kanhan ikke udføre sin plan om at udslette alle sentifleurs i verden.

Nu er det op til Luzie, Mats og de andre at beskytte deres hjem og de magiske dufte. Undervejs viser Villa Evie sig at gemme på endnu flere hemmeligheder, og Luzie kan mærke, at huset på mystisk vis forsøger at hjælpe hende. Men Edgar er farligere end nogensinde – og han er parat til alt.




Tilbage i 2020 startede jeg på denne spændende serie "Duftapoteket" og nu har jeg læste den sjette og sidste bog i serien. 
Jeg må sige at dette var en rigtig fin slutning på en medrivende og unik serie, som jeg er utroligt glad for jeg dengang besluttede mig at give en chance. 
Det har været en fantastisk læseoplevelse, og jeg kan varmt anbefale den til jer læsere som elsker fantasy!

Edgar De Richemont er stadig på fri fod, og han prøver ihærdigt at komme ind i duftapoteket i Villa Evie. Luzie og de andre har dog opfundet en masse nye dufte, som skal beskytte duftapoteket og Villa Evie. 
Duftene er dog bare ikke en længerevarig løsning, da de ender med at isolere sig selv fra andre. 
Mens Luzie og de andre beskytter Villa Evie med de magiske dufte, begynder hemmeligheder at dukke op, og huset prøver på mystisk vis at advare Luzie om de farer der lurer lige om hjørnet. 

Jeg må sige, at jeg var meget spændt på, at finde ud af, hvordan denne slutning ville ende. Det hele virkede en smule håbløst og uforudsigeligt i starten. Luzie og de andre arbejdede nemlig ihærdigt på at beskytte huset imod Edgar med magiske beskyttende dufte. Problemet med duftene var bare også, at de endte med at skærme dem imod resten af verdenen, hvilket lille Benno virkede ret påvirket af. 
Samtidig ledte de også stadig efter den unge dreng med sentifleurtalentet som Edgar kidnappede ved duftturneringen. 
Der skete altså konstant et eller andet som fangede min interesse, og gjorde at jeg havde svært ved at slippe bogen før den var læst færdig. 
En lille detalje ved denne handling, som gjorde jeg desværre måtte nøjes med at give dem 4 stjerner og ikke 5 var, at under en af de her tidsrejser som Luzie kommer ud på denne gang, så var der visse detaljer der ikke gav helt mening. 
Duftene der skulle beskytte huset, gjorde nemlig at hun ikke ville kunne rejse tilbage til sin egen tid, men hvorfor forlod hun så ikke bare huset og rejste tilbage til sin tid? Se det var en lille detalje der bare ødelagde det lidt for mig.
Men nu vil jeg heller ikke spoile for meget af handlingen. Ser man så bort fra den detalje, vil jeg sige at forfatteren virkelig har formået at skabe en fin slutning på en spændende serie, som samler op på alle de små løse detaljer som er dukket op under læsningen af serien, og har skabet en sammenhængende slutning som samler op på alt. 
Samtidig har forfatteren også formået at skabe små overraskelser i denne slutning som gjorde man sad spændt og overrasket over det der skete! 

Alt i alt vil jeg sige at dette har været en vidunderlig læseoplevelse, med en masse finde illustrationer undervejs, og jeg kan virkelig ikke anbefale den nok.
Så søger du en let, flot illustreret og medrivende fantasy, så kan jeg varmt anbefale "Duftapoteket." - Den fungere fint som let underholdning til sig selv, men vil også være fantastisk til hyggelæsning med børn eller som læsetræning for den mindre stærke læser! 












Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger om bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar