fredag den 26. maj 2023

Anmeldereksemplar: Efter Lukketid.

Efter lukketid. 

Titel: Efter Lukketid. 

Original titel: The Night Shift. 

Forfatter: Alex Finlay. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Falco.

Udgivet på dansk den: 09/02-2023. 

Antal sider: 364.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Blockbustersagen. 

Det er nytårsaften i 1999. Dommedags-profeter forventer de værste kaosscenarier ved årtusindskiftet, men ingen af dem holder stik. I en Blockbuster i New Jersey bliver fire teenagere på aftenvagt angrebet og kun én overlever. Den mistænkte flygter og bliver aldrig set igen.

Femten år senere angribes en anden gruppe teenagere i en isbutik i samme by, og endnu engang er der kun én overlevende. Det er mere end bare et tilfælde og den højgravide FBI-agent Sarah Keller sætter livet på spil i opklaringen af sagen.




Jeg er fornyeligt begyndt at læse mere krimi og thriller, så da jeg så at denne bog ville udkommet på dansk, vidste jeg bare, at jeg måtte læse den. 
Den lød nemlig både nervepirrende og utroligt spændende. 
Nu er den læst, og jeg må sige at den levede virkelig op til alle forventningerne. Faktisk vil jeg sige, at den var meget mere intens end jeg havde håbet på, og hvis i søger en thriller som er medrivende og umulig at slippe, så er denne her en i skal give en chance! 

Nytårs aften 1999 sker en forfærdelig gerning i Blockbuster. Fire teenagere bliver ved lukketid brutalt overfaldet, og kun en overlever angrebet. 
Desværre bliver gerningsmanden aldrig fundet. 
Femten år senere, i samme by, sker et nyt overfald som mistænkeligt nok ligner det femten år tidligere overfald. 
Igen er der kun en overlevende. 
Det er nu op til Sarah Killer at opklare sagen, og det bliver ikke uden livet på spil. 

Jeg må sige, at jeg havde ikke hørt voldsomt meget om bogen her da jeg begyndte på den, men det jeg havde hørt havde virkelig sat gang i forventningerne. Dog havde jeg ikke regnet med, at blive så fanget, at jeg ikke kunne slippe bogen før sidste side var vendt, dette var dog tilfældet. 
Dette var en bog jeg må sige virkelig var uforudsigelig, på intet tidspunkt havde jeg gættet at gerningsmanden var den, som personen var, og jeg var egentlig ret vild med det, for det gjorde at jeg sad konstant spændt og med en masse forskellige teorier, som måske og måske ikke var rigtige. 
I løbet af bogen skifter vi meget mellem at følge Sarah og den overlevende fra det første angreb i 1999. 
Jeg kunne godt lide den måde som kapitlerne skiftede mellem dem og deres efterforskning af sagen, for det var bestemt også med til at gøre læsningen det mere intens, når kapitlerne sluttede med en lille cliffganger og så også skiftede synsvinkel. 
Normalt har jeg en favorit at følge i den slags bøger med flere vinkler, men denne gang kunne jeg virkelig ikke beslutte mig for hvem der var mest interessant at følge, for begge var konstant intense og medrivende. 
Sarah var en intens og medrivende kvinde at følge. Trods hun er højgravid og dermed har et ekstra liv at passe på og tænke over, trækker hun sig aldrig når det blev intens med sagen. Hun var derimod stædig, nærgående og opsøgende, hvilket jeg var vild med. 
Hun borede i sagen og opgav aldrig at finde gerningsmanden. 
Den anden vinkel vi følger vil jeg ikke gå for meget ind på, men jeg må sige at det var en interessant vinkel. 
Hun var et følelsesmæssigt vrag, og svær at finde ud af, men man kunne dog fornemme, hvor intenst påvirket hun stadig er 15 år efter overfaldet. Så da hun bliver hevet ind i en ligende sag, kommer alle hemmelighederne og hændelsen op igen.
Jeg var altså fanget af begge vores kvindelige vinkler, og selvfølgelig også af selve handlingen, som jeg må sige virkelig er velskrevet og medrivende. 

Sproget er let, men fuld af mysterier og ubesvarede spørgsmål, som gør at man som læser sidder intenst og spændt på at finde ud af mere. Sammen med den medrivende handling, må jeg sige, at det nærmest føltes som om at bogen læste sig selv. 
Jeg må også rose forfatteren for sit detaljerede billedsprog, som gjorde det nemt at leve sig ind i handlingen, og forestille sig alt fra omgivelserne til handlingerne og personerne, som var man selv en del af bogen. 
I løbet af bogen møder vi ikke voldsomt mange personer, men dem vi gjorde må jeg sige, var velbeskrevet og virkede ægte og fyldige. Jeg oplevede hvert fald ikke en eneste biperson, som virkede tør eller som en karakter på papir. Så dette er endnu et stort plus. 
Står du altså og mangler en intens thriller, som bare ikke er til at slippe, så kan jeg varmt anbefale denne bog! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar