fredag den 19. november 2021

Anmeldereksemplar: Det falske vidne.

Det falske vidne. 

Titel: Det falske vidne. 

Original titel: False witness. 

Forfatter: Karin Slaughter. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic.

Udgivet på dansk den: 05/10-2021. 

Antal sider: 526. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Han så hvad du gjorde, han ved hvem du er.

Leigh Collier har knoklet hårdt for at opbygge noget, der ligner et normalt liv. 
Hun har et godt job som forsvarsadvokat, hendes datter klarer sig godt i skolen, og selv hendes skilsmisse er forløbet forholdsvist civiliseret. 
Hendes liv er lige akkurat så almindeligt, som hun altid har håbet, det ville blive. 
Men Leighs helt almindelige liv dækker over en barndom, der langt fra var almindelig. 
En barndom, der var skæmmet af hemmeligheder, ødelagt af svigt og i sidste ende flået i stykker af en knusende voldshandling. 
Og så lander en sag på hendes skrivebord. 
Hun skal forsvare en mand, der er anklaget for voldtægt. Det er den mest højprofilerede sag, hun nogensinde har haft – en sag, der kan ændre hele hendes karriere, hvis hun vinder. 
Men da hun møder den sigtede, går det op for hende, at det ikke er et tilfælde, at han har valgt hende som sin advokat. 
Hun kender ham. Og han kender hende. 
Mere afgørende er dog, at han ved, hvad der skete tyve år tidligere – og hvorfor Leigh har brugt to årtier på at flygte. 
Hvis hun ikke kan få ham frikendt, står hun til at tabe meget mere end sagen. 
Den eneste, der kan hjælpe, er hendes lillesøster Callie, som hun ikke længere har nogen kontakt med – og hun er det sidste menneske, Leigh har lyst til at bede om hjælp. 
Men pludselig har hun ikke andre muligheder.



Dette er den anden bog jeg læser af forfatteren Karin Slaughter, og jeg kan kun sige at jeg er fan, og jeg skal med sikkerhed have læst alle hendes andre bøger, og selvfølgelig de fremtidige bøger hun kommer med. 
Inden jeg begyndte på bogen, havde jeg nu en del forventninger, og jeg frygtede faktisk at den måske ikke kunne leve op til dem alle, men det kan jeg nu fortælle at det gjorde den altså. 
Den var vild, barsk og ubehagelig, men også medrivende og svær at lægge fra sig. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg ret spændt på at se hvad jeg nu gik ind til, for bare ud fra bagsideteksten, lød handlingen ret vild. 
Allerede på de første par sider blev jeg fanget af handlingen, og jeg følte jo nærmest bare, at siderne læste sig selv, for jeg måtte bare vide mere. 
I løbet af bogen følger vi Leigh og Callie, men ikke nok med det så får vi også lidt kapitler fra fortiden. Vi bliver altså sat ret godt ind i, hvad det var de gjorde for over 20 år siden. 
Jeg var vild med at følge både Leigh og Callie, og for en gangs skyld havde jeg faktisk ikke en favorit, for jeg så lige meget frem til hver deres kapitler.
Leigh var en virkelig interessant person. Til tider virkede hun kold, professionel og til, at have styr på følelserne og situationerne, men andre gange virkede hun som et nervøst nervevrag og utroligt følelsesladet. Det var med til at vække min nysgerrighed, jeg måtte bare vide hvad der var sket i hendes fortid der havde gjort hende til den hun var nu. Jeg kunne rigtig godt lide at følge Leigh, for det var nu også hende der havde mest med den her voldtægtssag at gøre, og ham fra deres fortid som skulle have set hvad de havde gjort 20 år tidligere. 
Callie gjorde mig også utroligt nysgerrig, men på en lidt anden måde. For hvor vi ikke fik vildt meget fra Leighs fortid i starten, får vi alligevel lidt hurtigere nogle informationer om Callie. 
Callie er dybt afhængig af stoffer, og præget af store smerter efter en voldsom ulykke i hendes teenageår. Samtidig er hun også præget af det hun blev udsat for 20 år tidligere. Jeg vil ikke spoile handlingen, og derfor går jeg ikke mere ind på hvad der skete for dem dengang, men jeg kan fortælle at det var noget der virkelig traumatiserede dem begge. 

Handlingen var vildt spændende, men den var bestemt heller ikke for sarte sjæle, så hvis man virkelig ikke kan håndtere mord, voldtægt, stoffer og vold, er det nok en bog man skal genoverveje før man læser den. 
Jeg var fanget fra første kapitel. Den starter ud med et kapitel 20 år tidligere, hvor vi ser hvad der ledte op til den her forfærdelige handling fra Leigh og Callie. Efterfølgende bliver det lidt roligere, men ikke meget for allerede i næste kapitel kommer fortiden tilbage igen, men denne gang i et vidne til deres handling... 
Da Leigh bliver sat på en sag, og hurtigt indser hun, at hun ikke kan klare den uden at indblande Callie, heller ikke selvom hun er den sidste hun vil søge hjælp hos. 
Der skete en del, og alle kapitlerne sluttede med sådan en lille cliffhanger der bare gjorde, at jeg nærmest ikke kunne slippe bogen, for jeg måtte bare vide hvordan det hele ville ende. 
Så jeg vil sige at forfatter Slaughter har virkelig formået at skabe, en medrivende fortælling man bare ikke kan slippe igen. 
Udover det så bruger hun også et fantastisk livagtigt billedsprog, som gør at det er ret nemt, at forestille sig alt det her der sker som en lille film, og jeg tror nu også bogen kunne egne sig godt til en thriller film. Dog gør det også bogen den smule ekstra barsk, og for nogle kan det måske blive for hårdt, så jeg anbefaler selvfølgelig stadig, at man tænker sig om, når man nu sætter sig med bogen. 

Sproget i bogen er let, forståeligt og det føltes nærmest som om siderne i sidste ende læste sig selv, for så hurtigt gik det. 
I løbet af bogen møder vi lidt forskellige personer, men det var altid nemt at holde styr på dem alle, samtidig virkede de alle også livagtige og relevante for fortællingen. Jeg stødte ikke på en eneste der ikke virkede som en ægte person. 
Jeg elskede for eksempel Walter, han var virkelig skøn, men jeg var ikke særlig vild med Phil, hun var virkelig en speciel karakter. 
Men alt i alt vil jeg sige at dette er en velskrevet bog, som virkelig tager en med på en nervepirrende oplevelse. 
Jeg kan kun anbefale alle der er vild med en nervepirrende spændings-/thriller fortælling, at give den en chance, for den er virkelig fed. 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar