fredag den 22. april 2022

Anmeldelse: Will Trent #9. - Den sidste enke.

Will-Trent.

Titel: Will Trent #9. - Den sidste enke. 

Original titel: Will Trent #9. - The Last Widow. 

Forfatter: Karin Slaughter. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins. 

Udgivet på dansk den: 10/10-2019.

Antal sider: 494. 

Antal stjerner: 5/5. 


Den sidste enke. 

En gådefuld kidnapning
En varm sommeraften bliver en forsker fra Center for Sygdomsbekæmpelse i Atlanta af ukendte gerningsmænd bortført på en parkeringsplads foran et indkøbscenter.
Forskeren er som forsvundet fra jordens overflade, og politiet er desperat efter at finde gerningsmændene og redde forskerens liv.

En ødelæggende eksplosion
En måned senere forstyrres freden en stille søndag eftermiddag af et øredøvende brag, og få sekunder efter flænses luften af endnu en ødelæggende eksplosion.
To bomber er bragt til sprængning i et af de travleste og vigtigste områder i Atlanta, som er hjemsted for både Emory University, to store hospitaler, FBI’s hovedkvarter og Center for Sygdomsbekæmpelse.

En djævelsk fjende
Retsmedicineren Sara Linton og hendes partner Will Trent, som er specialagent ved GBI, haster til gerningsstedet og træder direkte ind i et dødbringende komplot, hvor tusinder af menneskers liv står på spil. Da kidnapperne også bortfører Sara, går Will undercover for at redde hende og forhindre en massakre, hvormed han også sætter sit eget liv på spil for den kvinde og det land, han elsker.



Så har jeg fået læst endnu en bog af min yndlings krimi/thriller forfatter Karin Slaughter, denne gang kastede jeg mig over bog nr. 9 i serien Will Trent - Den sidste enke. - Og nej, jeg har endnu ikke fået læst de andre 8 bøger i serien, jeg læser den stadig omvendt af rækkefølgen. 
Det vil jeg så også mene at man kan, man skal selvfølgelig bare være opmærksom på, at man jo godt lidt ved hvordan relationerne mellem personerne er, fra de andre bøger. Nu vidste jeg jo lidt om Sara og Wills relation til hinanden fra bog 10, men jeg oplevede dog ingen vigtige spoilers, og det er det vigtigste for mig. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg spændt og fuld af høje forventninger, og jeg kan fortælle at allerede fra første kapitel af, var jeg fanget, og inden jeg så mig om, havde jeg slugt første halvdel første aften, og dagen efter læste jeg den sidste halvdel, for jeg måtte bare vide om Sara og Will ville klare den. 
i prologen bliver vi præsenteret for første situation, hvor forskeren bliver kidnappet, men så går det ellers lidt roligere i kapitel 1-2, men tempoet hæves hurtigt, og fortsætter i et højt tempo til sidste kapitel. 
Der går altså ikke lang tid før dramaet begynder og vi dermed kastes ud i den ene farlige situation efter den anden. 
I løbet af denne bog følger vi Sara og Wills synsvinkler, men vi får også enkle kapitler fra Wills partner Faith, så vi får kapitler fra flere forskellige vinkler i sagen, hvilket bestemt også var med til at sætte spændingen i gang. For når vi fulgte den ene, sluttede kapitlerne ofte med en lille cliffhanger, der gjorde at man bare måtte vide mere om hvordan det fortsat ville gå for den enkelte part. 
Sara er sådan set lidt min yndlingsperson i denne serie, hun er fornuftig, rolig og nede på jorden, og så hun utroligt god til at holde hovedet kold i farlige situationer. Jeg vil selvfølgelig ikke spoile handlingen for meget, men jeg kan fortælle, at jeg er imponeret over hendes præstation efter hendes kidnapning. 
Så der Will, jeg synes virkelig jeg fik et helt andet billede af ham i denne del, end jeg gjorde i bog 10. Her virker han mere intens, fuld af følelser og frustrationer. Det at Sara bliver kidnappet, sætter virkelig gang i følelserne hos ham, og han udstråler en anden form for intensitet og vildskab jeg ikke kunne få nok af. Så hvor jeg så en lidt roligere mand i bog 10, så jeg her en vild mand der ville kæmpe for at redde kvinden han elsker. 
Faith er en fantastisk kvinde, opmærksom og omsorgsfuld, man kan tydeligt mærke at hun holder meget af sine kollegaer, og ønsker det bedste for dem alle. Jeg nød at følge hende, og få lidt roligere pauser fra kaosset en gang i mellem, hvor man til tider hørte lidt om hende og hendes børn, det gav et lille pusterum, så man igen blev klar på de hæsblæsende kapitler fra Sara og Will. 

Handlingen var jeg vild med, den var skræmmende og ret så realistisk, men den er også grusom og ubehagelig. Der bliver sat mange elementer af kriminalitet i spil, terror, pædofili og drab, så er man en sart læser, der ikke kan håndtere for meget af den slags, skal man måske lige tænke sig en gang om, før man åbner bogen her, for der bliver ikke sparet på detaljerne. 
Jeg er vild med hvordan forfatteren fremstiller det hele, men det skræmmer mig også, for det jo ikke noget der er ukendt for os, det vi støder på i bogen her, det hele er så virkelighedsnært, at man ikke kan undgå at blive lidt skræmt, men alligevel kan man ikke stoppe med at læse, man må nemlig bare vide om de alle klare den. 
Men nu vil jeg jo heller ikke spoile handlingen, den synes jeg virkelig i læsere selv skal have lov til at opleve! 
Sproget i bogen er let, og trods de mange sider og mængden af tekst på siderne, fløj jeg bare igennem bogen på ingen tid, men for den mindre hurtige læser, kan den godt tage lidt tid og komme igennem. 
Forfatter Slaughter er som altid fantastisk til at beskrive og bruge detaljer til, at gøre det hele nemt at forestille sig. Intet bliver pakket ind, og selv de grusomme handlinger er nemme at forestille sig. Det gør læsningen det mere dramatisk, og medrivende. 
Vi møder også en god portion folk i bogen, men endnu engang har Slaughter klaret sig fantastisk med, at få alle til at fremstille ægte og livagtige. Der var ikke en der virkede flad, og selv skurkene gjorde mig nysgerrig. 
Alt i alt, vil jeg sige at forfatteren har formået at skabe endnu et mesterværk, og jeg glæder mig til at fordybe mig i flere af hendes bøger. 
Jeg kan kun anbefale jer at læse denne bog, specielt hvis I er til drama, kaos, kærlighed, terror og en medrivende fortælling. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar