lørdag den 2. april 2022

Tbr April. - 2022.

 Tbr for April måned. 

April er nu begyndt, og det derfor blevet tid til en ny tbr! 
Jeg fik læst hele min tbr sidste måned, men nåede dog ikke at blive helt færdig med den bog jeg var i gang med. 
Derfor bliver den læst færdig som det første i denne måned. 
Jeg har som altid valgt 5 bøger til denne måneds tbr, men regner bestemt med at få læst mere end det. 
Nu nærmer påskeferien sig trods alt, og det betyder lidt over en uge hvor jeg bare kan slappe af og få læst en masse! 
Jeg har nogle ret interessante bøger på programmet i denne måned, og jeg glæder mig virkelig til at læse dem. 
Jeg har i marts måned døjet lidt med manglende læselyst, men den begyndte langsomt at komme igen da jeg begyndte på "A Court of Thorns and Roses" serien, jeg kan slet ikke få nok af den serie, den er fantastisk, og jeg fatter ikke at jeg har været så længe om at få læst videre på den! 

Men nu til min Tbr! 



  1. A Court of Thorns and Roses #3, Et rige af Vinger og Kaos. Skrevet af Sarah J. Maas. - Jeg begyndte på den i slutningen af marts og nåede ikke at læse den helt færdig. Jeg manglede omkring 210 sider da måneden sluttede. Jeg er helt forelsket i den her serie, og kan slet ikke få nok. Planen er, at når jeg er gået på sommerferie, vil jeg skaffe de sidste 2 bøger i serien som ikke er oversat endnu, og læse dem! Kan ikke vente til de måske bliver oversat. 
  2. The Poppy War-trilogi #1, Opiumskrigen. Skrevet af R. F. Kuang. - Et anmeldereksemplar. - Jeg ved ikke så meget om serien her, for jeg har først fornyeligt hørt om den, men har til gengæld hørt vildt meget godt om den! Så da forlaget skrev og tilbød mig et eksemplar, kunne jeg ikke sige nej, jeg måtte bare læse den! - Da Rin mod alles forventning optages på Sinegard – et akademi, som uddanner elitesoldater til Imperiets fremtidige krigsførelse – forvandles glæden hurtigt til frustration, da hun mødes med foragt på grund af sin sydlige dialekt, køn og mørke hudfarve. I sin kamp for at bevise sit værd, opdager protagonisten Rin, at hun besidder shamanske kræfter. Rin allierer sig med den finurlige, opiumsrygende professor i folketro, og hun erkender inden længe, at hun nok er den eneste, der kan redde Imperiet fra fjenderne, og at prisen for disse udødelige kræfter er højere end først antaget. - 
  3. Knuste æg og hjerter. En helt umulig påske. Skrevet af Maria Ernestam. - Et anmeldereksemplar. - Jeg har læst forfatterens tidligere bog "Brækkede ben og bristede hjerter" og husker den som ret underholdende, derfor sagde jeg selvfølgelig også ja til denne her. Nu rammer vi også rigtigt påsken, så jeg tænker bestemt den skal læses engang i påskeferien! Håber den er mindst lige så god som sin forgænger! - Til jul sidste år var det, som om alt var på skinner for Lisbeth Cederström i Frillesås. Hun trivedes i sit job som lærer, boede godt i sit lille hus ved havet og havde en ny kærlighed i sit liv. Og det var lykkedes hende at overholde løftet til sig selv om aldrig at lade sig styre af andre. Men lykken varer sjældent ved, og da påsken nærmer sig, flytter et nyt par ind i nabohuset. Snart er uenighederne i gang om skel, samvær og en hane, som galer om natten, mens naboen digter en anden virkelighed på de sociale medier. På skolen begynder der at gå rygter om, at Lisbeth har nydt godt af sin ekskærestes firma, der er under svindelanklage, og at hun er uegnet til at vikariere som rektor.
  4. Ingen som os #3, Genlyd. Skrevet af Eva Munk. - Et overraskelses eksemplar. - Jeg må erkende at jeg ikke kendte noget til bogen her, før jeg modtog et eksemplar fra forlaget som overraskelse! Men jeg har til gengæld elsket forfatterens tidligere bøger, så glæder mig meget til også at læse denne her! - ”Min største drøm er at indspille en sang.
    Stå på en scene med et band bag mig. Mig i centrum.
    Mig, der synger mit hjerte ud.
    Lykken bobler i maven, bare jeg tænker på det.”
    Cecilia elsker at synge og drømmer om at blive sanger. Men det er svært, for de andre piger forstår det ikke. De hvisker bag hendes ryg og kalder hende navne. Men Cecilia ønsker jo bare at følge sin drøm …
  5. Asgårds Døtre #3, Ísliljas Fortælling. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - Et anmeldereksemplar. - Jeg elsker denne serie, og endelig har jeg fået tredje bog mellem hænderne. Faktisk er dette en serie der har formået at ryge på min Top 10 bedst læste bøger, de sidste 2 år, så jeg har også ret høje forventninger til denne tredje bog! - Íslilja Ásmundsdatter er en af Asgårds bedste krigere. Hun er modig, skarpsindig og mestrer sit sværd til perfektion. Viger ikke tilbage for selv den farligste mission. For som kriger gør hun hvad hun er bedst til. Hun kæmper. Hun lever. Er fri. Men forude venter et bur; et arrangeret ægteskab. En alliance der er tvingende nødvendig da hendes familie står på kanten af den blodigste fejde nogensinde imod den mægtige Vølsungeslægt.
  6. Six of Crows #2, Det korrupte rige. Skrevet af Leigh Bardugo. - Et gammelt anmeldereksemplar. - Sidste måned genlæste jeg første bog i fællesskab med en masse andre læsere på instagram, og i denne måned fortsætter vi på anden bog! Jeg glæder mig virkelig meget, for det faktisk ikke fordi jeg kan huske vildt meget om denne anden bog, så måske bliver det nærmest som at læse den på ny. - Kaz og hans hold har gennemført århundredets mest dristige kup - og er kommet ud af det med livet i behold. Men i stedet for at læne sig tilbage og nyde frugten af deres hårde arbejde, finder de ud af, at de må kæmpe for deres liv. De er blevet snydt og svækket , og holdets gejst og ressourcer er ved at nå et nulpunkt.


Dette er så min planlagte tbr for April måned, meeen jeg har nu forventninger til at få læst lidt mere end bare dem. 
Jeg lytter også stadig til lydbøger, og det får jeg selvfølgelig også gjort i denne måned! Lige for tiden lytter jeg til Spektrum serien, er nået til anden bog i serien, og jeg får bare aldrig nok af den her serie. Femte bog må gerne snart udkomme! 
Skal i læse noget bestemt i denne måned? 




Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne. 

Sidsel Katrine Slej: Forfatterens Facebook side.
Straarup & Co: https://straarupogco.dk/
Palatium Books: https://www.palatium.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar