onsdag den 7. juni 2023

Anmeldereksemplar: Ash Henderson #3 - Kistemagerens have.

Ash Henderson. 

Titel: Ash Henderson #3. - Kistemagerens have. 

Original titel: Ash Henderson #3. - The Coffin Maker's Garden. 

Forfatter: Stuart Macbride. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 01/03-2023.

Antal sider: 476. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 



Kistemagerens have. 

Efterforskeren der ikke har noget at miste: Ash Henderson er tilbage.
En massiv storm hærger den skotske kyst, og mens et særligt hus risikerer at smuldre i havet, bliver haven genstand for en uhyggelig efterforskning. 
Flere lig begynder nemlig at dukke op af jorden. Grusomhederne vil ingen ende tage, men eks-efterforsker Ash Henderson er færdig med at spille flink. 
Han har en morder, der skal fanges og gud hjælpe dem, der kommer i vejen. 
Kistemagerens have er en stemningsfuld politiroman, hvor Ash Henderson i selskab med sit rapkæftede hold af charmerende udskud trodser de skotske naturkræfter og dem, som mener, at sagen er umulig at løse.





"Kistemagerens Have" er tredje bog i serien, men kan dog læses selvstændigt, det har jeg hvert fald gjort, og jeg havde nemt ved at følge med, og få indblik i hvem de forskellige karakterer var, uden at have læst de første 2 bøger. 
Med det sagt, skal jeg bestemt have læst de første to bøger i serien, da denne bog virkelig fangede mig. 

Da jeg begyndte på bogen, gik der ikke lang tid før jeg var fanget. Bogen starter roligt ud, men bliver faktisk bare ret hurtig intens og medrivende.
Vi møder en mor med sit barn, som ender med at opdage de frygtelige mange lig i deres nabos have, herefter kommer Ash Henderson ind i billedet, og intensiteten stiger. 
Jeg havde aldrig hørt om denne forfatter eller serie da jeg begyndte, men bagsideteksten fangede virkelig min nysgerrighed og satte gang i forventningerne. 
Nu har jeg jo så læst bogen, og hold da helt ferie en spændende krimi! 
Ash Henderson er en intens mand. Han er rapkæftet, stædig og frembrusende, og til tider møg irriterende, men alligevel kunne jeg ikke stoppe med at læse, for jeg måtte bare vide mere. 
I starten virker Ash ikke synderligt interesseret i sagen med ligene i haven, derimod er han stædigt opmærksom på den her sag med forsvundne børn, hvilket er jeg egentlig godt lidt forstod. 
Jeg brød mig virkelig ikke om Ash i starten, han virkede meget bedrevidende og ligeglad med det meste, men som jeg kom længere ind i bogen, og lærte ham bedre at kende, så begyndte jeg også at forstå ham bedre. 
Faktisk kom jeg til at synes godt om ham, for bag den hårde facade var der alligevel en blød mand gemt. 
Handlingen var virkelig intenst, og slet ikke til at slippe. Sagen om kistemagerens have var både fascinerende, men også utroligt klam at følge. Forfatteren bruger nemlig et detaljeret billedsprog, som gjorde det nemt at leve sig ind i handlingen og forestille sig alt det der blev beskrevet og oplevet. 
Kistemageren er en modbydelig person, og jeg sad virkelig konstant og håbede på at Ash og hans kollegaer ville fange ham, inden kan kunne dræbe flere. 
Som sagen med kistemageren forløber sig, og Ash er på jagt efter den modbydelige kistemager, så kommer der også små plot twist, som virkelig overraskede mig. Små detaljer jeg egentlig ikke havde set komme, og som gjorde handlingen så meget mere medrivende. 

Sproget er let, og fuld at sort humor samt sarkastiske kommentarer, og sammen med den medrivende handling, gik læsningen så hurtigt, at det føltes som om at siderne vendte sig selv. 
I løbet af bogen møder vi en pæn mængde karakterer, og her vil jeg rose forfatteren for at gøre det nemt, at holde styr på dem alle. Samtidig vil jeg også sige at forfatteren virkelig har skabt nogle fyldige bipersoner, som gjorde noget godt for fortællingen. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette var en medrivende læseoplevelse, og søger i læsere en krimi som bare ikke er til at slippe, så kan jeg varmt anbefale denne her! 










Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar