lørdag den 3. juni 2023

Tbr Juni. - 2023.

 Wrap-up for juni måned. 

Så er det igen blevet tid til en ny tbr for måneden! Mens jeg skriver dette indlæg, er vi allerede 3 dage inde i måneden. 
Jeg har dog intet fået læst, for jeg har haft travlt med at læse op til den mundtlige eksamen i matematik, som jeg havde d. 2. juni. 
Som sagt gik jeg på læseferie tilbage i maj måned, og jeg har nu overstået 3 ud af 5 eksamener, så meget af min tid vil stadig blive brugt på at læse op på de fag jeg skal op i. 
Derfor ved jeg, at frem til jeg skal op til den sidste eksamen d. 15. juni, så vil jeg nok ikke få læst voldsomt meget. 
Men efterfølgende, så skal der virkelig også bare holdes ferie og læses en masse fantastiske bøger!

Så nu til min tbr for juni måned. 

  1. Vogternes fald #2, Blodsbånd. Skrevet af Carsten Bossen Christiansen. - Et anmeldereksemplar. - Jeg modtog for lidt tid siden denne her sammen med en anden stak danske fantasy bøger, og det en jeg har glædet mig meget til at læse! Faktisk har jeg også smidt første bog i denne serie på min top 10 bedste bøger i 2022, da jeg virkelig forelskede mig i det komplekse og interessante univers som forfatteren har skabt, så det skønt jeg har fortsættelsen, som jeg nu kan begynde på! - Guderne er vendt tilbage. Vores helte er nødt til at finde dem og overtale dem til at hjælpe, inden det onde Taratos vågner fra sin dvale og kaster kontinentet ud i et evigt mørke. Men krigsguden Gerrak arbejder stadig imod dem, og resultaterne af de desperate valg, heltene måtte tage for at redde verden, vender snart tilbage for at hjemsøge dem.
  2. Stav til sorg. Skrevet af Eva Munk. - Et anmeldereksemplar. - Skønne forfatter Eva Munk er endelig ude med mere nyt, og jeg kan næsten ikke vente med at læse denne smukke bog! Den lyder utroligt spændende, men også som en følelsesmæssig læseoplevelse. Hvis den er bare halvt så god som forfatterens tidlige bøger, så må den være fantastisk! Glæder mig meget til at læse den. - Jeg går i en millard stykker. Eksploderer som stjerner i atmosfæren. Forsvinder i et sort hul af tårer og snot. Mine knæ kollapser under mig. Det værker i kroppen, da jeg rammer jorden. Men jeg kan ikke gøre noget, end ikke røre mig. Er lammet af sorgen, der indhenter mig med katapultkraft.
    Gustavs bedste ven Benjamin døde i en trafikulykke. Rasmus' far faldt om med hjertestop. Ofelias mor gik bort efter et længere sygdomsforløb. Sidsels mormor har svær demens og er på en måde allerede væk.
    I august mødes de fire unge i en sorggruppe. Sammen skal de undersøge, hvad sorg egentlig er og gør ved en. Hvorfor kan sorgen være så svær at sætte ord på? Og hvordan får den så meget magt?
  3. Credokæden. Skrevet af Lone Sole. - Et anmeldereksemplar. - Endnu mere dansk fantasy, og en bog som jeg har hørt skulle være meget spændende! Samtidig har jeg virkelig også forelsket mig i forsiden, som virkelig fanger ens opmærksomhed. Bagsideteksten lyder lovende, så har da fået lidt forventninger til bogen! - Credokæden er låsen til Det Gamle Arkiv, der gemmer på bøgerne om Håndtegnsmagi, og nu er den blevet stjålet. Embedsmanden i Det Statslige, Claes, bliver afhørt igen og igen, for han var der den aften. Han ved, at tyven blev dræbt, men hvorfor er kæden så ikke blevet fundet eller liget af Stef for den sags skyld?
    Stef har styr på det med opalerne - det bedste våben mod Det Statslige. Hun kender London ud og ind. Hvis der bare ikke er nogen, der opdager hende, så skal det nok gå ...
  4. Tågespind #1, Ellekongen. Skrevet af Signe Fahl. - Et anmeldereksemplar. - Fornyeligt blev denne bog genudgivet i nyt smukt cover. Jeg læste første udgave dengang den udkom, og elskede den virkelig. Nu har forlaget været så søde, at sende mig et eksemplar af den opdaterede udgave i forbindelse med, at tredje bog forhåbentligt snart udkommer. Glæder mig meget til at genlæse denne serie, og finde ud af om jeg er lige så vild med den, som jeg husker jeg var! - Hans hænder lå på hendes hofter og førte hende gennem de vilde trin. I hans øjne glimtede lygtemændene. Et farligt ønske om at fortabe sig for evigt i de øjne fyldte hendes hoved. Men nedenunder hviskede en lille stemme næsten ikke hørligt: Pas på. Pas på.
    I 1731 har en malkepige ikke meget at se frem til. Hverdagen dikteres af madmoder og årets gang på gården, og kun gamle Anes historier om trolddom og overtro fremmaner et glimt af eventyr.
    Men en dag møder Karen Daniel i skoven, og snart må hun spørge sig selv, om Anes historier mon er mere end blot ammestuesnak …
  5. Jeg har kysset Shara Wheeler. Skrevet af Casey McQuiston. - Et anmeldereksemplar. - Tilbage i 2020 forfatterens anden bog "Blåt blod, rødt hjerte" som var en virkelig skøn bog, og har følgende hørt en masse blandet, dog mest positivt, om denne bog her! Jeg har en del forventninger til bogen, og glæder mig til at fordybe mig i mere fra denne forfatter. - Chloe Green vil have årgangens bedste snit, og den eneste, der står i vejen for hende, er den populære og altid perfekte Shara Wheeler. Men en måned før deres dimission kysser Shara Chloe – og forsvinder ud i den blå luft.
    Chloe sætter sig for at komme til bunds i sagen. Undervejs må hun bryde alle regler, og hun vender op og ned på alt i det lille lokalsamfund, men sandheden må frem. Og det viser sig, at den er mere kompliceret end først antaget.


Dette er så de 5 bøger som jeg har planlagt skal læses i juni måned! 
Dog slutter mine eksamener jo også snart, så jeg håber selvfølgelig på at få læst meget mere! Bl.a. vil jeg meget gerne snart læse videre på "The Black Dagger Brotherhood" serien, som jeg ikke mangler så mange af igen. 
Samtidig vil jeg også gerne snart læse videre på "Vampire Academy" som jeg har været i gang med i mange år, men bare ikke læst færdig, da den ikke var oversat helt.
Så jeg har da planer om at læse lidt forskelligt i denne måned! 
Hvad med jer? Har i nogle spændende bøger på jeres tbr?










Mange tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk
Forlaget Klippe: http://forlagetklippe.dk
Forlaget Uglen og Ulven: https://www.ulvenoguglen.dk
Forlaget Memoris: https://memoris.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar