torsdag den 6. juli 2023

Anmeldereksemplar: Legenden om Agrat #2. - Hævnens broderskab.

Legenden om Agrat. 

Titel: Legenden om Agrat #2. - Hævnens Broderskab. 

Forfatter: Anne Mette Asp. 

Forlaget: Facet. 

Udgivet: 07/04-2023. 

Antal sider: 402. 

Antal stjerner: 4/5. 


Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Hævnens Broderskab. 

Jeg hørte suset fra en pil, der hvislede tæt forbi mig. Så var jeg inde mellem de første træer og satte farten op. Blodet pumpede hidsigt i min krop, men vagten ville ikke få noget ud af at bruge buen nu. Hvis han ville fange mig, måtte han løbe … 

Da Agrat modtager en uventet besked, bliver det starten på en hård kamp for at slippe ud af det net af had og ondskab, som en hævngerrig fjende vikler ham ind i. Og ikke nok med, at han slås for sit eget liv og frihed … han må også forsøge at få rede på Sias uvisse skæbne. 
"Hævnens broderskab" Er den spændende fortsættelse til "Jernstaven", som er starten på Agrats rejse og kampe. 
Denne bog har jeg ventet meget spændt på, specielt i håbet om at få svar på nogle af alle mine spørgsmål fra første bog i serien. 
Nu har jeg dog læst den, og sidder med endnu flere ubesvarede spørgsmål. Jeg er bestemt utålmodig efter tredje bog i serien nu. 

Denne fortsættelse starter som sådan roligt ud. Vi møder endnu engang Agrat, og ser hvordan hans liv sammen med Sia har udviklet sig, efter hele kaosset fra tidligere bog om jernstaven. 
Agrat og Sia lever som sådan et stille liv i Agrats hjemby. Dog er de ikke helt velkomne, da mange føler at  Agrat begik landsforræderi i krigen med jernstaven. 
Der går dog ikke lang tid før kaosset omkring Agrat endnu engang bryder ud. En dag får han nemlig en besked om, at hans bror har brug for ham. En besked der ender ud i Sias kidnapning, og at han endnu engang må kæmpe hårdt for sit eget og sine kæres liv og fremtid. 

Jeg må sige at denne to'er virkelig overraskede mig, og var meget bedre end forventet. Mange af de små detaljer som irriterede mig fra første bog synes jeg virkelig var blevet forbedret. 
F.eks. oplevede jeg at Agrats udvikling virkelig var gået i gang, og at han ikke længere bare var den unge naive knægt fra første bog, som bare sprang i med begge ben. 
Han virkede mere velovervejet, samtidig med han stadig var den betænksomme fyr, som helt gerne sætter alle andres velfærd før sit eget. 
Samtidig oplevede jeg også at han udviklede sig meget i løbet af denne bog, og blev til en fyr jeg virkelig kom til at synes om og håbe på alt det bedste for i fremtiden. 
Handlingen var bestemt også fangede, og bestemt mystisk. 
Mystiske fjender dukker op, og forbindelsen mellem dem og Agrat er længe om at blive klar, hvilket også gjorde at jeg som læser virkelig blev fanget. Jeg måtte bare vide, hvorfor de var så meget efter Agrat, da de ikke rigtigt havde været inde i billedet før. 
Det var bestemt også en af grundene til at jeg ikke slap bogen før jeg havde vendt sidste side. 
Dog kunne jeg ikke give bogen, den sidste stjerne, og det er fordi jeg stadig føler den mangler lidt. Bogen lægger meget op til at skulle handle om fantasy og magi, men jeg synes næsten ikke vi får noget at vide om denne del heller. Samtidig føler jeg også at vi stadig mangler noget mere baggrundsviden omkring "det" som Agrat stadig slås med. Første bog lagde nemlig op til at det var en stor del af handlingen, men jeg synes ikke rigtigt vi får nok at vide om hvad "det" er. 
Så det er to detaljer jeg håber på mere af i tredje bog. Mere magi, og mere viden om "det". 

Sproget er stadig let, og tekstsstørrelsen er en behagelig og lækker størrelse for øjnene. Så sammen med det, og den utroligt medrivende handling, som virkelig ikke er til at slippe, så følte jeg endnu engang, at jeg bare fløj gennem bogen på ingen tid. 
Endnu engang bruger forfatteren et detaljeret billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og føle man nærmest fysisk fulgte Agrat på sidelinjen. 
I denne del møder vi endnu engang en pæn håndfuld nye karakterer, og her vil jeg faktisk rose forfatteren denne gang. Jeg oplevede et mere fyldigt og medrivende persongalleri. Bipersonerne virkede fyldige og ægte, og gjorde mig rent faktisk nysgerrig efter at vide mere om dem. Så det et stort plus, at jeg ser fremskidt i forfatterens skrivestil her. 
Alt i alt glæder jeg mig meget til at læse videre på serien, og kan varm anbefale serien til jer fantasylæsere som elsker middelalderuniverset, karakterudvikling, action og drama, at give den en chance! 

Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar