tirsdag den 25. juli 2023

Anmeldereksemplar: Vogternes fald #2. - Blodsbånd.

Vogternes fald. 

Titel: Vogternes fald #2. - Blodsbånd. 

Forfatter: Carsten Bossen Christiansen. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 01/05-2023. 

Antal sider: 448. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 



Blodsbånd. 

Guderne er vendt tilbage. Vores helte er nødt til at finde dem og overtale dem til at hjælpe, inden det onde Taratos vågner fra sin dvale og kaster kontinentet ud i et evigt mørke. 
Men krigsguden Gerrak arbejder stadig imod dem, og resultaterne af de desperate valg, heltene måtte tage for at redde verden, vender snart tilbage for at hjemsøge dem.




Tilbage i 2022 læste jeg den første bog i denne serie "Dødedans" som virkelig tog mig med storm, og jeg har ventet utålmodigt og ivrigt på denne fortsættelse lige siden! 
Nu har jeg endelig fået læst bogen, og hvor må jeg sige, at den bare bliver bedre og bedre. Jeg er virkelig spændt på hvordan forfatteren har tænkt sig at slutte denne medrivende serie i tredje og sidste bog. 

Da jeg begyndte på bogen, skulle jeg lige ind i handlingen og universet igen, for det er alligevel lidt over et halvt år siden jeg læste første bog. 
Men som jeg kom i gang, og kom gennem de første par kapitler, følte jeg også bare jeg endnu engang blev grebet af bogen og dens handling. Det føltes nærmest som om jeg selv var en del af handlingen, og fulgte vores mange fantastiske karakterer på sidelinjen igen. 
I første bog var mine favoritter at følge Raya og Aien, og de er stadig mindst lige så spændende som i første bog at følge, jeg vil dog sige at i denne fortsættelse, blev alle vores synspunkter lige en tand mere spændende, og jeg begyndte faktisk at hige efter, at følge dem alle lige meget. Når jeg fulgte en, tænkte jeg også på hvordan det gik ved den anden, for der var konstant noget nyt og spændende i gang, som gjorde mig ivrig efter at læse videre og finde ud af mere. 

Guderne er vendt tilbage, men de er ikke helt så nemme at får hjælp af, som først håbet på.. Raya, Hannah, Lynch, Aien og de andre må finde dem, og overtale dem til at hjælpe dem inden Taratos vågner fra sin dvale, og enden kommer... 
Krigsguden Gerrak arbejder dog imod dem, og resultater af valg taget i desperation hjemsøger dem alle... 
Når de at stoppe Taratos fra at vågne og ødelægge alt? Eller går det helt galt? 

Handlingen i denne fortsættelse er utroligt medrivende. Hvor første bog var meget opbygning og introduktion til universet og vores mange utroligt spændende karakterer, så er denne fortsættelse meget mere handling og intensitet. 
I denne del møder vi bl.a. guderne, som egentlig er ret så forfærdelige. Uden at spoile for meget, så er de utroligt egoistiske og kommanderende, slet ikke så guddommelige igen. 
Vores firemands gruppe - Aien, Hanna, Raya og Lynch -, skilles for at finde guderne, som kom tilbage efter at Valen og hans prinsesse åbnede for porten til Taratos i første bog, og det er egentlig meget det første del af bogen handler om. Samtidig følger vi også Valens synsvinkel, og ser hvordan han og prinsessen kæmper for overlevelse, efter at hendes krigserklæring mislykkedes i første bog, og hun nu er en jagtet kvinde. Vi oplever altså en del forskelligt, og det egentlig okay roligt i starten. 
Som vi dog kommer længere ind i bogen, og vores karakterer kommer i mål med nogle af deres missioner, begynder intensiteten også at stige, og det blev bare endnu svære for mig som læser at slippe bogen før jeg var færdig. 
Jeg må sige, at jeg har virkelig intet dårligt at sige om denne bog, jeg oplevede virkelig en velskrevet handling og et velopbygget univers, som er helt umuligt at slippe. 
Med det sagt, må jeg virkelig sige, at forfatteren her har klaret sig fantastisk med den "svære" toer, og jeg har høje forventninger til den tredje bog, som forhåbentligt giver svar på nogle af de ubesvarede og mystiske spørgsmål som er dukket op under læsningen igen! 

Sproget er endnu engang let, og med dem utroligt spændende handling, fløj jeg gennem bogen på ingen tid. 
Endnu engang oplevede jeg også et detaljeret billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og have nemt ved at forestille sig alt fra omgivelserne til karaktererne. 
I løbet af denne bog møder vi også en del nye karakterer i form af f.eks. guderne, og her må jeg også sige, at forfatteren har klaret den fantastisk med at gøre dem detaljerede og nemme at forestille sig som ægte. 
Alt i alt er denne bog en fantastisk fortsættelse, og jeg kan virkelig kun varmt anbefale bogen til alle jer fantasy elskere! Og så håber jeg i vil nyde den ligeså meget som jeg har gjort! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar