torsdag den 31. august 2023

Anmeldereksemplar: En af dem dør.

En af dem dør. 

Titel: En af dem dør. 

Original titel: Five survive. 

Forfatter: Holly Jackson. 

Udgivet på dansk ved: Gyldendal. 

Udgivet på dansk den: 01/06-2023. 

Antal sider: 391. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


En af dem dør, men hvem?

YA-thriller fuld af plottwists og et alsidigt persongalleri, hvor ingen er, hvem de udgiver sig for at være. 

Da seks unge mennesker er på vej til den årlige festlige begivenhed spring break, punkterer de pludseligt på en øde grusvej, hvor der hverken er mobilsignal eller mennesker i miles omkreds. Først virker det tilfældigt om end en smule skræmmende i de øde omgivelser, men da en snigskytte dukker op og afkræver en hemmelighed hos en af de seks, går det op for dem, at det er nøje planlagt, for kun fem får lov til at overleve natten …




"En af dem dør" Er en nervepirrende bog, som hold mig helt ude på kanten af stolen fra den startede til jeg vendte sidste side. Dette er kun min anden læste bog af Holly Jackson, men jeg er solgt, og klar til så meget mere fra denne forfatter! 

Da jeg satte mig med bogen, var jeg fuld af spænding og forventninger til den. Det var nemlig ikke længe siden jeg havde afsluttet en anden bog af samme forfatter, og jeg knus elskede alt ved den. Da denne bog lød til at lægge i samme genre, var jeg meget spændt på om den nu kunne leve op til forventningerne. Det kan jeg fortælle at det gjorde den bestemt! 
Jeg blev faktisk også så fanget, at bare efter 5-6 timer, så havde jeg vendt sidste side. 
Bogen starter sådan set ret roligt ud. Vi møder Red, en af de seks unge mennesker som er på vej til spring break. Hun fangede virkelig min nysgerrighed hurtigt. Hendes måde at tænke på og hendes væremåde satte virkelig gang i tankerne, for der var virkelig noget mystisk ved hende. 
Ikke langt inde i bogen stiger spændingen dog, hvor deres dæk punkterer på en øde grusvej. En vej hvor der hverken er forbindelse eller hjælp i miles omkreds. 
Der her spændingen virkelig stiger og intensiteten næsten bliver uudholdelig. Specielt da snigskytten dukker op, og afkræver en hemmelighed fra en bestemt person i gruppen. Det også kun de fem andre som får lov til at overleve... 

Jeg elsker virkelig thrillers og bøger med en intens stemning, hvor man adrenalinen virkelig kan fornemme stige under læsningen, og det må jeg sige denne bog virkelig gjorde. Faktisk vil jeg sige forfatteren har lagt så mange følelser i teksten her, at jeg nærmest følte jeg stod i autocamperen med de andre seks, og skulle overleve natten. 
I løbet af de næsten 400 sider bliver de virkelig sat på en prøve, for hvem er snigskytten? Hvilken hemmelighed er det? Og hvorfor lige de seks? 
Jeg må sige at forfatteren virkelig har formået at flette mange plottwists ind i denne bog. Det var noget jeg også oplevede i forfatterens anden bog, men her er der ekstra mange. Alle har hemmeligheder, og nogle er endda så ivrige efter at overleve, at de er klar til at ofre andre... 
Handlingen var virkelig ikke til at slippe, trods der var mange gange, hvor jeg sad og tænkte, hvorfor flygter de ikke bare? Skytten kan vel ikke stoppe dem helt? Hvorfor gør de ikke sådan her? eller sådan der? Men i sidste ende gav det hele ret godt mening, for mange at de her følelser som de seks unge gennemgår undervejs virkede virkelig realistiske, og den måde nogle af de virkelig intense følelser skubbede fornuften til side, virkede virkelig også realistisk. 

I løbet af bogen følger vi kun en synsvinkel, hvilket egentlig giver meget god mening trods den handler om alle seks unge. For fulgte vi alle seks eller flere, tror jeg lidt, at noget af den her spænding og mystik ville være forsvundet, også selvom det nogle gange virkelig var træls man ikke vidste hvordan de andre tænkte. Jeg vil også rose forfatteren for at have gjort bipersonerne utroligt fyldige. De virkede ægte og alle utroligt relevante for historien. De fangede mig alle på hver deres måde!
Slutningen overraskede egentlig ret meget, men det var alligevel et ret fedt plottwist, men mere afsløre jeg ikke. Jeg kan dog virkelig anbefale bogen, så søger i som læsere en bog fuld af intense følelser, mystisk, plottwists og drama, så bør i virkelig give denne bog en chance! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar