onsdag den 22. april 2020

Anmeldereksemplar: Aldrig for altid.

Aldrig.

Titel: Aldrig for altid.

Forfatter: Helle Kaare Lindberg.

Forlaget: Silhuet.

Udgivet: 04/03-2020. 

Antal sider: 256. 

Antal stjerner: 3,5/5 stjerner. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så tak til hende! 

Aldrig for altid.

”Jeg har virkelig glædet mig til at møde dig,” siger han og smiler. Hun tager en slurk af champagnen. Hænderne ryster omkring glasset. Der er alligevel stor forskel på virkeligheden og på nettet, når det kommer til dates."

ALDRIG FOR ALTID er en tankevækkende fortælling om 16-årige Tilde, der fristes til at sælge nøgenbilleder på nettet. Selvom pengene er gode, er det ikke nok,og hun forvilder sig ud i et grænseland, hvor hun ikke længere kender sig selv.
Dette var en bog jeg var ret spændt på at gå igang med, jeg har tidligere hørt meget god om fortatterens tidligere bøger, og synes selv at denne lød meget interessant og jeg må da sige den var også ret god, og det er helt sikkert en forfatter jeg gerne vil læse mere af.

Tilde er 16 år, og har ikke mange penge, en dag fristed hun til at sælge nogle nøgenbilleder, men der går ikke lang tid før hun bliver fristet til at prøve mere og mere, og snart ved hun ikke selv længere hvor grænsen går for hende.
Tilde er meget aggressiv i sit sprog, meget banden og massere af skældsord bliver brugt, hun er hvert fald ikke billedet af en pæn pige.
Jeg havde det ret svært ved Tilde og de valg hun tog, men jeg var imponeret over hvor godt forfatteren beskrev hende, og gjorde hende levende, for jeg ved der findes piger som Tilde, jeg har selv gået på skole med et par piger som hende.
Tilde er ung og tager mange dumme valg, en hun er også præget af sin hjemmefront, hendes mor er ikke det bedste forbillede, og ikke den Tilde rigtigt føler hun kan gå til, det var hvert fald den følelse jeg fik når jeg læste om deres forhold.
Men venner har hun heller ikke for mange af, og dem der er, er ikke ligefrem de bedste, der er meget bagtalen og stikken i ryggen imellem dem, hvilket ikke ligefrem hjælper Tilde til at tage mere fornuftige valg.

Trods Tilde tager rigtig mange dumme beslutninger i løbet af bogen, må jeg sige at jeg synes virkelig bogen er super godt skrevet, jeg kunne virkelig mærke alle følelserne der er lagt i hovedpersonen, alt fra frustationen til sorgen.
Men det her teenager liv er også super god beskrevet, venskaberne, forelskelsen, og familie dramaet.
Jeg er stadig ung, så jeg kan tydelig huske hvordan det var i teenagerårene med forelskelserne der ødelægger venskaber og bare generelt skænderierne mellem veninder, og dramaet med ens forældre, så jeg vil helt sikker sige at de super gode beskrivelser var med til at trække op i stjernerne.
Sproget var forståeligt og let a følge med i, dog var jeg ikke helt fan af det voldsomme sprog med massere af banden og skældsord, hvilket trak lidt ned i stjernerne.
Men jeg vil nu sige at forfatteren er super dygtig til at skrive og beskrive, og jeg glæder mig til at læse mere fra hende en dag.
Dette er helt sikkert en bog jeg kan anbefale til alle aldersgrupper, men specielt de unge, fordi de måske kunne lærer noget af Tilde's beslutninger.Bogen er tilsendt af forfatter og forlag til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar