onsdag den 19. januar 2022

Anmeldelse: Experimentet #1. - De andre.

Experimentet.

Titel: Experimentet #1. - De andre.

Forfatter: Susanne Alling Ovesen. 

Forlaget: Lars A.R. Stender.

Udgivet: 13/09-2019.

Antal sider: 279. 

Antal stjerner: 3/5.




De andre. 

Sophia er lige blevet student, men hun har ikke lyst til at fejre det. 
Sophia har nogle specielle evner, der gør, at hun har det bedst, når hun er alene i forældrenes sommerhus ved Blåvand. 
Hvad hun ikke ved er, at der er en grund til, at hun er så anderledes i forhold til alle andre, hun kender. 
Nogen eller noget holder øje med hende, og en dag hun går en tur i skoven, bliver hun angrebet af et mystisk væsen.



Denne bog har jeg efterhånden haft mine øjne på siden udgivelsen, men bare ikke fået taget mig sammen til at give en chance. 
Nu har jeg læst den, og jeg må sige at den overraskede positivt, og jeg glæder mig til at læse videre på serien! 

Da jeg begyndte på bogen, vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente af den. Jeg havde som sådan ikke hørt voldsomt meget om den, men jeg havde fulgt forfatteren på instagram i et stykke tid, og var bestemt nysgerrig på bogen. 
Hurtigt blev jeg dog fanget af bogen og vores hovedperson Sophia, og selve handlingen, faktisk blev jeg så fanget at jeg læste over halvdelen af bogen samme aften som jeg begyndte, for jeg måtte bare vide mere om Sophia og hendes baggrund. 
Sophia er en lidt speciel pige, utroligt sensitiv over for andre mennesker og deres følelser. Det gør også at hun er lidt indelukket, og meget præget af de følelser hun fornemmer omkring sig. Ærligtalt er hun også en smule ensom. 
Jeg begyndte nu ret hurtigt at synes om Sophia og hendes personlighed, hun var anderledes og hun gjorde mig nysgerrig. 
Sophia er lige blevet student, hvilket hun ikke rigtigt ønsker at fejre, faktisk vil hun helst gerne være alene. Derfor tager hun op i sine forældres sommerhus for, at være alene og tænke over fremtiden. 
Det går dog bare ikke helt som planlagt for hende, da hun pludselig en dag bliver overfaldt i skoven af et mystisk monster, møder hun også William. 
Pludselig åbner en anden virkelighed sig for hende, og hun begynder at få en bedre forståelse for hvorfor hun er så anderledes i forhold til alle dem omkring sig. 

Selve plottet var jeg vild med, og jeg kunne slet ikke få nok, jeg måtte bare vide mere. Alt mystikken gjorde mig virkelig nysgerrig, og så var der William. 
Jeg vidste egentlig ikke helt hvad jeg skulle synes om ham, han var meget tavs og ret mystisk. Til tider pissede han mig virkelig også bare af. Selv nu hvor jeg er færdig med første bog, ved jeg stadig ikke helt hvad jeg skal synes om ham, men håber at finde ud af det i løbet af anden bog. 
Midt i alt mystikken med informationer fra Sophias fortid, bliver der også blandet den her passionerede kærlighed ind i handlingen. 
Der var ingen tvivl om at den del kommer til at fylde en stor del af serien generelt, og jeg er virkelig spændt på at se hvordan den videre udvikler sig i næste bog. 

Nu til min grund til, at jeg ikke kunne give den en højere stjerne rating, er at jeg oplevede mange detaljer og handlinger virkede som gentagelser, der bare var der så handlingen virkede fyldigere. 
Bogen fokuserer meget på Sophia og hendes sensitive fornemmelse af andres følelser, og jeg følte nogle gange bare det var det samme der blev nævnt igen og igen. 
Et lille eksempel, som forhåbentligt ikke spoiler for meget er, at hun ikke rigtigt kan fornemme hvordan William føler, og det bliver nævnt rigtig mange gange i løbet af bogen, hvor det på en måde bare virkede unødvendigt. 
Det var små ting, men det var med til nogle gange at smide mig lidt ud af handlingen, hvilket gjorde at jeg nogle gange lige skulle samle mig og finde ud af at leve mig ind i handlingen igen.
Samtidig følte jeg også bare lidt at de sensitive fornemmelser, fik mere plads end selve den her baggrund med de mystiske evner og væsner, hvilket jeg vil sige er ret trist, jeg håber den del kommer til at fylde lidt mere i næste bog. 
Sproget var sådan set dejligt let og forståeligt, og jeg følte nærmest at siderne bare læste sig selv. 
Forfatteren er super til at beskrive alt med masser af detaljer, som gjorde det nemt at forestille sig alt det der skete, og alle omgivelserne som en lille film. Hvilket bestemt også var med til at gøre det nemmere at leve sig ind i handlingen. 
I løbet af bogen møder vi ikke voldsomt mange personer, men dem vi mødte, virkede ægte og interessante. Jeg blev nysgerrig på dem, og fik lyst til at læse mere og mere, for bare at finde ud af mere omkring de forskellige. Specielt faldt jeg for Williams forældre, det var så søde, varme og omsorgsfulde, og var bestemt med til at gøre fortællingen det bedre. 
Så alt i alt vil jeg sige at det bestemt er en interessant bog, og jeg glæder mig til at læse videre. 
Samtidig vil jeg slutte af med at give den en varm anbefaling, for en chance fortjener den helt sikkert! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar