fredag den 14. januar 2022

Anmeldereksemplar: Pigen fra månehøjen #3. - Blåhjerte.

Pigen fra månehøjen.

Titel: Pigen fra månehøjen #3. - Blåhjerte. 

Forfatter: Lene Krog. 

Forlaget: Ulven og Uglen. 

Udgivet: 31/10-2021. 

Antal sider: 476. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem! 


Blåhjerte.

Bragimark er reddet fra undergang, men med Egan Blåhjerte på fri fod, er Freya overbevist om, at den skæbne, som gudinderne forsøgte at forhindre, endnu truer. Frustreret over, at omgivelserne ikke ser samme farer, sætter Freya sig for at afsløre Egans sande natur.

Hidtil ukendte marlingeevner rammer almindelige bragier, og mens Merian kæmper med uforklarlige minder, føler hun sig sært draget mod blåhjertesværdene, hvis magiske egenskaber hun begynder at tro på.

Leander har svært ved at forlige sig med det tvangsægteskab, kongen har planlagt for ham, og da han stifter bekendtskab med gudindernes ældgamle fjende, Blåhjerterne, går det op for ham, at han blot er en af brikkerne i Blåhjerternes længe ventede hævn.



Denne tredje og afsluttende del på serien "Pigen fra månehøjen" er en jeg har ventet længe, spændt og nervøst på at gå i gang med. 
Det også en slutning jeg har frygtet, for hvad nu hvis den ikke levede op til forventningerne? For de var bestemt høje, men jeg var nu også lidt nedslået over jeg allerede skulle til at forlade universet igen, for det er bestemt et jeg er blevet fanget af. 
Jeg kan dog nu afsløre, at det var en vild slutning som bestemt levede op til forventningerne og var noget bedre end jeg lige havde forventet, men også en smule hård. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg hurtigt suget ind i universet igen, og havde ingen problemer med at følge med igen trods at det er over et år siden jeg sidst fordybede mig i det. Jeg følte endnu engang at jeg stod på sidelinjen, og fulgte vores tre meget interessante hovedpersoner. 
Freja, Merian og Leander formåede i slutningen af anden bog at skrue tiden tilbage og redde Bragimark fra undergang, resultatet er dog at stort set alle har mistet minderne fra den tid, hvilket også betyder at Merian og Leander ikke kender Freja, derimod kan Freja huske alt fra den tidligere tid... 
Selvom Bragimark blev reddet fra undergang, er det dog ikke fredeligt endnu, for nu er Blåhjerterne begyndt at komme frem, og de vil havde deres hævn over gudinderne og den behandling de har fået af dem. 
Merian, Freja og Leander bliver altså endnu engang hurtigt trukket ind i problemerne, og skal nu finde en måde at redde Bragimark på igen, det er dog alt andet end nemt, når to af dem intet kan huske. 
Der er dog få personer der kan huske udover Freja, og det er bl.a. Nelas og Roan. Nelas køre sit eget spil og har sine planer om at få Leander til at huske, så han kan hjælpe ham med noget, og Roan følger meget Freja i denne bog, og hjælper hende en stor del. 
Så i denne fortsættelse, vil jeg sige at nogle af de personer som var lidt i baggrunden i de første to bøger, fik lov til at træde frem, og blive en større del af fortællingen, hvilket jeg vil sige var ret fedt. Jeg fik en bedre fornemmelse af hvem begge mændene var, og kom faktisk til at synes ret godt om dem begge! 
Generelt sker der en masse i denne fortsættelse, men jeg vil sige at der kom små pauser undervejs, som gjorde det mere overskueligt og flydende. 
Vi får også et bedre indblik i hvem blåhjerterne er, vi har hørt lidt om dem i de første bøger, og det har da sat gang i en del spørgsmål som heldigvis blev besvaret i denne afsluttende bog. Samtidig møder vi også undervejs nogle af gudinderne, og får et bedre indblik i deres historie og sammenhæng med blåhjerterne. Der var bestemt aldrig et kedeligt øjeblik i løbet af denne bog! 

Jeg vil sige at forfatteren har klaret sig fantastisk med denne afsluttende bog. Hun har formået at samle godt op på alle de løse ender, og give svar på alle de spørgsmål som man som læser, har siddet med i løbet af de første to bøger. 
Samtidig har forfatteren også formået at gøre denne bog utroligt uforudsigelig efter min mening. Der skete en masse ting jeg ikke havde forudset, og selvom jeg vil sige denne slutning ikke kunne have været bedre, var den bestemt også hård. 
For vi mistede en undervejs, som jeg egentlig ikke havde forudset, og det gjorde mig da trist, men jeg kunne på en måde også godt se meningen i det tab. Jeg kunne hvert fald ikke havde forestillet mig slutningen bedre, nu hvor jeg har læst den. 
Forfatteren har også fortsat brugt en masse detaljer til, at beskrive alt det der skete undervejs, så det fortsat har været nemt at forestille sig det hele og leve sig ind i handlingen. 
Samtidig har forfatteren også været utroligt godt til at gøre alle karaktererne vi møder undervejs spændende, og livagtige. 
Alt i alt vil jeg bare sige at denne bog er velskrevet, og generelt er serien bare fantastisk, og jeg kan kun varmt anbefale alle som elsker en god fantasy, at give den en chance! 
Så håber jeg bare i vil nyde den lige så meget som jeg gjorde. 









Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar