lørdag den 20. august 2022

Anmeldereksemplar: Den nat hun forsvandt.

Den nat hun forsvandt. 

Titel: Den nat hun forsvandt. 

Original titel: The Night She Disappeared. 

Forfatter: Lisa Jewell. 

Udgivet på dansk ved: Gads forlag. 

Udgivet på dansk den: 03/06-2022. 

Antal sider: 444.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Levende eller død? 

En smuk sommernat forsvinder 19-årige Tallulah og hendes kæreste sporløst efter en bytur.
Hjemme venter Tallulahs mor, Kim, forgæves på livstegn fra sin datter. 
Da hun endnu ikke har hørt fra Tallulah dagen efter, opsøger hun desperat hendes venner. 
Det viser sig, at det unge kærestepar sidst blev set til en fest på en stor, gammel landejendom ude i skoven. De lokale kalder huset for Dark Place.
To år senere er mysteriet om det unge pars forsvinden endnu uopklaret. 
Men da en krimiforfatter flytter til byen og gør et bemærkelsesværdigt fund i sin baghave, dukker nye spor op til overfladen. 
Kan Tallulah stadig være i live?



Den nat hun forsvandt, er den første bog jeg har læst af Lisa Jewell, så da jeg modtog den var jeg ret spændt på om den ville være lige så god som den lød til at være, og hvordan skrivestilen ville være.
Nu har jeg så læst bogen, og hold da helt ferie hvor var den vild! Jeg skal helt bestemt læse mere af denne forfatter en dag. 

Da jeg først begyndte på bogen, var det ikke planen at læse den i et hug, men jeg endte faktisk med at blive så fanget af handlingen, at jeg ikke kunne stoppe med at læse før sidste side var vendt. Jeg måtte bare vide hvad der var sket med Tallulah og hendes kæreste. 
Opbygningen af bogen fangede mig virkelig, vi er nemlig både i fortiden og i nutiden. I nutiden følger vi forfatteren og Kim, og i fortiden følger vi Tallulah i månederne op til at hun forsvinder. - Månederne op til at hun forsvinder fangede virkelig min interesse, de var kryptiske, mystiske og medrivende, og gav et ret godt indblik i hvordan Tallulah havde det inden hun forsvandt. Jeg nød selvfølgelig også de andre kapitler, hvor vi følger Kim og forfatteren i deres forsøg på, at finde ud af om Tallulah og hendes kæreste stadig er i live, og hvad der egentlig gjorde at de forsvandt. 
Min favorit af de tre synsvinkler vil jeg dog sige var Tallulahs, for de var alligevel spækket med lidt mere mystik end de andre var, men jeg vil dog sige at opbygningen af bogen, og den måde kapitlerne skifter tidsperioder og vinkler passede super godt sammen.
Handlingen var jeg generelt vild med. Alt den her mystik om det unge par der på mystiskvis forsvinder efter en nat i byen, uden de store spor at gå efter, fangede mig virkelig. Jeg kunne nemlig ikke andet end at tænke "Hvor er de? Hvad er der sket? Er de overhovedet i live?" 
En anden detalje ved bogen, som virkelig fangede mig var da hende her krimiforfatteren flytter til byen, bliver hun på mystisk vi draget ind i sagen, trods hun intet har med de unge at gøre. 
Nogle af de ting hun nemlig undersøger, har Kim jo også tidligere undersøgt, men her får vi det hele at se fra en andens vinkel, som måske opdager noget nyt som er blevet overset i første omgang. Samtidig kan man ikke lade vær med at spekulere over hvem den her person er, som lægger små ledetråde ud til forfatteren, og hvorfor det er forfatteren der skal finde dem, og ikke Kim som trods alt allerede er sat ind i sagen? 
Generelt vil jeg sige at handlingen er mystisk og medrivende, og sætter virkelig gang i læserens tanker og spekulationer.

Sproget er let og forståeligt, og med den medrivende handling, føles det nærmest som om at bogen læser sig selv. Ærligtalt tror jeg at lige præcis denne bog, kunne være fantastisk at filmatisere, personligt ville jeg gerne se den film.
Forfatteren bruger en god mængde detaljer til, at beskrive alt det der sker, så man nemt kan forestille sig alt der sker som en lille film. Det var bestemt også med til, at man som læser nærmest føler at man følger de forskelige karakterer på sidelinjen. 
I løbet af bogen møder vi en del forskellige karakterer, men jeg vil sige at forfatteren har været dygtig til, at gøre dem nemme at holde styr på og skille fra hinanden. Min favorit ud over Tallulah var Scarlett. Scarlett var ret speciel, lidt flyvsk og egoistisk, og hun vækkede virkelig min nysgerrighed. Generelt vil jeg sige at forfatteren har gjort alle karaktererne interessante og ægte, og der var ikke en der faldt i et med tapetet. 
Alt i alt vil jeg sige, at det var en fantastisk og intens læseoplevelse, med en slutning der virkelig overraskede. Så hvis du er til en spændingsroman der virkelig sætter gang i spørgsmålene, så kan jeg varmt anbefale bogen her! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar