lørdag den 6. august 2022

Anmeldereksemplar: Grænseløs beundring.

Beundring. 

Titel: Grænseløs beundring. 

Original titel: Goodnight Beautiful. 

Forfatter: Amiee Molloy. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Falco.

Udgivet på dansk den: 09/06-2022. 

Antal sider: 211. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tak til dem! 

Grænseløs beundring. 

Sam og Annie er nygifte og klar til at starte et liv sammen. 
De flytter til en stille forstad til New York City, men til Annies store skuffelse er hun alene det meste af tiden, mens Sam, der er terapeut, arbejder til langt ud på aftenen på sit hjemmekontor. Da Annie opdager, at hun gennem en skakt kan følge med i alt, hvad der snakkes om på Sams kontor, bliver dagene lidt mere spændende, men det hele tager en tragisk drejning, da Sam tager afsted en morgen og ikke kommer hjem igen. 
Bortførelser begås ofte af offerets nærmeste, men er det tilfældet med Sam?


"Grænseløs beundring" var en bog jeg var ret spændt på at begynde på, da den lød ret spændende, men dog mest fordi jeg egentlig lidt tvivlede på om den var noget for mig. Nu er den dog læst, og hold da helt ferie... Jeg er meget glad for jeg besluttede mig for at give den en chance, for sikke en læseoplevelse. 
Jeg vil bestemt gerne læse mere af Amiee Molloy en dag, og gerne mere thriller. 

Da jeg begyndte på bogen havde jeg lidt forventninger til den, for jeg havde nu alligevel hørt en del godt om den. Jeg kan nu fortælle, at den overgik alle forventninger, og var meget bedre end jeg kunne havde drømt om. 
Sam og Annie er nygifte og klar til at starte et nyt liv sammen i den lille forstad. Her starter Sam en praksis som terapeut, og arbejder ofte til langt ud på aftenen på sit hjemmekontor. Derfor er Annie også ofte alene det meste af tiden. En dag opdager hun dog, at hun gennem en skakt kan følge med i alt hvad der snakkes om på Sams kontor. Dagene bliver mere og mere spændende for hende, lige indtil Sam en dag forsvinder. 
I løbet af bogen skifter vi ofte mellem Sam og Annies synsvinkel, så vi får et bredt syn på hvad der sker i løbet af bogen. Jeg kan ikke engang beslutte mig for hvilken synsvinkel der var mest fangende, for de var begge utroligt interessante. 
Sam slås med dårlig samvittighed, over ikke at indblande Annie i alt økonomisk, samt forholdet til sin mor der går mere og mere ned af bakke. 
Annie keder sig i det store nye hus, men vil ikke sige noget til Sam om det. Da hun dog finder ud af at hun kan lytte med på hans arbejde, bliver det dog mere spændende for hende. Jeg var ret fascineret af hvordan hun ikke rigtigt virkede til at føle skam over at lytte med til noget så privat som andres tid med en psykolog. Det gjorde mig virkelig nysgerrig, og var bestemt med til at gøre læsningen det mere interessant. 

Handlingen var ret intens, og virkelig uforudsigelig. Jeg troede jeg sådan ca. vidste hvad jeg gik ind til, da jeg begyndte på bogen, og følte også at jeg havde et ret god overblik over hele handlingen i starten af bogen. Dog må jeg virkelig sige, at bogen tog en drejning omkring midt i bogen og chokerede mig meget. Jeg vil ikke sige mere om det, men jeg er ret sikker på at de fleste der læser bogen her, vil blive ret overraskede over den drejning bogen tager. 
Bogen her viser også et eksempel på, hvordan beundring kan udvikle sig til noget sygeligt og farligt. At beundring ikke altid er noget uskyldigt, men virkelig kan udvikle sig i en skræmmende retning. 
Generelt vil jeg sige at forfatteren virkelig har haft styr på genren, og holder på læseren med den vilde drejning, samt stemningen i bogen. Stemningen var nemlig fra start af mystisk, intent og medrivende, hvilket virkelig gjorde noget godt for bogen. 
Sproget var let, og med den intense handling læste bogen nærmest sig selv. Jeg kunne godt overveje at lytte til den som lydbog, hvis den skal genlæses. 
Forfatteren bruger også et rigt billedsprog, der gjorde det let at forestille sig det hele som en lille film. Sammen med den intense spænding, var det virkelig svært at slippe bogen før sidste side var læst. 
I bogen møder vi ikke vildt mange folk, men dem vi gjorde var nu meget interessante. De virkede ægte og ikke bare som et par bipersoner der skulle give handlingen lidt ekstra fylde. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en utroligt spændende bog, og er du til thriller, samt en uforudsigelig handling, så kan jeg stærkt anbefale jer at give bogen her en chance! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger om bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar