søndag den 25. september 2022

Anmeldereksemplar: Vogternes fald #1. - Dødedans.

Vogternes fald.

Titel: Vogternes fald #1. - Dødedans. 

Forfatter: Carsten Bossen Christiansen. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 01/06-2022. 

Antal sider: 452.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlagt, 
så mange tak til dem! 

Dødedans. 

Den erfarne dødedanser Raya har lagt sin tid i Alliancens stærkeste eliteenhed, Kandraen, bag sig, men da hendes gamle soldaterkammerat, det godmodige muskelbundt Lynch, opsøger hende forfulgt af ansigtsløse, uhyggelige mænd, tvinges de to ud på en farefuld færd for at finde svar. 
Hvem er den mystiske troldkvinde, der ledte Kandraen i et blodigt baghold og lader til at kunne kontrollere de ansigtsløse uden et ord? 
Og kan Raya blive ved med at undslippe den fortid, som drev hende bort fra hæren i første omgang?




Dødedans, er den første bog i serien "Vogternes fald" som jeg er sikker på har stort potentiale. - Da jeg begyndte på bogen, må jeg sige at jeg godt nok var spændt på om jeg ville blive fanget. For trods den lød vildt spændende, så virkede den også lidt speciel. 
Men nu er den læst, og jeg er vild med den, og kan næsten ikke vente til der kommer en fortsættelse. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg faktisk ret hurtigt fanget. Første kapitel er roligt og vi bliver introduceret for nogle af vores hovedpersoner. Efterfølgende bliver tempoet dog skruet op og handlingen går for alvor i gang. 
I løbet af bogen følger vi en del forskellige karakterer, men primært er vores hovedpersoner Valen, Raya Hannah, Lynch og Aein, og så skifter den ret ofte mellem vinklerne, så man næsten bare ikke kan slippe bogen igen, fordi man bare må vide hvad der sker ved de forskellige. 
Jeg kunne som sådan godt lide dem alle, men mine favoritter at følge, var helt klart Raya og Aein. Generelt har de alle et ret godt sammenspil, men spændingen mellem de to var bare en smule mere intens og fangende, og det meste af tiden sad jeg intents og håbede der skete noget mellem dem. 
Handlingen var jeg vild med, på nogle måder virkede den lettere genkendelig med krig, soldater og korrupte ledere, men alligevel var den unik og helt sin egen. 
Universet er velopbygget med interessante omgivelser, deres mytologi og deres guder, og så er det spækket med overnaturlige detaljer, som gjorde at man tydeligt kunne mærke at det var fantasy. 
Hele det her mysterium med den mystiske troldkvinde og hendes ansigtsløse soldater, som lokkede Kandraen i baghold, var utroligt fangende. Så da Lynch får Raya med sig, for at undersøge hvem det var og hvad der i virkeligheden skete, kunne jeg slet ikke slippe bogen, jeg måtte bare vide mere. 
Man kan tydeligt mærke at dette er første bog i serien, for selvom tempoet er højt og man slet ikke kan slippe bogen af spænding, så er der også meget opbygning af universet. Vi skal lige sættes ind i hvordan det hele fungere og hvordan de forskellige karakterer er, men det er aldrig kedelig, og jeg er virkelig spændt på hvad, forfatteren har i tankerne for fortsættelsen! 

Sproget er let, og jeg vil ikke sige at der står voldsomt meget på siderne, så sammen med den medrivende handling, er de 450 sider læst på ingen tid. 
Dette er også min førstegangs oplevelse af forfatterens skrivestil, så jeg var meget spændt på mængden af detaljer. Her vil jeg også rose forfatteren for, bogen er velskrevet og fuld af detaljer, som gør det nemt at læne sig tilbage og leve sig ind i handlingen, som om man selv var med. 
I løbet af bogen møder vi en del forskellige, men forfatteren har gjort det overskueligt og nemt at holde styr på alle. Samt vil jeg rose forfatteren for at gøre hele persongalleriet fyldigt, og få alle karaktererne til at virke ægte og interessante. Ud over Raya og Aein, må jeg sige at Hannah virkelig også fangede min interesse. Jeg vil glæde mig meget til et gensyn med alle karaktererne igen i næste bog! 
Alt i alt vil jeg sige at det her var en fed læseoplevelse, og er i læsere til fantasy med et unikt og velopbygget univers, som ikke er til at slippe igen, så skal i give denne vilde bog en chance! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar