lørdag den 1. oktober 2022

Tbr Oktober. - 2022.

 Tbr for Oktober måned.

Ny måned = ny Tbr! 
Sikke tiden går, vi har ramt oktober, og der er kun 3 måneder tilbage af året, det år her er gået alt for stærkt... 
Jeg har dog allerede ramt mit læsemål på 100 bøger i år! Så nu er jeg bare spændt på hvordan resten af året bliver, og om jeg måske får læst lige så mange bøger som sidste år.
Oktober bliver for mig en lidt travl måned, da jeg har en del lægebesøg, men jeg har heldigvis efterårsferie i uge 42, så jeg er ikke så nervøs for min læsning. 
Jeg er sikker på det nok skal blive en god måned! Jeg har nemlig også nogle gode bøger på listen, som jeg har glædet mig meget til og læse! 
Samtidig vil jeg ud over de 5 bøger på min tbr, læse videre på The Black Dagger Brotherhood serien, hvor jeg er nået til bog 16. En af dem jeg har glædet mig meget til og læse, så nu håber jeg den lever op til forventningerne. 

Men nu til min tbr! 
  1. Forbandelsen over Laitana #3, Sekratura Harmada. Skrevet af Sissel Moody. - Et anmeldereksemplar. - Denne afsluttende bog har jeg ventet længe og utålmodigt på! Nu har jeg den endelig i hænderne. Jeg er spændt og nervøs, men også lidt trist over det er slut for Laitana efter denne bog... Nå men jeg er hvert fald godt spændt, og glæder mig til at finde ud af hvordan det slutter for Linea her! - Den kolde luft bedøvede mine følelser, og jeg måtte lukke øjnene. Flere skrig var ikke nødvendige. Vinden sang om vores elendighed, mens vi styrtede nedad. Hånden i min blev revet fra mig, da jeg fløj ud gennem taget på kareten.
    Tror du på, at drømme kan gå i opfyldelse?
    Jeg, Linea, har lært at tro på det.
    Derhjemme kan jeg ikke snakke om magi. Min mor mener, det kun er noget, der findes i bøgerne. Men jeg har altid troet på det.
    Og i Laitana er det så naturligt som at tage en dyb indånding.
    Exma har fået et nyt våben i sin kamp for at beholde tronen. Hendes kræfter stiger, og hun kan ikke længere kontrollere uvejret, som hærger store dele af Laitana. Frelseren kæmper sine egne kampe mod sorgen, både over at miste og frygten for at møde ensomheden igen. Rollen er tung at bære. Men med en ny magisk sten har oprørsgruppen endeligen chance for at bryde forbandelsen over Laitana.
    Der er bare én ting, der står i vejen for det endelige opgør ...

  2. Asgårds Datter #3, Drømme om ild og had. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - Et anmeldereksemplar. - Så er det snart tid til at begynde på den sidste bog, i denne skønne serie... Det jeg virkelig ked af, for jeg er vild med den! Jeg er samtidig meget spændt på hvordan den slutter og om Fréa kommer godt gennem det hele! Jeg glæder mig også meget til og dele mine anmeldelser af bog 1 og 2 med jer snart! - Verdens undergang er nær, og Fréa kastes ud på et
    nervepirrende ridt imod tiden for at afværge katastrofen. Men hun er ikke alene. Med sig har hun veninden, Ranveig. Pigerne tager på en hæsblæsende rejse som fører dem til Helheim, Midgård og Udgård.
    Her møder de Muspelheims rædselsvækkende ildjætter; Asgårds ærkefjende nummer et som truer med at angribe og brænde de levendes verdener af. Fréa frygter det værste, for hendes drømme er fyldt med ild og had.
  3. Den magiske boghandel #4, Tilly og Bogsmuglerne. Skrevet af Anna James. - Et anmeldereksemplar. - Jeg modtog denne fjerde bog for noget tid siden af forlaget, men besluttede mig så for og låne de andre på biblioteket, så jeg kunne læse hele denne skønne serie! I september fik jeg læst den tredje bog, som sluttede meget spændende. Så nu er det blevet tid til den fjerde bog i serien! Jeg er meget spændt på hvor det hele leder hen i denne del, og hvad der skal ske mellem Tilly og bogsmuglerne. - Milo bor på Lokomatopoietikon, eller bare Lokomato – et magisk tog, som rejser gennem både historierne og den virkelige verden ved hjælp af fantasiens kraft. Toget tilhører Milos onkel, bogsmugleren Horatio, og Milo har overværet mange af sin onkels skumle handler med sjældne bøger.
    Da Horatio påtager sig en ny og farlig opgave, får han brug for Tilly Pages, som skylder Horatio en tjeneste. Men da både Horatio og Tillys morfar får tilsendt forgiftede udgaver af Troldmanden fra Oz, som får dem til at falde i en dyb søvn, må Milo og Tilly kæmpe mod tiden for at redde dem – og finde ud af, hvad der foregår.
    Den uregerlige Lokomato fører dem til Smaragdbyen hos Dorothy og videre til Venedig i Italien i deres søgen efter den gådefulde Alkymist. Historierne, selve fantasiens inderste kerne, er måske i fare …
  4. The Poppy War #2, Dragerepublikken. Skrevet af R. F. Kuang. - Et anmeldereksemplar. - Jeg læste tidligere på året første bog i denne vilde serie, og nu har jeg endelig fået oversættelsen af bog to! Jeg er meget spændt på om den er lige så brutal som første bog, for jeg kan stadig tydeligt huske nogle af de mere voldsomme hændelse som Rin kom ud for. Bogen her er også lidt længere end første bog, hvilket jeg bestemt ikke klager over! Sidst synes jeg, at det gik alt for stærkt med læsningen! - Opiumskrigen endte med Rins udslettelse af landet Mugen, og hun er nu på flugt fra føniksguden, sin opiumafhængighed og de grusomme konsekvenser og etiske dilemmaer, der er fulgt i kølvandet på hendes afslutning af krigen.
    Det eneste, der holder Rin i live, er hendes ønske om at hævne sig på den forræderiske kejserinde, der solgte hendes land til fjenderne, og hun allierer sig med den magtfulde Dragekrigsherre. De starter en ny krig, men Rin må erkende, at kejserindens magt er altoverskyggende, samtidig med at hendes medsammensvorne viser nye koldsindige sider af sig selv.
  5. Urværkerne #2, Mekaniske hjerter. Skrevet af Stine Bahrt. - Et anmeldereksemplar. - Jeg læste i slutningen af 2021, den første bog i denne interessante serie, og nu har jeg endelig modtaget fortsættelsen! Som jeg husker det, sluttede første bog noget så interessant, så jeg er meget spændt på hvad der skal se i denne del. Samtidig glæder jeg mig virkelig til et gensyn med Nil og de andre urværkerer. - "Med tilbageholdt åndedræt rører jeg ved den næsten usynlige cirkel.
    Det summer i fingerspidserne og i mit hoved.
    Evnen ligger efterhånden som en forlængelse af mine tanker, og jeg behøver ikke engang koncentrere mig. Portalen åbner sig."

    Splittelsen mellem urværkere og evneløse vokser. Nil er fanget i konfliktens midtpunkt, og hvis hun skal redde dem hun elsker, må hun få kontrol over sine feyevner.
    Dorian har lært, at han må passe på sit hjerte, selv hvis det betyder, at han må give slip på Nil. Og da menneskehedens overlevelse trues, står han over for en skæbnesvanger beslutning.


Det er så de 5 bøger der er på min tbr for oktober måned! 
Det bliver en måned med en masse fantasy igen, og jeg elsker det. Min fantasyfase er endnu ikke slut, så jeg glæder mig til og dykke ned i de forskellige universer igen! 








Mange tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Klippe: http://forlagetklippe.dk/
Sidsel Katrine Slej: Forfatterens Facebook side.
HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk/
Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar