søndag den 9. oktober 2022

Anmeldereksemplar: Sagakvartetten #2. - Af ild og vind.

Sagakvartetten. 

Titel: Sagakvartetten #2. - Af ild og vind. 

Forfatter: Julie M. Day. 

Forlaget: Turbine.

Udgivet: 16/09-2022.

Antal sider: 470.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 



Af ild og vind. 

ZOLA er på en farefuld færd over Salthavet, hvor en ny, grufuld virkelighed venter på hende og hendes bror i arenaen i Loxhole. 
TARAN kæmper med at finde sine ben som rekrut i kongens hær under den tidligere slavehandler RULF HUNTERS kommando. 
Imens er PHILIP blevet tilbage i Eiksdalen, hvor han snart opdager, at Taran efterlod sig mere end blot savnet af en god ven. 
KRONPRINS CASSIUS er hjemvendt med sin nye brud, dværgekongens datter Brunilla, men ægteskabet går langt fra som planlagt. 
På slottet i Nordskrone er YARA under oplæring hos kongens medicas, men snart bliver hun tvunget til at træffe nogle svære valg for at redde dem, hun holder af. Og imens rykker mørket hele tiden tættere på ...




Efter lidt over 2 års ventetid, er fortsættelsen til den spændende serie "Sagakvartetten" endelig udkommet. Det er en fortsættelse jeg har ventet utålmodigt på, og med høje forventninger. 
Nu er den læst, og sikke en fortsættelse! Den har virkelig formået at overgå sin etter, og sætte mine forventninger endnu højere. 
Nu venter jeg endnu engang utålmodigt på en fortsættelse, og håber der ikke går for lang tid. 

Inden jeg begyndte på bogen, havde jeg lige lyttet til den første bog som lydbog for, at genopfriske alle de små detaljer inden 2'eren kom. Så da jeg først rigtigt begyndte på bogen, var alle detaljerne friske i hukommelsen, og jeg havde dermed nemt ved, at leve mig ind i handlingen og følge vores mange hovedpersoner på sidelinjen. 
I første bog var jeg ikke helt fan af de mange synsvinkler vi havde, men jeg vil egentlig sige at nu hvor jeg er kommet længere ind i serien, og har lært diverse personer rigtigt at kende, så er det ikke længere et problem for mig. Faktisk er jeg begyndt at synes ret godt om det. Det gør at vi får et bredt overblik på hvad der sker i de forskellige dele af landene. 
Handlingen i denne fortsættelse starter egentlig fra hvor vi slap de forskellige i første bog, så vi er ikke gået glip af noget undervejs. 
Zola og Kojo er på vej til arenaen i Loxhole, hvor en gruefuld tid venter dem. Yara er stadig fange på slottet, hvor hun er under oplæring af kongens medicas og kronprinsen er samtidig på vej hjem med sin nye brud. Taran er under oplæring i Rulfs hær, og Philip er tilbage i Eiksdalen, hvor hans liv så småt begynder og smuldre for ham. 

Første bog i serien var meget introduktion til personerne, handlingen og universet, og i denne fortsættelse var det tydeligt, at handlingen virkelig er gået i gang. 
Yara og Zola er stadig de to jeg synes bedst om, men jeg vil nu sige at Philip og Cassius er begyndt og vække min nysgerrighed en del. 
Cassius brød jeg mig virkelig ikke om i første bog, men her i denne del er jeg begyndt og se andre sider af ham, og forstå hans opførsel og handlinger bedre. Med det sagt, er jeg stadig ikke helt fan af ham, men meget spændt på hvor han er på vej hen i sin personlige udvikling. 
Philip lagde jeg ikke meget mærke til i første bog, men i denne del er han begyndt og træde mere i front, specielt hans liv i Eiksdalen fangede mig denne gang. Efter Tarans afrejse, kommer han i komplikationer med Emeline, som udfordre ham og hans ellers rolige hverdag. Jeg vil ikke spoile, men jeg kom virkelig til at synes om ham, og han er lidt blevet en favorit. 
Yaras situation med den her mørke kræft, som jagter hende udvikler sig også, og bliver mere og mere intenst. Der er stadig mange spørgsmål omkring det hele, men vi får også lidt svar undervejs, hvilket gjorde læsningen mere interessant. Jeg håber virkelig på vi får flere svar om, hvem der er der jagter hende og søstrene i næste bog. 
Zolas situation er heller ikke blevet bedre siden vi forlod hende i første bog, men derimod værre og det gælder nu liv og død. I arenaen skal hun kæmpe om sit liv, samt sin frihed samtidig med at hun skal tage sig at sin bror. Hendes kapitler er barske og voldsomme, men også utroligt fangende, og jeg tog mig selv i flere gange at holde vejret i spænding over alt hvad der skete. 

I løbet af denne bog møder vi lidt nye folk, men jeg vil egentlig sige det er nemt at navigere rundt i dem, og hvis man er i tvivl, er der heldigvis persongalleri bagerst i bogen. De nye vi møder, er heldigvis lige så detaljerede og livsagtige som alle de andre, og formår alle og vække min nysgerrighed. Specielt Moma gjorde mig nysgerrig. Forfærdelig kvinde, men ret så interessant. 
Handlingen er blevet mere intens, men den er også blevet mørkere jo længere ind vi er kommet. Der sker en del voldsomme og sørgelige ting undervejs, og jeg må indrømme at tårerne er trillet et par gange. Det har virkelig været en intens tur med alle vores karakterer denne gang, og jeg er meget spændt, samt nervøs for hvor det hele leder hen i næste bog. 
Alt i alt er denne fortsættelse velskrevet, medrivende og slet ikke til og slippe igen. 
Så har i ikke allerede læst første bog i serien, kan jeg varmt anbefale den, og hvis i har, så kan jeg kun sige, at i skal se og komme i gang med denne vilde fortsættelse! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar