søndag den 13. juni 2021

Anmeldereksemplar: Det begyndte i en elevator.

Alexa & Drew. 

Titel Det begyndte i en elevator. 

Original titel: The Wedding Date.

Forfatter: Jasmine Guillory. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 22/05-2021. 

Antal sider: 320. 

Antal stjerner: 2/5.


Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Det begyndte i en elevator.

Alexa Monroe bor i Berkeley ved San Francisco, hvor hun er borgmesterens personalechef. Hun er ikke typen, der normalt ville tage til bryllup med en fuldstændig ukendt mand og endda én, som hun har mødt tilfældigt i en elevator. 
Men der er noget ved Drew Nichols, som hun ikke kan stå for.

Drew Nichols bor i Los Angeles og arbejder som pædiatrisk operationslæge. 
Han er notorisk single og er i store problemer, da han har brug for en ledsager til sin ekskærestes bryllup. En strømafbrydelse spærrer ham inde i en elevator med Alexa, som han har det så sjovt sammen med, at han spontant inviterer hende til at være sin ledsager.

Alexa og Drew ender med at have det fantastisk i hinandens selskab, men Drew skal tilbage til Los Angeles, og Alexa har ingen illusioner om, at det skal blive til mere. 
De er blot to yderst professionelle mennesker, der har haft en tilfældig weekend sammen.

Men de savner hinanden. Alexa og Drew er nødt til at forholde sig til, hvad de tror, de har brug for i deres liv, og hvad de i virkeligheden ønsker.





"Det begyndte i en elevator" var en bog jeg var meget spændt på at gå i gang med. Det lød som en underholdende og romantisk bog, som ville være noget lige for mig. Samtidig var jeg da også meget spændt på forfatterens skrivestil, da det er første gang jeg læser noget fra hende af.

Da jeg begyndte på bogen, gik der ikke lang tid før jeg indså at bogen overhovedet ikke fangede mig. Jeg valgte dog at læse den færdig for at se om det ikke ville blive bedre længere inde. 
I løbet af bogen følger vi både Alexa og Drews synsvinkel, og den skifter meget ofte mellem dem. Der begyndte jeg allerede at stå lidt af. Det skiftede for ofte imellem dem, og flere gange i et kapitel. Jeg havde lidt ønsket spændingen ville trække ud, og at jeg på den måde ville blive mere ivrig efter at læse videre for at se hvad den anden part tænkte og følte. Men den tilfredsstillelse fik jeg ikke rigtigt ved at synsvinklerne skiftede så hastigt. 
Jeg brød mig aldrig rigtigt om hverken Alexa eller Drew. Ærligtalt følte jeg lidt deres personligheder smeltede sammen, de virkede for ens. Og det var med til at jeg følte de virkede en smule flade. 

Alexa og Drew møder hinanden i en elevator, hvor de ender med at blive fanget sammen under en strømafbrydelse. Spontant spørg Drew hende om hun ikke vil følges med ham til sin ekskæreste og bedstevens bryllup, og det siger Alexa ja til. 
Efter brylluppet og weekenden de tilbringer sammen, indser de at de faktisk hurtigt kommer til at savne hinanden, og beslutter sig for at rejse frem og tilbage for at se hinanden. 
Selve ideen her, med at de mødes, tilbringer en weekend sammen og forelsker sig lidt og så vil trodse distancen for at kunne være sammen, elskede jeg. 
Men desværre tabte jeg hurtigt interessen for bogen, og følte det blev ret kedeligt. 
Kærlighedsdelen elskede jeg, men den var ret lille. Jeg følte at det blev for meget sex, og alt for lidt kærlighed og opbygning af relation. Hver gang de mødtes, var det faktisk bare sex, sex og endnu mere sex vi hørte om. Jo, så hørte vi da også lidt om hendes søde tand og store kærlighed til kaffe. Men ud over det, følte jeg faktisk ikke rigtigt der skete noget.  

Sproget i bogen var som sådan let nok, men jeg følte kun irritation over det. Nu har jeg ikke læst bogen på det originale sprog, men jeg vil faktisk sige at jeg tror ærligtalt bogen havde været meget bedre på engelsk. Jeg har hvert fald mistanken om at jeg ville have nydt den lidt bedre på det sprog, for jeg følte bare der var noget galt med oversættelsen. 
En positiv ting ved bogen, og en af grundene til den har fået de stjerner den har, er at forfatteren har været yderst gavmild med sine detaljer. På intet tidspunkt i bogen kunne jeg ikke forestille mig hovedpersonernes omgivelser, oplevelser eller handlinger. Og jeg elsker jo detaljer, der kan næsten ikke være for mange. Så det var derimod et plus ved bogen. 
Men så kommer vi til de karakterer vi møder undervejs. Desværre må jeg endnu engang indrømme at jeg følte de var flade og intetsigende. Jeg tror at den eneste karakter jeg sådan rigtigt brød mig om var Carlos. Drews ven og kollega. Han var sød, morsom og fornuftig, og talte flere gange Drew til fornuft. Men ellers var der faktisk heller ikke andre bipersoner der sagde mig noget. 
Så alt i alt må jeg sige at denne bog levede desværre ikke op til mine forventninger, mine stjerner er udelukkende givet ud fra ideen til bogen, og at forfatteren er gavmild med sine detaljer. 
Men husk nu læsere, dette er jo udelukkende mine tanker og meninger til bogen, synes i den lyder interessant, så giv den endelig en chance, måske kan i lide den! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger  til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar