torsdag den 12. august 2021

Anmeldereksemplar: Xanas bog #2. - Molks hævn.

Xanas bog. 

Titel: Xanas bog #2. - Molks hævn.

Forfatter: Søren Juhler. 

Forlaget: Byens forlag. 

Udgivet: 31/05-2021.

Antal sider: 359.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren,
så tak til dem!


Molks hævn. 

Alle ved, at små ting kan skabe store forandringer i verden. 
Men ved du også, at selv de aller­mindste begivenheder på en rejse til fortiden kan ændre alt i nutiden? 
Derfor har Xana og Lucy givet ­hinanden et løfte: De vil aldrig rejse i tiden igen!
Men et sted i universet findes en lille, rund sten, der ifølge ­ældgamle profetier kan skrue tiden tilbage og forhindre katastrofer. 
I de forkerte hænder er dommedagsstenen et magtfuldt våben, der kan skrive hele verdens­historien om. 
Og truslen vokser, da Dante finder en bog, der tyder på, at deres gamle fjende allerede er i fuld gang.
Molks skygge hænger igen over Klosterby, og en ny ­tidsrejse er nødvendig. 
Men hvem tør udfordre Molk i det endelige opgør?




Så har jeg også fået læst anden bog i serien "Xanas bog" - Jeg var faktisk en smule i tvivl om hvor vidt jeg ville læse videre på serien, men serien trak nu alligevel lidt i min nysgerrighed. 
Denne anden bog vil jeg helt klart sige fangede min interesse en smule mere, men det stadig ikke en serie der fangede mig fra start til slut. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg ret spændt på at se hvad der ville ske. Det var jo heller ikke særlig lang tid siden jeg havde forladt de unge i bog et, så det var let for mig at leve mig ind i omgivelserne og endnu engang følge vores unge hovedpersoner på sidelinjen. 
I denne fortsættelse kommer den onde munk Molk, endnu engang på spil. Han rejser i tiden og laver kludder i fortiden, som får store konsekvenser for nutiden og fremtiden. Nutiden ændrer sig pludselig omkring de unge, men fordi de længe har kigget ind i de blå krystaller, kan de tydeligt huske hvordan deres nutid egentlig var.  Hurtigt finder de altså også ud af at Molk slet ikke døde under deres sidste kamp imod ham. 
De unge må altså endnu engang rejse tilbage i fortiden og stoppe Molks onde planer om at få magt over alle i nutiden. 
Jeg vil helt klart sige at der er skruet op for spændingen og handlingen i denne fortsættelse. Og det vil jeg sige både fangede mig, men gjorde mig også lidt forvirret til tider. Samtidig vil jeg også sige at nogle af handlingerne virkede en smule urealistiske. 
Nu kommer jeg lige til at spoile lidt for at give et eksempel på noget der virkede en smule urealistisk i mine øjne. Storm bliver på et tidspunkt tvangsindlagt på den lukkede, men formår at flygte igennem nogle luftkanaler/ventilationsveje uden de store problemer. Og jo, man hører da om folk der flygter der fra til tider, men det virkede bare en anelse for urealistisk den måde flugten bliver beskrevet på. 
Men nu vil jeg heller ikke spoile bogen, for jeg synes i skal have fornøjelsen af at læse om det hele selv, og danne jeres eget indtryk af bogens handling. 

Endnu engang følger vi Dante, Lucy, Xana og Storms synsvinkler igennem hele bogen, endnu engang får vi da også et par kapitler fra Molk og Phillip. Jeg vil dog sige jeg oplevede at det var mere overskueligt med alle synsvinklerne denne gang, og at der ikke var helt så mange som i bog et, og det elskede jeg, det gjorde læsningen mere overskuelig. 
Jeg kan stadig rigtig godt lide at følge vores fire unge hovedpersoner. De vokser virkelig med tiden, de bliver langsomt mere modne. Jeg vil sige det er virkelig fedt at få lov til at følge hver deres videre personlige udviklinger. 
Jeg vil dog stadig sige at Dante er min favorit af de unge at følge, der er bare noget specielt over den dreng. 
Men Storm er også begyndt at være en jeg synes bedre om at følge. Jeg synes virkelig han er vokset med tiden, blevet mere moden og mere modig. Det virkelig fedt at se han får mere selvtillid og ikke er så bange konstant. 

Jeg vil sige at selve bogen helt klart var bedre end den første, og jeg er glad for jeg besluttede mig for at læse videre på serien. 
Jeg elsker hvordan dragerne og uddøde væsner bliver en større del af handlingen i denne bog. Forfatteren har virkelig også gjort et godt stykke arbejde med at beskrive de her væsner så det var nemt at forestille sig dem alle, så det helt klart et plus. 
Jeg vil helt klart gerne læse mere af den her forfatter en dag. Og så vil jeg da lige slutte af med at anbefale bogen her, så har i ikke allerede læst bog et, synes jeg virkelig i skulle se at komme i gang!









Bogen er tilsendt af forfatteren og forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar