lørdag den 28. august 2021

Overraskelses bog / Anmeldereksemplar: Arias fortælling bind #1. - Kaldet.

Arias fortælling.

Titel: Arias fortælling bind #1. - Kaldet. 

Forfatter: Ida Søby Fogh. 

Forlaget: Facet.

Udgivet: 03/09-2021. 

Antal sider: 324. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget & forfatteren,
så mange tak til dem! 

Kaldet.

Regiusregimets gardere vrimler i Den Hvide By, så Aria er forsigtig i sin smuglertjans for urtekræmmeren. Hele byen skælver, da garderne fanger tre forbandede, og kongen annoncerer en afbrænding. Den første i firehundredetyve somre.

Et skænderi med urtekræmmeren ender Aria ind til afbrændingen, som ændrer alt for hende. 
I hast bliver hun sendt væk med krøblingen Sul, men først røber urtekræmmeren en smule af, hvad der skete med Arias forældre. 
Rejsen fører Aria til de velsignedes verden, og efterhånden som hemmeligheder afsløres, viser det sig, at intet er som Aria troede. 



Jeg modtog for ikke så lang tid siden bind 1 & 2, i denne her serie "Arias fortælling." Men det er faktisk ikke en serie jeg endnu havde hørt om, så jeg vidste intet om forfatteren eller hvad serien handlede om. Men spændende, det lød den da ud fra bagsideteksten! 

Aria arbejder som smugler i Den Hvide by, en by med strenge regler. En dag bliver tre forbandede fanget i byen, og efter 420 år, bliver der afholdt en ny afbrænding. 
Efter det beslutter urtekræmmeren at sende Aria væk for hendes eget bedste. Det er ikke længere sikkert for hende at blive i Den Hvide By. Men hvorfor ved Aria intet om. 
For Urtekræmmeren vil ikke fortælle Aria noget, hverken om sine forældre, sin fortid eller om hvorfor det er usikkert for hende at blive i byen. Dog kort før Aria bliver sendt væk, afsløre urtekræmmeren lidt om hendes forældre... 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg ret spændt på at se om den var lige så spændende som dem lød. Heldigvis blev jeg hurtigt fanget af det spændende univers, og vores hovedperson Aria. 
I starten var jeg ikke helt vild med Aria. Hun virkede lidt frembrusende og meget fordømmende over for de "forbandede." Den del med de forbandede forstod jeg jo godt, hun er vokset op med at de er farlige og bør frygtes, så selvfølgelig er hun dømmende over for dem. Men det irriterede mig dog stadig lidt. Men jo længere ind i bogen jeg kom, og jo flere sider så jeg af Aria, begyndte jeg faktisk at kunne lide hende. For Aria er, inde bag sin frembrusende attitude, sød, kærlig og omsorgsfuld. Når hun først begynder at holde af en, så er hun der virkelig også for en lige meget hvad. 
Aria er også en meget nysgerrig person, og stiller med glæde en masse spørgsmål på trods af hun aldrig rigtigt får nogle svar. 
Det var interessant at følge Aria, og jeg glæder mig virkelig til at se hvad der vil ske for i hende i bind 2. 

Handlingen i bogen var spændende og medrivende, og universet var både genkendeligt men også unikt på sin egen måde. 
Jeg vil sige der var ting vi kunne genkende fra andre fantasybøger, men forfatteren har virkelig formået at sætte sit eget præg på universet og har gjort bogen unik. 
Jeg var helt opslugt at mysterierne ved at urtekræmmeren var så hemmelighedsfuld, at hun nægtede at svare på spørgsmål omkring Arias forældre, eller om hvorfor hun valgte at sende Aria væk fra Den Hvide By, det satte gang i en masse spørgsmål som jeg bare higede efter svar på. 
Samtidig sugede jeg også alle detaljerne omkring de "forbandede/velsignede" til mig, jeg kunne slet ikke få nok. Jeg måtte bare vide mere om de forskellige evner som de havde, og om deres fortid. 
Jeg var specielt nysgerrig på den her detalje med at de "uberørte" skulle have ødelagt naturen dengang at de "forbandede" blev udslettet. Hvordan fik de deres mad? Hvorfor er der ingen dyr? Der var masser af spørgsmål, og jeg håber på at få endnu flere svar på det hele i bind 2. 

Sproget i bogen er dejligt let, og forståeligt. Samtidig vil jeg sige at det er rart at forlaget er begyndt at bruge en større tekststørrelse, som gør bogen mere letlæselig og hurtig at komme igennem. 
Forfatteren er supergod til at bruge en masse detaljer til at beskrive alt fra omgivelserne, personerne og til deres handlinger og følelser. Jeg havde intet problem med at forestille mig alt der skete tydeligt som en lille film. Det er virkelig et stort plus for mig når jeg læser. 
I løbet af bogen møder vi lidt forskellige personer, men jeg vil sige at jeg oplevede det nemt at navigere i hvem der var hvem. Men hvis man er i tvivl, er der heldigvis et persongalleri forrest i bogen. 
Jeg vil sige at jeg også oplevede at alle dem vi mødte trådte frem og virkede interessante, der var ikke en eneste jeg oplevede som gik i et med tapetet og blev kedelige. 
Alt i alt vil jeg sige at forfatter Ida Søby Fogh har klaret sig fantastisk med sin debutbog her, og jeg glæder mig meget til at læse videre på serien! 
Jeg kan selvfølgelig kun varmt anbefale jer læsere at give bogen her en chance, speciel hvis i er til fantasy, middelalder tema, spænding og mysterier. Og så håber jeg i vil synes lige så godt om den som jeg gjorde! 








Bogen er tilsendt af forlaget som overraskelse til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar