lørdag den 25. september 2021

Anmeldelse: En af os lyver #2. - En af os dræber.

Bayview. 

Titel: En af os lyver #2. - En af os dræber. 

Original titel: One of Us Is Lying #2. - One of Us Is Next.

Forfatter: Karen M. McManus. 

Udgivet på dansk ved: CarlsenPuls. 

Udgivet på dansk den: 21/01-2021.

Antal sider: 381. 

Antal stjerner: 4/5. 



En af os dræber.

"Kom nu, Bayview, I ved, I har savnet det her..."

Det er et år siden, Simon døde, og et år siden, at Bayview-firkløveret blev renset for alle anklager, og i tiden der er gået, har der ikke manglet nye sladderaps på Bayview High. Men ingen har kendt folks hemmeligheder lige så godt som Simon.
Indtil nu.
Denne gang er det ikke en app. Det er en leg. Sandhed eller konsekvens.
Phoebe er det første offer. Hvis du vælger ikke at lege med, afslører gamemasteren en hemmelighed. Og Phoebes er mørk.
Maeve er den næste, og hun burde vide bedre: Vælg altid 'konsekvens'.
Da det bliver Knox' tur, er konsekvenserne blevet dødelige.
Simon er væk, men nogen er fast besluttet på at føre hans arv videre. Og denne gang er der et helt nye spilleregler.





"En af os dræber" Er en fortsættelse jeg har ventet spændt og nervøst på at læse, og nu har jeg endelig fået det gjort. 
Jeg elskede første bog "En af os lyver" Den var spændende, intens og medrivende, og jeg havde altså en del forventninger til denne fortsættelse. 
Jeg havde nok også lidt for høje forventninger, for jeg endte faktisk med at være lidt skuffet da jeg var helt færdig. Men med det sagt, vil jeg dog pointere at den var godt skrevet, og vildt spændende, og det helt bestemt en bog jeg vil genlæse mange gange og synes lige godt om hver gang. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg meget spændt på at se hvad McManus havde i gære for os denne gang. Og da jeg først kom rigtigt i gang, havde jeg virkelig også bare svært ved at lægge bogen fra mig igen, for jeg måtte bare vide hvordan det ville ende for vores tre nye hovedpersoner. 
I løbet af bogen her følger vi Maeve, Knox og Phoebe, men jeg vil sige at Phoebe var nok min favorit at følge i denne her bog.
Maeve kender vi jo sådan set godt fra første bog, hun havde nemlig en ret stor andel i at finde Simons morder, men det havde jeg faktisk helt glemt. I starten var jeg ikke særlig vild med Maeve, hun virkede ærligtalt en smule overfladisk og træls. Men jo længere ind i bogen jeg kom, så jeg altså også andre sider af hende. Jeg så en usikker pige, en sårbar, omsorgsfuld og sød pige. Og jeg kom altså med tiden til at synes noget bedre om hende. 
Knox er en fantastisk fyr. En fyr med hjertet det rette sted. Han er en ret kejtet fyr, og ikke vildt populær. Jeg kunne lide Knox fra start af, og så altid frem til hans kapitler under læsningen. Men jeg følte egentlig også lidt han til tider røg i baggrunden, og virkede som en ekstra hovedperson, for at fylde en plads ud. Med det sagt, men jeg dog ikke han var kedelig eller noget, han virkede bare ikke til at få så meget opmærksomhed. 
Phoebe var helt klart min yndlingsperson i denne fortælling. Hun var stædig, havde ben i næsen og masser rygrad der gjorde hende utroligt svær at knække. Men når man kommer tæt på hende, ser man også en anden side af hendes hårde ydre, nemlig en følsom og til tider lidt trist pige. Jeg følte egentlig også lidt under læsningen at hun var den der fik mest opmærksomhed, og faktisk blev udsat for flest ting. Og det var med til at gøre mig nysgerrig, for hvorfor fik hun mere opmærksomhed end de to andre? Det måtte jeg bare vide. 

Handlingen i bogen er jo lidt ligesom i første bog, der er en anonym person som starter en ny leg op, en ubehagelig leg for dem der ikke vil være med. 
Jeg havde ret høje forventninger. Vi hører jo om på bagsiden, at hemmeligheder vil blive afsløret, og jeg var meget spændt på hvor mørke de her hemmeligheder ville være. Og det var faktisk den del der skuffede en smule. 
Nu spoiler jeg selvfølgelig intet, og jeg vil heller ikke undervurdere hvor onde de her hemmeligheder er. Men jeg følte også bare lidt at det var normale teenagerting der blev afsløret. Hvor folk i sidste ende bliver såret. Jeg havde nok bare forventet noget der var en tand mørkere, en smule mere ubehagelige og havde større konsekvenser for den enkle person. 
Det var nok det der skuffede mig mest ved bogen. 
Ud over det vil jeg sådan set sige at bogen var godt skrevet, spændende og medrivende. Og jeg tror at hvis jeg ikke havde haft kendskab til første bog, eller høje forventninger, så ville den også havde været helt fantastisk, og have fået fuld plade i stjerner. 

I denne bog møder vi sådan set også de gamle personer fra første bog, og vi får altså på den måde et indblik i hvor de er havnet efter alt dramaet med Simon. Det var nu meget fedt at se hvor de var endt i deres liv, og hvordan de havde det. 
Men i bogen her møder vi også lidt andre, vi kommer tættere på vores nye hovedpersoners omgangskredse, og der var personer som jeg både kunne lide, og andre knapt så meget. Men de virkede alle fyldige og spændende, så der vil jeg sige at McManus har klaret den godt. 
Så alt i alt vil jeg sige at selvom den ikke levede helt op til forventningerne, er den bestemt stadig en anbefaling værdig. Så jer læsere der elsker drama, spænding, og mystik, synes jeg virkelig skulle tage og give den her en chance!  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar