mandag den 25. oktober 2021

Anmeldereksemplar: An Ember in the Ashes #4. - En himmel bag stormen.

Stormen.

Titel: An Ember in the Ashes #4. - En Himmel bag stormen.

Original titel: An Ember in the Ashes #4. - A Sky Beyond the Storm.

Forfatter: Sabaa Tahir. 

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 09/09-2021. 

Antal sider: 568.

Antal stjerner: 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tak til dem! 


En himmel bag stormen. 

Hvem overlever stormen?
De nyligt løsladte djinn skaber rædsel og kaos omkring sig. Men for Nattemageren er hævnen over hans menneskelige fjender kun begyndelsen. Ved hans side udnævner kommandant Keris Venturia sig selv til kejserindeog kræver død over alle, der vover at gå imod hende. Øverst på dødslisten er blodtornskaden og det sidste af hendes familie.

Laia af Serra har allieret sig med blodtornskaden, men sørger stadig over tabet af de to vigtigste personer i sit liv. Laia kaster sig ind i kampen for at stoppe Nattemageren og forhindre undergangen. Undervejs får hun vækket en urkraft, som kan føre hende til sejr – eller til et afgrundsdybt nederlag.

I Ventestedet forsøger Sjælefangeren Elias at glemme sit tidligere liv. Men hvis han gør det, må han også lukke øjnene for den død og ødelæggelse, som Nattemageren og hans djinn spreder omkring sig. For at holde sit løfte om at beskytte menneskenes verden må Sjælefangeren drage på en mission, der kan redde – eller ødelægge – alt, hvad han kender.
 



Så har jeg endelig fået læst det fjerde og sidste bind i "An Ember in the Ashes" og sikke en slutning! 
Jeg kan sige med det samme at den bestemt levede op til alle mine forventninger, og rundede serien tilfredsstillende af. 
Dog sidder jeg nu, mens jeg skriver anmeldelsen og længes efter universet og vores karakterer igen. Denne serie er en jeg kommer til at genlæse igen og igen, og stadig elske lige så meget som første gang. 

Da jeg begyndte på denne afsluttende del, havde jeg de tre forrige bøger frisk i hukommelsen efter genlæsningen. Det kan jeg nu sige, at jeg var meget glad for. For efter at have genlæst de første tre, måtte jeg erkende at jeg havde glemt meget, og tror at jeg ville have haft svært ved at følge med i starten af denne del. 
Jeg havde dog altså nemt ved at leve mig ind i fortællingen, og endnu engang følge Laia, Elias, Helene og alle de andre på sidelinjen i det sidste slag. 
Der er efterhånden gået lidt tid siden vi slap vores karakterer i tredje bog, men vi er ikke gået glip af noget vigtigt, så det gjorde mig intet. 
Laia kæmper for de lærde, sit folks frihed. Dog har hun slået sig sammen med Helene, blodtornskaden. Sammen kæmper de for hver deres folks frihed. 
I tredje bog blev en del af hærførerne også underlagt slaveri af et helt tredje folk. Så samtidig med at Helene skal kæmpe for at holde Kejseren, sin nevø i live, skal hun også finde en måde at befri sit folk på, men hun kan ikke gøre det alene. 
Elias er underlagt sjælehentereden, og han kan ikke længere huske sin fortid. Mauth har fjernet hans minder så han kan blive en god sjælehenter, som føre sjælene videre og holder kaosset under kontrol. 
Jeg var ret spændt på at se hvordan det ville være at følge Elias denne gang. 
Jeg må nu også indrømme at jeg trak mig lidt fra ham, han var bare ikke den samme at følge. Dog gjorde han mig stadig nysgerrig, for jeg var nu alligevel ret spændt på at se om han ville få sine minder tilbage. 
Jeg var også spændt på at finde ud af om han eller Laia ville finde en måde at bryde sjælehentereden, så de kunne ende sammen. 
I løbet af bogen her må jeg også sige at jeg følte jeg kom tættere på Helene, og så nogle andre sider af hende. Og jeg må sige at jeg kunne virkelig godt lide de sider jeg så. Jeg begyndte hvert fald at se mere frem til hendes kapitler, end jeg gjorde i de tidligere bøger. Hendes personlige udvikling igennem den her serie har været en fornøjelse at følge. 
Laia er dog stadig min favorit i hele serien. Jeg elskede hendes stædige personlighed, men også det at hun virkede så menneskelig. For hun havde fejl, som gjorde at hun ikke var perfekt, og det var så fedt at følge en kvindelig hovedperson der ikke var perfekt med det samme. 
Hendes personlige udvikling fra start til slut, har helt klart været den der har fanget mig mest.

Handlingen i denne del centrerer meget om det her sidste slag om imperiet, og friheden for de lærde slaver, samt de tilfangetagede hærførere, men også om Elias kamp for sjælene, og djinns frihed og historie. 
Generelt centrere denne del om mange emner, så der sker også en stor del i løbet af bogen. Dog vil jeg sige at forfatter Tahir, har spredt sin handling godt ud, og skabt små pusterum undervejs, så det aldrig virkede overvældende. Hun har virkelig formået at bygge sin handling stabilt op, så man aldrig kedede sig, eller blev forvirret, det er hvert fald den følelse jeg har fået efter at have læst serien. 
Den del ved handlingen der faktisk fangede mig mest i denne bog, var djinns historie. De fascinerede mig, og gjorde mig nysgerrig på at finde ud af mere om dem. 
En detalje jeg specielt elskede ved denne del, var at vi får flere kapitler fra Nattemageren. Vi får hans historie og fortid, og vi kommer tættere på ham, og får en bedre forståelse for hvorfor han handler så voldsomt. 
Jeg fik et helt andet billede af Nattemageren i denne del, end jeg gjorde i de tre første bøger, og det synes jeg nu var ret fedt, og et stort plus i min bedømmelse af bogen. 

Alt i alt vil jeg sige at denne rejse jeg har været på med Laia, Elias, Helene, og resten af banden, har været vild, medrivende, underholdende, hjerteskærende, romantisk og overraskende. 
Dette er efter min mening en velskrevet serie, som kun fortjener ros. 
Min anbefaling er at hvis du elsker fantasy, med et lidt unikt univers, samt handling, så giv den en chance, og elsk den forhåbentligt lige så meget som jeg gjorde.










Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar