lørdag den 9. oktober 2021

Anmeldereksemplar: Et split sekund.

Et split sekund.

Titel: Et split sekund. 

Original titel: Just Last Night. 

Forfatter: Mhairi McFarlane. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic.

Udgivet på dansk den: 17/08-2021.

Antal sider: 383.

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem!  



Eve, Suzie, Justin & Ed.

Eve, Justin, Susie og Ed har været venner lige siden teenageårene. Nu, hvor de er i 30’erne, er deres forhold tættere end nogensinde, de obligatoriske pub-aftener om torsdagen er hellige, og Eve er stadig hemmeligt forelsket i Ed. Hun burde måske være kommet videre med sit liv, men hun kan ikke lade være med at tænke på det, der kunne have været. Og hun ved, at Ed har det på samme måde.

Men så, på et spiltsekund, ændrer deres liv sig for altid.

Efterdønningerne vender op og ned på Eves tilværelse. Da nogle overraskende hemmeligheder kommer frem, begynder hun at spekulere på, om hun egentlig kendte sine venner så godt, som hun troede. Da en person fra fortiden dukker op i hendes liv igen, tager Eves fremtid en overraskende ny retning.



"Et split sekund" Var en bog jeg var ret spændt på at gå i gang med, mest fordi jeg har elsket alt andet jeg har læst af Mhairi McFarlane, men også fordi jeg egentlig syntes den lød lidt som en af hendes andre bøger.
Nu efter at have læst bogen, kan jeg tydeligt se forskellene, men jeg følte nu alligevel hun havde genbrugt lidt for mange detaljer. 
Men med det sagt, vil jeg sige at dette bestemt var en medrivende og spændende bog, samt er jeg stadig ret stor fan af McFarlanes bøger. 


Da jeg begyndte på bogen, blev jeg sådan set okay hurtigt fanget. Men jeg begyndte også ret hurtigt at sammenligne den her med forfatterens anden bog "I det øjeblik jeg var din" som også indeholder de her venner fra skoletiden, en forelskelse der aldrig rigtig dødede ud, heller ikke efter et helt årti. Det var ærligtalt noget der nagede mig lidt gennem hele bogen. 
Men jeg kunne også godt skelne, og se mange andre ting hvor bøgerne ikke lige mindede om hinanden, og det var sådan set de dele jeg syntes var bedst ved bogen. 
I løbet af bogen følger vi kun Eve, og det passede mig fint, det er hendes fortælling, hendes forelskelse og hendes tab der er fortællingens vigtige dele. 
Jeg kunne rigtig godt lide Eve, hun var lidt speciel, men ret fantastisk. Hun lignede ikke så mange andre kvindelige hovedpersoner, og det elskede jeg. 
På nogle punkter kunne hun godt være lidt mørk i det, men ellers var hun en livlig person, sød, sjov og omsorgsfuld. Og så var hun fuld af sarkasme, det elskede jeg. 
I løbet af bogen kommer vi jo også lidt tæt på de andre personer, Ed, Justin og Susie. 
Ed er nok den vi egentlig drejer mest omkring, da det er ham som Eve er dybt forelsket i. 
Jeg var aldrig helt vild med Ed, i starten accepterede jeg ham bare og syntes det måske var lidt sødt at de havde den her umulige forelskelse i hinanden. Men jo længere ind jeg kom i bogen, jo mere manipulerende synes jeg bare han virkede. Han holdt lidt på Eve, men gav hende aldrig noget tilbage. Samtidig holdt han jo så også sin kæreste Hester for nar, det pissede mig bare lidt af. 

Handlingen i bogen var både sørgelig og ret underholdende. Eve mister en tæt på sig, nogle dybe hemmeligheder bliver afsløret og Eves verden bliver vendt på hovedet. Men samtidig fører det også til at en gammel bekendt kommer ind i hendes liv igen, og en ny kærlighedsaffære begynder så småt at blusse op.
Jeg sad virkelig og heppede på at den her kærlighedsaffære blev til noget, og at hun ville droppe håbet til Ed.
Jeg vil ikke afsløre for meget om den her nye fyr der kommer ind i billedet. Men jeg kan fortælle at i starten irriterede han mig virkelig meget. Han var træls, arrogant og noget af et fjols, men det ændrede sig da jeg kom til at lære ham rigtigt at kende. Jeg så nogle andre sider af ham, og det gjorde at jeg forstod hans opførsel så meget bedre. 
Generelt sker der lidt forskelligt i denne bog, men alligevel aldrig så meget at det bare virkede uoverskueligt og for meget. Det var en bog jeg havde nemt ved at læne mig tilbage og bare nyde. 

Sproget i bogen er let, og jeg følte som altid jeg bare fløj igennem teksten. McFarlane skriver som altid i et underholdende tonefald, og formår at gøre teksten så levende, at man føler siderne bare, læser sig selv. 
Samtidig er hun også fortsat gavmild med sine detaljer, som gjorde at jeg havde nemt ved at forestille mig alt hvad der skete undervejs i bogen. Jeg vil stadig sige at hendes bøger ville egne sig perfekt til underholdende romance filmatiseringer. 
I løbet af bogen bliver vi også præsenteret for en del karakterer, men de var som altid også nemme at holde styr på, samt virkede de alle ægte og levende. 
Der var både nogle jeg elskede, og nogle knapt så meget. Jeg brød mig fx ikke særlig meget om Hester, men jeg elskede Justin. Justin fik slet ikke en stor nok rolle efter min mening. 
Så alt i alt vil jeg sige at hvis vi ser bort fra jeg havde svært ved ikke at sammenligne den med en af forfatterens tidligere bøger, så var den helt vildt god. 
Det hvert fald en bog jeg kan anbefale alle der elsker underholdning og romantik, at give en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar