fredag den 15. juli 2022

Anmeldelse: Er du okay Maja?

Er du okay?

Titel: Er du okay Maja?

Nr i serien: 6. 

Forfatter: Anika Eibe. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 06/06-2022. 

Antal sider: 162. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er vundet ved forfatteren. 


Maja. 

Har voksne nogen anelse om hvilken skade de gør når de blev skilt? Hvordan de knuser deres børns hjerter? Især når de ikke kan finde ud af at snakke sammen bagefter?
Jeg tror det ikke.
Hvis de har, ville de bide tænderne sammen og fucking holde ud. Faktisk burde de tænke på at det går ud over deres børn allerede inden de bollede udenom.
Det gjorde far tydeligvis ikke.
Jeg håber fandeme det var dét værd.
Majas forældre er blevet skilt, og stemningen derhjemme er uudholdelig.
Moren nægter Maja og hendes otteårige lillesøster, Ella, at se deres far, og det går hårdt ud over især Ella. 
Men Maja har også sit at slås med.
For eksempel Tobias som hun har det vildeste crush på.
Og han er blandet ind i det hele selv om han ikke ved det ...



Er du okay? serien er en ret hård serie, og nu er sjette bog udkommet som handler om Maja og hendes forældres skilsmisse. 
Jeg læste denne bog på ingen tid, og den knuste virkelig mit hjerte, for den var hård, realistisk og smertefuld. For det er jo ingen hemmelighed, at der er en del børn er er udsat for denne form for skilsmisser, og det noget ingen bør udsættes for. 

Majas forældre skal skilles, og det er desværre ikke en rolig skilsmisse. Faren har været utro, og moren er utroligt vred over det. Derfor nægter moren også at lade Maja og Ella se sin far, hvilket sårer pigerne hårdt. 
Stemingen der hjemme bliver mere og mere ulidelig for Maja og Ella. Maja skændes konstant med moren om at lade Ella se sin far, dog uden helt. Og så slås Maja samtidig også med sit store crush på Tobias, som uden at vide det, desværre er blevet blandet ind i dramaet. 

Det jo aldrig sjovt at blive skilt, men nogle gange kan det ske fredeligt og godt, men desværre kan det også være slemt og et kaos som vi ser her i bogen. 
Her ser vi jo så også bare et eksempel på en skilsmisse hvor der er børn blandet ind i. Man tænker jo at voksne godt ved, at børnene selvfølgelig ikke skal blandes ind i skænderierne, men der er desværre mange voksne der glemmer, at være de voksne og får blandet børnene ind i det hele. Og det eksempel ser vi med Majas forældre. 
Vi følger jo Majas synsvinkel igennem hele bogen, og mit hjerte knustes virkelig undervejs. Det var hårdt at se hvor presset hun var i hele situationen, og hvor alene hun egentlig var. Veninden forstod ikke rigtigt hele situationen, og hun har dermed heller ikke rigtigt nogle at snakke med det om, og hendes lillesøster Ella, er for ung til rigtigt at forstå alt hvad der sker, så hun er ret alene, hvilket jo er forfærdeligt. Men det er realistisk og det er desværre noget der sker alt for ofte i virkeligheden. 
Selvom bogen er hård, og handlingen er forfærdelig, vil jeg sige at bogen virkelig er velskrevet, og jeg nød virkelig at få lov til, at følge Maja. Hun er en stædig og fornuftig pige, og det har været en fornøjelse at få lov til, at følge hende i sin kamp med forældrenes skilsmisse. Hun er en fantastisk pige, og ikke mindst en fantastik søster. 

Sproget er let, og man flyver lige gennem teksten på ingen tid. Det hjælper dog også på det, at der ikke står vildt meget på siderne. 
Forfatteren bruger et rigt billedsprog, som gjorde det let at forestille sig alt der skete, samt omgivelserne. Det gjorde det nemt, at forestille sig det hele som en lille film. 
Vi møder lidt forskellige personer undervejs i bogen, hvor nogle er genkendelige fra de tidligere bøger, hvilket var helt fint. Endnu engang vil jeg sige bipersonerne virkede ægte og livagtige. De var ikke flade, og jeg følte heldigvis ikke, at de faldt i et med tapetet. Majas mormor var helt klart min favorit udover Maja i denne bog. Sådan en skøn kvinde. 
Alt i alt vil jeg sige, at det er en velskrevet bog, med et trist emne, men det helt klart en bog jeg kan anbefale alle, ung såvel som ældre, jeg tror alle aldre vil kunne få noget ud af bogens emner. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar