søndag den 31. juli 2022

Anmeldereksemplar: Fake.

Fake. 

Titel: Fake.  

Forfatter: Zoë Bell. 

Udgivet: Lindbak + Lindbak. 

Udgivet: 14/05-2022.

Antal sider: 354. 

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Tre veninder. Tre hemmeligheder. 

Sex, løgne og venskab. Tre veninder. Tre hemmeligheder.

Amanda, Josefine og India er bedste veninder. De er hinandens fortrolige og deler alle livets sorger og glæder. Eller gør de? Alle tre påstår, at deres forhold er lykkelige, men bag facaden ser virkeligheden noget anderledes ud.

Amanda siger, at hendes mand tilbeder hende som en prinsesse, men i virkeligheden er hun rædselsslagen for, at han ikke længere er tiltrukket af hende.

Josefine joker med, at der er gået snavset vasketøj og leverpostejsmadder i hendes hverdag, men tør ikke fortælle, at hun føler sig overset og uelsket af sin mand.

India påstår, at hun og kæresten er et fantastisk sted i deres liv, men afslører ikke, at hun dødkeder sig i forholdet og er besat af sin chef.

Alle tre kvinder bærer på hemmeligheder fra fortiden, som påvirker deres handlinger i nutiden – og som gør, at de desperat forsøger at iscenesætte ”det perfekte liv”.




Jeg har nu fået læst "Fake" og jeg må sige, at jeg ikke var 100% fan af den, men jeg vil nu bestemt heller ikke sige jeg ikke var fanget af den til tider, jeg læste den trods alt på under et døgn. 
Om det er en bog jeg kommer til at genlæse, tvivler jeg dog på. Jeg vil derimod gerne læse mere af forfatteren en dag! 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg sådan set ret hurtigt fanget af handlingen, men jeg kunne også hurtigt mærke, at jeg ikke var helt så stor fan af alle hovedpersonerne. 
I bogen følger vi de tre veninder, Josefine, India og Amanda, og jeg må sige at Josefine var nok den af pigerne jeg bedst kunne lide at følge. 
Josefine var meget nede på jorden, hvilket jeg virkelig godt kunne lide. Hun virkede menneskelig, og som en man nemt kunne relatere til og forstå. Jeg havde sympati med hende og kom til at synes rigtig godt om hende. 
India og Amanda lignede på visse punkter meget hinanden, hvilket jeg synes var lidt trist, for det gjorde det til tider lidt ensformigt at følge lige de to. De er begge meget opmærksomme på deres udseende, og hvordan de påvirker mændene i deres omgangskredse. Samtidig er de begge også meget formet af deres forældre og det miljø de kommer fra. 
Amanda er under sit smukke ydre, og selvsikre attitude, utroligt usikker på sig selv. Er hun ikke smuk og tiltrækkende, er hun ikke noget værd. Og her vil jeg sige at det er et tydeligt eksempel på hvordan vi som mennesker bliver formet og påvirket af vores omgangskreds og miljø. Jeg forstod hende ikke helt i starten, men som jeg kom længere ind i bogen, så jeg andre sider af hende, der gjorde jeg forstod hende lidt bedre. Dog kom jeg aldrig til at synes rigtigt om hende. 
India er meget selvsikker, frembrusende og til tider lidt for meget. Hun ved hun er tiltrækkende, og at hun nemt kan påvirke mændene omkring hende intimt. Det at hun er i et forhold, gør hende heller intet og hun føler ingen skam over utroskaben. Jeg brød mig slet ikke om hende, men som med Amanda, så jeg andre sider af hende, og fik en bedre forståelse for hendes opførsel og attitude som jeg kom længere ind i bogen. 

Selve handlingen kunne jeg sådan set rigtig godt lide. Den var spændende og underholdende. Samtidig viser den også, at selvom man ser ud til at have det godt på det ydre, er det ikke altid at det går særlig godt. At bag facaden vi viser med vores udseende, opførsel og væremåde, ikke altid matcher med det vi føler og oplever i virkeligheden. 
En ting der dog trak lidt ned i handlingen for mig var, at der er ret meget sex. Det som sådan ikke noget jeg normalt har noget imod, men her følte jeg lidt det overstrålede alt andet, og blev en smule for meget. Pigernes forhold til mændene, virkede bare meget baseret på sex, fremfor følelser og det synes jeg var lidt trist, og var desværre med til, at jeg til tider tabte interessen under læsningen. 
Sproget var dejlig let, og med den til tider ret så interessante handling følte jeg, at siderne nærmest læste sig selv. 
Forfatteren bruger et rigt billedsprog, der gjorde det nemt at læne sig tilbage, og bare nyde handlingen. 
Vi møder ikke voldsomt mange personer i bogen, men dem vi mødte virkede nu meget ægte og havde fylde der gjorde dem interessante. 
Alt i alt vil jeg sige, at selvom den ikke altid fangede mig, så var det en okay læseoplevelse. Jeg kan bestemt anbefale den en chance! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger om bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar