mandag den 25. juli 2022

Anmeldereksemplar: Vølvens vej #1. - Snehild.

Vølvens vej. 

Titel: Vølvens vej #1. - Snehild. 

Forfatter: Anne-Marie Vedsø Olesen. 

Forlaget: Lindhardt og Ringhof. 

Udgivet: 03/09-2021. 

Antal sider: 416. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så mange tak til dem! 

Snehild. 

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. 
Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen …



Vølvens vej hørte jeg første gang om på Fantasyfestivalen 2021, og allerede der var jeg lidt nysgerrig på den. Her for ikke så lang tid siden, fangede den endnu engang min opmærksomhed, og nu har jeg endelig fået læst den, og sikke en fantastisk og medrivende bog! Jeg kan næsten ikke vente til 2'eren udkommer. 

Da jeg begyndte havde jeg lidt forventninger til den, mest fordi den lød spændende og fordi den har fået ret god omtale, jeg må dog sige, at den overgik virkelig mine forventninger og var meget bedre end jeg havde håbet på. 
Lige i starten skulle jeg lige falde til i universet og holde styr på alle vores synsvinkler, for vi følger ikke kun Snehilds perspektiv. Vi får også lidt kapitler fra bl.a. Ragnfrid, som virkelig ikke kan fordrage Snehild, men der er også flere, og de fangede mig alle på hver deres måde. Dog var Snehild min favorit at følge og jeg glæder mig virkelig til, at følge hende endnu engang når jeg får fingrene i bog 2. 
Snehild kom til under en blodig krig, og er vokset op i byen Himlinge. Her lever byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid, som med tiden finder ud af, at Snehild måske er noget mere magtfuld end hende. Derfor beslutter hun sig for at skaffe sig af med Snehild. Snehild må altså i en tidlig alder stikke af fra Himlinge, og søge ly ved jætterne. 
Her bliver hun trænet i sine evner, til hun føler sig klar til at tage tilbage til Himlinge og finde ud af hvad der er sket med sin mor. 
I løbet af denne første bog sker der alligevel en del, dog uden at det virker voldsomt og overdrevet. Det der sker, foregår nemlig over år for vores personer. De første 100 sider i bogen var meget opbygning af universet og introduktion til vores forskellige synsvinkler, så den startede heller ikke for hurtigt ud. 
Generelt elskede jeg handlingen og hovedemnet "Nordisk mytologi" det var utroligt fangende, og jeg er meget imponeret over at forfatteren har kunne holde styr på alle detaljerne, og samtidig har gjort det overskueligt for læseren. 
Jeg elskede bestemt Snehilds tid ved jætterne, det var ret spændende, at se hende leve side om side med dem trods striden mellem menneskerne og jætterne. Hun udviklede sig virkelig personlighedsmæssigt ved dem, og blev med tiden mere moden. Jeg er virkelig spændt på hvor hendes udvikling tager hende hen i næste bog. 
Som sagt følger vi også flere vinkler, heriblandt Ragnfrids. Hun var ret ubehagelig og magtbegærlig. Hendes kapitler gav dog også et indblik i hvordan det stod til i menneskenes verden, mens Snehild er væk. Det var spændende, og typisk sluttede kapitlerne også med små overraskelser, der gjorde at man læste hurtigere for at komme tilbage til den ene eller anden synsvinkel for, at finde ud af mere om hvad der sker de forskellige steder. 

Sproget i bogen er som sådan let, men det er også præget af et gammeldags toneleje. Den foregår jo også i en ældre tid. Her vil jeg sige at sproget virkelig gjorde noget fedt for læseoplevelsen, og gjorde helt bestemt at man også nemmere kunne leve sig ind i handlingen. 
Forfatteren bruger også et rigt billedsprog, som også er med til, at man nemt kan leve sig ind i handlingen og forestille sig det hele som en lille film. 
I løbet af bogen møder vi en del forskellige folk, men her vil jeg også rose forfatteren, for det var altid nemt at holde styr på dem alle, og skille dem fra hinanden. Samtidig virkede de alle fyldige og ægte, ikke en eneste virkede flad og uinteressant for handlingen. Nogle der fangede mig var, brødrene Roald og Aslak, de er hinandens modsætninger og begge virker meget fascinerede af Snehild. Jeg er hvert fald meget spændt på hvordan det hele udvikler sig mellem de tre i næste bog. 
Alt i alt vil jeg generelt sige, at bogen er velskrevet og medrivende. Så er du vild med fantasy, nordisk mytologi, drama og spænding, så kan jeg kun varmt anbefale at give bogen her en chance! 








Bogen er tilsendt af forfatteren og forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar