tirsdag den 12. juli 2022

Anmeldereksemplar: Firekeepers Datter.

Firekeeper. 

Titel: Firekeepers Datter.

Original titel: Firekeeper´s Daughter. 

Forfatter: Angeline Boulley. 

Udgivet på dansk ved: Gutkind forlag. 

Udgivet på dansk den: 01/06-2022. 

Antal sider: 493.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget som overraskelse af forlaget,
så mange tak til dem! 


Firekeepers Datter. 

Daunis har aldrig følt sig hverken hvid nok eller Ojibwe nok, og hun har derfor heller aldrig følt sig rigtigt hjemme, hverken i byen, hvor hun bor eller i det nærliggende Ojibwe-reservat: hvor hendes fars familie stammer fra. Hun glæder sig til at starte på college et helt nyt sted, men da ulykkerne pludselig begynder at vælte ned over hendes familie, føler Daunis ikke, at hun kan rejse fra sin mor. Det eneste lyspunkt er Jamie, den nye, charmerende spiller på hendes bror, Levis ishockeyhold.

Alt forandrer sig, da Daunis bliver vidne til et mord og ufrivilligt bliver hvirvlet ind i en storstilet FBI-sag, hvor flere fra hendes omgangskreds viser sig at være under mistanke for både at fremstille og sælge meth. I håb om at hjælpe sine venner indvilliger Daunis modvilligt i at gå undercover for FBI. Men hendes jagt på sandheden viser sig snart at være langt mere kompliceret, end hun nogensinde havde forestillet sig…




Bøger om de indfødte/indianerne er ikke nogle jeg har læst særligt mange af, faktisk synes jeg generelt det er sjældent jeg hører om dem. Så da jeg modtog denne smukke bog som en overraskelse fra forlaget, blev jeg meget spændt. 
Nu har jeg læst bogen, og hold da helt ferie den var vild. Den lød spændende, så jeg havde da lidt forventninger til bogen da jeg begyndte, men den sprang dem alle, og var så meget vildere end først forventet. 

Daunis har aldrig følt sig hvid nok eller Ojibwe nok, hun føler sig ikke rigtigt hjemme i den by hun bor, eller i Ojibwe-reservatet som hendes fars familie stammer fra. Faktisk glæder hun sig bare til at komme væk og starte på college, men da der begynder at ske en masse ulykker i familien, føler hun ikke at hun kan rejse fra sin mor, så hun bliver.
Alt forandre sig dog da Daunis bliver vidne til et mord, og hevet ind i en stor FBI-sag, hvor hun skal agere som meddeler. Hun skal holde øje med sin omgangskreds, og finde ud af hvem det er der fremstiller og sælger meth, hvilket bestemt ikke bliver en nem sag for Daunis. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg ret hurtigt fanget af handlingen, samt vores hovedperson Daunis. 
Generelt vil jeg sige, at jeg kom hurtigt til at holde af Daunis og synes om hende. Hun har været ude for en del, og har mistet folk, men hun holder hovedet højt og virker positivt stemt. Hun er en sød, omsorgsfuld og opmærksom person, samtidig med at hun også er utroligt stædig. Hun kæmper sig frem, og skal nok få fremskidt hvis det er hvad hun vil have. Den stædige side var bestemt også med til at irritere mig til tider, men det var nu også bare med til, at hun virkede så meget mere ægte. Så det er et stort plus. 
Da jeg begyndte på bogen havde jeg ikke en stor viden om hvordan de indfødte lever og er, så det var meget nyt for mig. Jeg vil sige at forfatteren gennem Daunis har fremvist det på en interessant måde, der virkelig gjorde mig nysgerrig på deres levevis og væremåde. Jeg vil helt bestemt gerne se flere bøger om de indfødte på markedet.
Selve handlingen fangede mig på ingen tid. Den starter roligt ud, hvor vi møder Daunis og hendes omgivelser samt omgangskreds. Ret hurtigt går der også gang i den dramatiske handling med mordet og stofferne. 
Jeg sad helt spændt med en knude i maven under det meste af læsningen, for jeg var virkelig spændt på, at finde ud af hvem bagmanden viste sig at være. 
Jeg blev også meget overrasket da det blev afsløret, for jeg havde ikke lige set den detalje komme. Så jeg vil sige, at forfatteren har formået at gøre handlingen uforudsigelig og medrivende, hvilket for mig er et stort plus. 
Så er der kærlighedsdelen i bogen, den var bestemt også med til at fange min interesse en del. Jeg vil ikke spoile for meget, men jeg var virkelig i tvivl om hvorvidt det ville fungere, for det var ikke nemt mellem Daunis og Jamie. Der skete nogle ting i forbindelse med den her sag, som gjorde det kaotisk og kompliceret, men også spændende og medrivende for læseren. 

Sproget er let og forståeligt. Jeg følte nærmest siderne læste sig selv, hvilket nok også har noget at gøre med den spændende handling og vores interessante hovedperson. 
Forfatteren bruger et rigt billedsprog, som gøre det nemt at forestille sig alt det der skete som en lille film, hvilket var skønt, for det gjorde også læsningen det bedre. Heldigvis kommer der også en netflix serie til bogen, og den er jeg meget spændt på. Jeg har hvert fald høje forventninger! 
Vi møder en del person er undervejs i bogen, men jeg vil sige, at forfatteren har været utroligt god til, at holde styr på dem alle og gøre det overskueligt for læseren. Samtidig oplevede jeg ikke en eneste person som tør og fald, derimod virkede alle super interessante og fulde af energi og liv. 
Alt i alt vil jeg sige, at det var en fantastisk læseoplevelse, som jeg kun varmt kan anbefale alle jer der elsker en god krimi, med lidt kærlighed over sig. 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar