torsdag den 23. februar 2023

Uopfordret anmeldereksemplar: Hypotesen om kærlighed.

Kærlighed. 

Titel: Hypotesen om kærlighed. 

Original titel: The love hypothesis. 

Forfatter: Ali Hazelwood. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Gutkind. 

Udgivet på dansk den: 02/11-2022

Antal sider: 448. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Hypotesen om kærlighed.

Olive Smith er ph. d.-studerende og står overfor et gennembrud i kræftforskningen. Hun er derfor også mere til lange dage i laboratoriet end til faste forhold, som man aldrig kan være sikker på udfaldet af. 
Til gengæld er hendes bedste veninde Ahn tydeligvis forelsket i den fyr, Olive lige har haft en kort affære med, så hvordan beviser Olive overfor Ahn, at hun allerede er videre? 
Ved at gå i panik selvfølgelig - og kysse den første mand, hun ser!

Som selvfølgelig viser sig at være ingen ringere end Adam Carlsen, universitetets unge, hot shot professor og almindeligt kendt for at være … en kæmpe idiot. 
Bare ikke overfor Olive – tværtimod går Adam sågar med til at indlede et fake forhold og lade alle tro, at de er kærester. 
Men da eksperimentet tager en ubehagelig drejning og både hendes forskning og personlige omdømme er på spil, går det op for Olive, at det er nemt nok at opstille hypoteser om kærlighed, så længe hun ikke behøver at sætte sit eget hjerte under mikroskop.





"Hypotesen om kærlighed" Var en bog jeg intet kendskab til, da jeg først modtog den som en overraskelse af forlaget. 
Som den begyndte at dukke op ved andre anmeldere og læsere, blev jeg dog mere og mere nysgerrig på den, jeg havde dog ikke høje forventninger da jeg begyndte på den. 
Nu er den dog læst, og jeg må erkende at den blæste mig virkelig bagover af underholdning og romance. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg ikke de højste forventninger til den. Jeg vidste kun, at den lød spændende og havde fået helt okay omtale af andre. Jeg blev dog ret hurtigt fanget, da de første par sider var vendt. Jeg må dog også sige, at når jeg først kom rigtigt i gang med læsningen, vendte siderne nærmest sig selv, og inden jeg så mig om var jeg færdig. 
Olive Smith er ph. d.-studerende og står over for et stort gennembrud inden for kræftforskningen. Dermed er der ingen tid til kærlighed og dates i fritiden, for fritid er nærmest ikkeeksisterende. 
Hendes bedsteveninde Ahn viser sig dog at være forelsket i den fyr som Olive havde et kort forhold til, men hun vil ikke date ham da hun ikke vil såre Oliver følelser, hvis der skulle vise sig at være flere. 
Da Olive ønsker alt det bedste for sin veninde panikker hun, så for at overbevise Ahn, kysser hun den første mand hun ser, hvilket viser sig at være Adam Carlsen.
Adam Carlsen er universitetets unge hotte professer som også er hård, kold og brutal over for sine studerende, generelt er han kendt som lidt af en idiot. Bare ikke over for Olive. 
Underligt nok går han med til, at spille hendes kæreste så Ahn kan date fyren hun er vild med. 
Det falske forhold ændre sig dog med tiden, men Olive har svært ved at indrømme sine følelser... 

Plottet i denne bog er egentlig meget klassisk, og et størstedelen af os vil kunne genkende fra andre bøger og film. Delen med de to parter som udvikler et falsk forhold af den ene eller anden grund, men med tiden udvikler følelser for hinanden, hvor misforståede følelser med tiden også skaber visse konflikter, er meget genkendeligt. Med det sagt, vil jeg bestemt ikke mene at bogen bliver mindre underholdende eller mindre medrivende af den grund. Jeg var hvertfald personligt meget fanget af handlingen fra start til slut. 
Flere gange sad jeg helt anspændt af den intense stemning der var mellem Adam og Olive, og jeg tog mig selv i, at være helt frustreret og irritabel over deres valg til tider, samt fuld af følelser over handlingen og personernes handlinger. 
Så jeg vil sige, at trods handlingen er ret så klassisk og genkendeligt, så var jeg som læser bestemt fanget af bogen. 
Det jeg virkelig elskede ved bogen var, hvordan Olive og Adam virkelig var gode for hinanden. På mange måder er de ret så ens, men på andre meget forskellige. Med deres forskellige personlighedstræk, udfordrede de hinanden til at udvikle sig yderligere, hvilket virkelig på flere punkter styrkede deres forhold. 
Bogen var som sådan set ret forudsigelig, eftersom den har et ret genkendeligt plot, men på trods af det, tog jeg mig alligevel i at sidde spændt på hvad der ville ske på næste side, hver gang jeg vendte en. Det har bestemt noget, at gøre med, at jeg som læser følte at forfatteren virkelig har skabt nogle medrivende og fyldige karakterer. 
Vi møder lidt forskellige karakterer undervejs, og her vil jeg sige, at forfatteren har klaret sig ret godt med at gøre dem forskellige og interessante på hver deres måde. F.eks. var jeg ret nysgerrig på Oliver roommate, som virkelig var en interessant personlighed, som gjorde noget godt for handlingen. 
Sproget er også let, og fuld af komedie som er med til at læsningen føles let og hurtig. 
Billedsproget er også helt fint. Forfatteren bruger en god mængde detaljer til, at beskrive alt fra omgivelserne, til hvordan personerne ser ud og handler undervejs i bogen. Så jeg havde let ved at leve mig ind i handlingen og føle, at jeg fulgte Olive på sidelinjen fra start til slut. 
Så alt i alt vil jeg varmt anbefale bogen her, hvis i søger en letlæselig romantisk komedie, hvor man bare kan koble fra og få et godt grin og en skøn læseoplevelse. 














Bogen er tilsendt af forlaget som overraskelse til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar