torsdag den 25. juni 2020

Anmeldereksemplar: Skeletter i skabet #4 - Gravslægt.

Skeletter.

Titel: Skeletter i skabet #4 - Gravslægt.

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes.

Forlaget: Facet.

Udgivet: 11/03-2013.

Antal sider: 352. 

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! Gravslægt.

"Du ligger bare helt stille, dødsbarn!" En mand sigtede på mig med en revolver. Mit hoved var stadig omtåget, men langsomt sneg forståelsen sig ind.
De troede, at jeg var Devon.
"Vent, jeg er ikke et dødsbarn…" Min stemme var underligt ru.
"Ikke et dødsbarn? Hvad er så det, du har lige der?" Han satte revolverens munding mod min pande. Lige der hvor dødsmærket ville have været, eller nej vent, lige der hvor dødsmærket var. Devon havde jo malet det, da han gjorde mig klar til at holde tale…


Devon har overtaget Zantora med en hær af dødsbørn. Han vil bygge en ny verden, hvor dødsbørnene kan leve i fred med de andre borgere, men hans metoder er alt andet end fredelige. Devon bruger Davie som dobbeltgænger, og Davie må træffe nogle svære beslutninger i sit forsøg på at redde byen og sig selv…
Så har jeg endelig fået læst den afsluttende del på Skeletter i skabet serien - Gravslægt. - Og hvor må jeg sige den levede op til alle forventninger, og mere til. 
Dette er virkelig en serie der har taget mig med storm, og overrasket gang på gang. 
Dette er helt klart en serie der en dag skal genlæses, og jeg vil se frem til det. 

Bogen starter sådan set fra hvor tredje bog sluttede, nemlig ved at Davie var blevet ført til Devon af en flok dødsbørn. Devon har nemlig planer om at bruge Davie som dobbeltgænger, så han er uden for fare når der holdes offentlige taler, dødsbørnene har nemlig overtaget Zentora. 
Devon og hans ven Malcom har planer om at bygge en by til dødsbørnene, et sted hvor de kan være frie og leve som de vil, men det er ikke let, og strenge regler indføres under magtskiftet. 
Davie har dog ingen intentioner om at hjælpe Devon med det og der går heller ikke lang tid før at Davie formår at flygte fra Devon og han hær, dog var det bestemt ikke let, og det bliver endnu sværere for ham når folk tror han er Devon. 
Det bliver heller ikke let for Davie at finde en måde og vælte Devon og han hær af magten, men da han høre om myten Gravslægten, beslutter han sig at undersøge den nærmere, det er dog noget der kræver store ofre, fra både Davie og slægtskeletterne hvis det skal lykkes. 

Davie har været igennem lidt af hvert nu. Han har haft tre lærermestre og tre forskellige lærepladser. Han er blevet overfaldet af en blåslange. Afpresset af sin fætter om viste sig at være et dødsbarn. Næsten myrdet af et slægtskelet. Troet af en politiker der var skyld i en blodtåge, og meget andet. Det har faktisk bare ikke været let for Davie siden hans lærlinge tid begyndte. Men det har været en fornøjelse at følge ham igennem det hele. 
Som i de første tre bøger, bliver det heller ikke lettere for ham i fjerde bog, men jeg vil virkelig sige han formår at klare den godt trods han mister en masse i denne bog, så formår han alligevel at holde hovedet højt, og komme igennem det, men det hjælper nok også meget at han har trofaste venner som hjælper ham igennem problemerne. 
Davie har bare sneget sig ind i mit hjerte og fundet sig en plads, og det tror jeg allerede han gjorde i første bog.

Sproget i denne bog fortsætter også med at være dejlig flydende og let at forstå, og jeg er fortsat sikker på at denne her serie vil være god til selv den mindre øvede læser, da sproget på intet tidspunkt er kompliceret. 
Nicole formår også fortsat at gøre sine karakterer livlige og spændende, der mangler virkelig intet, jeg havde igennem alle fire bøger, fornemmelsen af at de var ægte personer, og ikke bare karakterer i en bog, hvilket jeg altid har ment er med til at gøre læseoplevelserne bedre. 
Men hun formår også stadig at bruge en masse detaljer til at beskrive alt fra omgivelserne til følelserne, så det er let bare at læne sig tilbage og nyde fortællingen. 
Jeg kunne heller ikke forudsige hvad der ville ske på noget tidspunkt igennem bogen, jeg blev bare overrasket gang på gang, hvilket virkelig var skønt.
Og så sker der altså bare en hel masse, men utroligt nok fik jeg aldrig følelsen af at det blev for meget eller overdrevet, det passede på en måde bare meget godt sammen. 
Dette er altså bare en serie jeg ikke kan andet end at anbefale jer læsere, specielt jer der elsker en god fantasy, spækket med drama og spænding. 
Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar