tirsdag den 16. juni 2020

Anmeldelse: Caraval #1.

Caraval. 

Titel: Caraval #1. 

Original sprog: Engelsk.

Forfatter: Stephanie Garber.

Udgivet på dansk ved: Turbine. 

Udgivet på dansk den: 13/10-2017.

Antal sider: 413.

Antal stjerner: 5/5.
Husk, det er kun et spil.


Caraval er fuld af kærlighed, intriger og drama: Scarlett Dragna har aldrig været andre steder end på på den lille ø Trisda, hvor hun bor med sin lillesøster og sin dominerende far. Men gennem hele sin barndom har hun længtes efter at opleve Caraval - den årlige, ugelange forestilling, hvor publikum spiller med i en dødsensfarlig leg for at finde ud af, hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasi.

På trods af deres fars ønske bliver Scarlett kidnappet af sine vilde lillesøster Donatella og en farlig - men også farligt forførende - ung sømand ved navn Julian og ført til det sted, hvor årets Caraval opføres. Men snart forsvinder Donatella, og Scarlett bliver tvunget til at slå sig sammen Julian i jagten på at finde Tella, før Caravals onde Master gør det.
Dette var en bog jeg virkelig var spændt på at gå igang med, jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente af bogen, men jeg havde nu alligevel lidt forventninger til den efter alt den ros den har fået af andre anmeldere og læsere, og jeg må faktisk sige at den overraskede positivt og holdt mig fanget og underholdt igennem hele bogen! 
Jeg skal helt sikkert læse videre på denne her serie, og jeg må bestemt håbe på at de sidste to bøger i serien bliver oversat til dansk, ellers må jeg bare igang med den engelske udgave! 

Scarlett Dragna bor på øen Trisda sammen med sin lillesøster Donatella og sin dominerende far. 
Hun har aldrig forladt øen før, og har heller ikke rigtigt nogle planer om det, altså lige indtil hun får biletter til Caraval. 
Scarlett har siden barndommen længdes efter at opleve det magiske Caraval, en ugelang forstilling hvor publikum spiller med i en dødsenfarlig leg for at finde ud af hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasy. 
Dog er Scarlett ikke sikker på om hun vil tage afsted, men den beslutning tager Donatella hurtigt for hende, hun vælger nemlig at kidnappe Scarlett med hjælp fra den forførende sømand Julian. 
Men allerede inden Caraval rigtigt starter forsvinder Donatella, og Scarlett skal nu finde hende, midt i alt kaoset fra Caraval.

Der gik virkelig ikke lang tid fra jeg begyndte på bogen her og til jeg var fanget, og da jeg blev færdig var jeg mildest talt mundlam, der skete så meget jeg på intet tidspunkt havde forstillet mig ville ske, eller overvejet. 
Bogen her formåede virkelig at være uforudsigelig og overraskende gang på gang.
Scarlett var en interessant karakter at følge, og hun er sådan set også den eneste karakter's synsvinkel vi følger, hvilket egentlig også var passende, da det gjorde det hele mindre forudsigeligt og mere nervepirrende.
Scarlett virker som typen der tænker mere på hvordan andre har det, end sig selv. Hun går hvert fald meget op i hvordan sin lillesøster har det, hvilket jeg på en måde fandt meget smukt.
Jeg kom hvert fald til at holde en smule af Scarlett igennem denne her bog. 

Caraval er magisk, farverigt og spændende. Jeg er utroligt imponeret over at forfatter Stephanie Garber har kunnet skabe noget som Caraval, og stadig holde styr på alle detaljerne, jeg kan hvert fald forstille mig det ikke har været helt let, for selv som læseren kunne jeg godt fornemme at jeg skulle holde tungen lige i munden for at fange alle hint og detaljer undervejs i læsningen. 
Bogen her er som sagt på intet tidspunkt forudsigelig, jeg kunne på intet tidspunkt gætte mig til hvad der ville ske, og prøvede jeg, skete der noget helt andet end forventet. 
Der var det ene plottwist efter det andet, og en vild slutning som jeg på intet tidspunkt havde forstillet mig. 
Men jeg vil også sige det var skønt at blive overrasket gentagende gange, for det gjorde bare læseoplevelsen så meget bedre. 

Sproget i bogen her vil jeg sige ikke altid er det letteste, der kan godt komme et par formuleringer der kan forvirre den mindre trænede læser, selv som den mere stærke læser kunne jeg godt et par gange blive tabt undervejs. 
Men jeg vil dog rose forfatteren for hendes ivrige forbrug af detaljer til at beskrive omgivelser, handlinger og karakterene, det var let for mig igennem hele bogen at forstille mig, at jeg fulgte Scarlett på sidelinjen igennem hele bogen. 
Jeg vil også sige at Stephanie er god til at give sine bipersoner liv. De gjorde mig nysgerrig, og var bestemt også med til at jeg ivrigt læste videre. 
Dette er virkelig ikke en bog jeg har kunnet sammenligne med noget andet jeg har læst, men mange andre sammenligner den med - Nattens Cirkus. - Så måske jeg skulle få læst den bog også. 
Men alt i alt var dette virkelig en magisk og spændende læseoplevelse, og jeg kan kun anbefale jer andre læsere at give den en chance hvis i ikke allerede har læst bogen. 

1 kommentar:

  1. Uhh den lyder godt nok spændende! 🤩

    // Nouw.com/bylauradenis

    SvarSlet