fredag den 2. april 2021

Anmeldereksemplar: Tolv uger med dig.

Linnea & Jacob. 

Titel: Tolv uger med dig. 

Original titel: Tolv veckor med dig. 

Forfatter: Johanne Schreiber. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 16/03-2021. 

Antal sider: 348. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Tolv uger med dig. 

Linnea har altid gjort tingene på sin egen måde. Om dagen arbejder hun for en velgørenhedsorganisation, og om aftenen går hun på tinderdates med fyre i 20-årsalderen, selvom hun er over 30. Men hun har opdaget, at de unge mænd er præcis lige så bange for at binde sig, som hun selv er. Jacob er erhversjurist i et af Sveriges mest prestigefyldte advokatfirmaer, og han er fast besluttet på at blive partner, inden han fylder 40. Jacob stresser lige så meget over sin karriere, som over at kollegernes skriveborde bugner af familiebilleder, mens hans eget står gabende tomt.

Jacob og Linnea mødes til et bryllup, som ingen af dem rigtig har lyst til at deltage i. På trods af deres åbenbare forskelligheder får de en overraskende hed nat sammen. Vel hjemme i Stockholm igen er de begge af den overbevisning, at de aldrig skal ses igen. Men nogle uger senere opdager Linnea, at hun er gravid.

De bestemmer sig for at flytte sammen på prøve for at finde ud af, om de har lyst til at blive forældre sammen. Men deres vidt forskellige baggrunde, venner og familier kommer ikke til at gøre beslutningen nemmere. Det bliver begyndelsen på en sommer fyldt med kultursammenstød, forsømte drømme og følelser, som ingen af dem havde ventet.
 



Tolv uger med dig, var en bog som jeg egentlig var ret spændt på at gå i gang med, både da det er min første gangs oplevelse af denne forfatter, men også fordi den lød ret så underholdende, men også lidt speciel. Og speciel, det var den bestemt! 

Da jeg begyndte på bogen her blev jeg sådan set ret hurtigt fanget af handlingen, hvor vores to hovedpersoner derimod faktisk bare irriterede mig grænseløst. 
Linnea irriterede mig virkelig i starten, hun virkede så negativ, og ret så strid over for dem omkring sig. Hun havde nærmest altid en spydig kommentar på tungen, og virkede ikke særligt glad. 
Og Jacob virkede bare overfladisk, og faktisk en smule snobbet. Og så var han en rigtig medløber når han var sammen med sine venner og noget af sin familie, han ville bare rigtig gerne accepteres. Og det sidste kunne jeg egentlig godt forstå, vi alle vil jo gerne accepteres af dem vi ser op til, men den retning han kørte i var ret overdrevet.. 
Jeg var altså ikke den største fan af nogle af vores hovedpersoner, men dog vil jeg sige at i løbet af bogen begyndte begge to at ændre sig langsomt, de gennemgik altså en udvikling sammen. De blev altså mere tålelige, og jeg kom til at synes lidt bedre om dem. 
Jeg kunne dog rigtig godt lide den måde de påvirkede hinanden på, jeg elskede at se hvordan de hver især udfordrede hinanden, og på den måde styrkede hinanden. De er to modsætninger af hinanden, men de passede faktisk bare super godt sammen. 

Handlingen var virkelig interessant. Jeg sad virkelig spændt på at se hvordan de ville håndtere den her graviditet, om de ville beholde barnet, eller få en abort. De kendte jo ikke hinanden, de var egentlig bare to fremmede der havde tilbragt en enkelt nat sammen. 
Men jeg var ikke bare spændt på deres beslutning, jeg var også hele tiden nysgerrig på om de egentlig ville kunne holde hinanden ud. Jacob er jo meget struktureret, og Linnea er det stik modsatte. Hvor Jacob har ret meget styr på dit liv og sin fremtid, er Linnea uuddannet og har ikke rigtigt styr på sit liv, samt hendes job hænger i en tynd tråd. Det var virkelig underholdende at se hvordan de klarede den sammen, og det var bestemt ikke uden kaos. 
Kaos var der faktisk bare en del af, og det var altså med til at gøre bogen en smule mere fangende. Egentlig vil jeg sige det nok var det der trak op i stjernerne nu hvor jeg ikke kunne så godt med Linnea og Jacobs personligheder. 

Sproget i bogen er super let, der står dog en del på siderne og teksten er lille, altså kan det godt tage lidt længere tid at læse. Men den underholdende handling gjorde virkelig op for det, og gjorde læsningen det lettere.
Johanna vil jeg sige har været rigtig god til at bruge masser detaljer til at beskrive alt fra omgivelser til handlinger og deres følelser. Jeg havde hvert fald super let ved at forestille mig alt det der nu skete undervejs, og det var skønt. Det vil jeg også sige var med til at gøre min første gangs oplevelse af hendes skrivestil det bedre. 
I løbet af bogen støder vi på en del personer, men jeg synes egentlig at Johanna har været god til at holde styr på dem så de også er overskuelige for læseren. Samtidig vil jeg også sige at de alle trådte frem og gjorde noget for fortællingen, samtidig med de virkede ægte og livlige. Det var en fornøjelse at møde dem alle, trods der da også var nogle jeg bare ikke kunne fordrage, bl.a. Simon og Teresa, de to kunne jeg slet ikke fordrage. 
Men altså alt i alt vil jeg sige dette var en super god bog, og jeg kan kun anbefale jer at give den en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar