lørdag den 15. maj 2021

Overraskelses bog / Anmeldelse: #Bucketlist.

#Bucketlist. 

Titel: #Bucketlist. 

Forfatter: Saynab Farah Dahir.

Forlaget: Gyldendal. 

Udgivet: 23/04-2021. 

Antal sider: 224.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget som overraskelse af 
forlaget og forfatteren, så mange tak til dem! 

Zola & Bucketlisten. 

Sidste sommer før universitetet! Bør det ikke være den vildeste nogensinde? 
Problemet er, at Zola aldrig har haft en vild sommer. Faktisk har hun aldrig haft en vild noget-som-helst. Men nu skal det være.
Derfor laver Zola en bucketlist med kun to regler: Alt på listen skal gennemføres i juli. Og det skal dokumenteres på Instagram, så hele verden kan følge med. Det regner hun dog ikke med, at nogen vil …
Der er ikke andet for end at kaste sig ud i den første udfordring:
#1: Flirt med en tilfældig fyr og få hans nummer

Velkommen til en vild, pinlig og romantisk sommer!




#Bucketlist er en bog jeg allerede kort efter udgivelsen hørte utroligt meget godt om, og derfor var jeg også utroligt spændt på at gå i gang med den. 
Bogen her er så vidt jeg ved også forfatterens debut bog, og derfor også den første jeg læste af hende, og hvor må jeg sige hun har klaret den godt! Jeg vil helt bestemt gerne læse mere af Saynab i fremtiden. 

Da jeg begyndte på bogen, gik der bestemt ikke lang tid før jeg var helt fanget af vores hovedperson Zola og hendes ret interessante projekt med sin bucketlist. Faktisk blev jeg så fanget af jeg fik læst hele bogen på meget kort tid, for jeg måtte egentlig bare vide hvordan det hele endte for Zola. 
Jeg kom hurtigt til at synes om Zola. I starten var hun en meget rolig pige, men man kunne også godt mærke på hende at hun ønskede at være vildere og sjovere i andres øjne. Og der var jo så der hendes Bucketlist kom ind i billedet. 
I starten var hendes bucketlist sådan set meget normal, det var ikke de vildeste ting hun havde planlagt. Hun havde også oprettet en Instagram profil så andre ville kunne følge med i hendes fremskridt med listen. Men de ellers normale og rolige ting hun egentlig havde sat på sin liste blev hurtigt kaldt kedelige af dem der fulgte med, og det fik drevet hende ud i nogle lidt vildere ting end hun ellers følte sig helt tilpas med i starten. 
Jeg elskede hvordan bogen her var opstillet og bygget sammen med sider hvor man kunne se når hun delte instagram billeder og hvor mange der faktisk reagerede på det, det gjorde bogen anderledes og lidt unik. Det gjorde den egentlig også en smule mere interessant. 
Igennem bogen følger vi jo Zola og hendes fremskridt, men vi følger også en utroligt imponerende udvikling fra hende af. I starten er hun meget genert og lidt indadvendt, men hun er også meget påvirket af hvad folk tænker om hende, og det er tydeligt at fornemme under læsningen i starten. 
Men jo længere ind i bogen vi kommer, og jo flere udfordringer hun kommer igennem, jo mere begynder hun også at hvile i sig selv og være ligeglad med hvad andre tænker om hende, og jeg nød at få lov til at være vidne til den udvikling. 

Sproget i bogen er super letlæseligt og nemt at følge med i, samt vil jeg sige det følger meget godt med i hvordan sproget er i dag. 
Forfatteren har også været super godt til at ligge en masse følelser i sin tekst. Jeg kunne tydeligt fornemme hvis Zola fx var trist, sur, frustreret, glad eller lykkelig, og det vil jeg sige er et virkelig stort plus for mig når jeg læser, og det gjorde helt klart at jeg havde nemmere ved at komme tæt på Zola og forstå hende bedre. 
Samt vil jeg også sige at forfatteren er utroligt god til at bruge en masse detaljer til at beskrive alt der sker, alt fra omgivelserne til handlingen havde jeg nemt ved at forestille mig. 
Udover det vil jeg også sige at hun har været god til at give alle de karakterer vi møder undervejs liv og energi. Der var ikke en af personerne der trådte i et med tapetet og var kedelige, hvilket jeg vil sige er endnu et stort plus for mig. 

Alt i alt vil jeg sige at Forfatter Saynab har klaret sig utroligt godt med sin debut bog, og at jeg kun kan anbefale alle der elsker ungdoms bøger, samt en lidt anderledes bog at give den en chance, og så håber jeg i vil nyde den ligeså meget som jeg gjorde. 






Bogen er tilsendt som overraskelse af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter mine egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar