lørdag den 22. maj 2021

Overraskelses bog / anmeldelse: Bytte, bytte luder.

Bytte, bytte luder.

Titel: Bytte, bytte luder.

Forfatter: Tenna Vagner. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 30/04-2021. 

Antal sider: 251.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget som overraskelse af forfatteren,
så mange tak til hende!


Man er ikke luder hvis det ikke er for penge.

17-årige Sara har ikke rigtig nogen venner. Hun går heller ikke i det rigtige tøj, får de bedste karakterer eller har styr på hvad hun vil efter 3. g.
Alt det ændres da Therese starter i klassen. Hun har nemlig store planer for deres fremtid, og det er på ingen måde billigt.

De to piger kaster sig ud i en verden af luksus og sugardating, og Sara må kæmpe for at holde fast i sig selv.
For hvornår krydser man grænsen mellem at være en date og til salg?



"Bytte, bytte luder" var en bog jeg var ret spændt på at gå i gang med. Det lød som en virkelig interessant, men også vigtig bog. 
Men samtidig var jeg også spændt på at se hvordan Tenna havde håndtere den her genre med realisme og ungdom, og jeg vil sige hun har klaret den super godt! 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg sådan set hurtigt fanget af handlingen og vores hovedperson Sara. 
Der var noget ved Sara der bare gjorde mig nysgerrig med det samme, og det gjorde også at da jeg kom rigtigt i gang med bogen, kunne jeg nærmest ikke stoppe før jeg var færdig. 
Sara er en stille og rolig pige, ikke den mest populære og så tvivler hun ærligtalt en del på sig selv. Men alt det ændrede sig faktisk ret hurtigt da den nye pige Therese starter på skolen. 
Therese viser hurtigt interesse for Sara og de to bliver rigtig gode venner. Det resulterer i at Sara kommer lidt ud af sin skal, virker mere selvsikker og udadvendt. Dog var der stadig tider hvor hun tvivlede på sig selv og holdt sig lidt tilbage. 
Som sådan kunne jeg godt lide den udvikling hun kom igennem da hun blev venner med Therese, jeg kunne bare ikke lide de aktiviteter som hun fik hende lokket ud i. 
Ikke lang tid efter at Sara og Therese bliver venner får Therese den fantastiske ide at de skal til og mødes med mænd for at få gaver som de kan sælge. Pengene skal bruges på at rejse rundt i verdenen når de er færdige med gymnasiet. Sara er ikke helt med på den i starten, men lader sig alligevel rive med efter nok pres fra Therese.  
Jeg var ikke Thereses største fan. Hun var en meget frembrusende pige, og lidt dominerende. Og hun var bestemt ikke vild med at Sara ikke var fan af hendes pengeide. Og hun så bestemt ikke problemet i at bytte sit selskab for gaver. 

Selve handlingen vil jeg sige var meget spændende, men også skræmmende realistisk. Det her som Sara og Therese begynder på, er jo sådan set sugardating, og jeg siger ikke det dårligt eller godt. Nogle har gode erfaringer med det, men der er også mange unge der bliver lokket ind i det og hvor det så ender knapt så godt. Og det vil jeg faktisk sige at Tenna virkelig har formået af fremvise på en rigtig fin måde. 
Men jeg vil også sige at bogen var lidt barsk til tider, der var helt klart et par gange hvor jeg mærkede knuden i maven vokse. Men trods det var lidt barsk, var det også spændende, for jeg var jo sådan set ret spændt på at se hvordan det hele ville ende for Sara og Therese. 

Sproget i bogen er dejligt let og nemt at følge med i, samt står der ikke vildt meget på siderne, så det er en bog man er hurtigt færdig med hvis man som mig er en hurtig læser.
Tenna har som altid været gavmild med sine detaljer, og jeg havde intet problem med at forestille mig alt det der skete undervejs. Samt vil jeg sige hun har været god til at lægge masser følelser i teksten, så når Sara bl.a. følte tvivl, frustration, glæde, sorg eller lykke havde jeg intet problem med at fornemme følelserne, og det er bestemt et stort plus for mig. 
Igennem bogen møder vi også lidt forskellige folk, men ikke så mange at det blev uoverskueligt, jeg følte faktisk det var nemt at navigere rundt i dem alle. Tenna har været super god til at få alle karaktererne vi møder til at træde frem og virke ægte. Jeg følte hvert fald ikke at de virkede flade eller upersonlige, de gjorde mig nysgerrige på hver deres måde, både dem jeg kunne lide, og dem jeg knapt så meget syntes om. 
Så alt i alt vil jeg sige at denne bog er velskrevet, barsk og realistisk, og hvis det er hvad du søger i en bog, synes jeg helt klart du skal give den en chance! 






Bogen er sendt som overraskelse af forfatteren og forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar