søndag den 25. oktober 2020

5 Af mine ynglings danske fantasy bøger.

 5 Danske fantasy bøger! 

I dag skal vi på bloggen snakke om dansk fantasy, og jeg har derfor udvalgt 5 af mine ynglings fantasy bøger, dog skal det lige siges det var vildt svært, og der er så mange danske fantasy bøger jeg elsker! 
Så disse 5 er bare få ud af mange fantastiske fantasy bøger, og måske laver jeg igen et indlæg en dag med flere danske fantasy bøger! 
For ikke så længe siden gjorde Julie M. Day opmærksomhed på at Dansk fantasy slet ikke får nok opmærksomhed, og det vil jeg give hende helt ret i! 
Fantasy her hjemme får på ingen måder nok omtale, og der er ikke nok at de i boghandlerne, heldigvis er der begyndt at komme mere frem efter at der er blevet råbt højt, og hvor er det fantastisk! 

Derfor synes jeg også at dette indlæg passede meget godt til denne måned! 
Disse bøger kommer ikke til at være i rang efter hvilke der er bedst, de er sat i tilfældig rækkefølge, for jeg kan simpelhent ikke sige at den ene er bedre end den anden i denne situation, for de er alle fantastiske! 
Nogle er nye, og nogle er gamle. Jeg synes både det nye og noget af det ældre skulle have en chance for at blive nævnt, og få noget mere opmærksomhed! 
Så skal vi ikke begynde på listen?!



  1. Verdensherrerne #1, Opvågningen. Skrevet af Pernille Neergård. - Verdensherrerne handler om 16 årige Anna som en dag får en masse kræfter hun ikke kan styre og bliver derfor sendt til en anden verden, hvor hun skal gå på skole sammen med en masse andre unge der også har kræfter. Men det bliver ikke let, for hendes familie har gjort utilgivelige ting som hun ikke kender til, men alligevel bliver bedømt på. Det er ikke let for hende, men hun kæmper. - Dette er virkelig en fantastisk fantasy, med massere af spænding og en anderledes fortolkning af den nordiske mytologi. Den er unik på sin egen måde, og jeg kunne slet ikke få nok af den. Dette er også Pernilles debut bog, og hvor må jeg sige hun har klaret den fantastisk! 
  2. Ravnenes hvisken #1. Skrevet af Malene Sølvsten. - Ravnenes hvisken handler om Anne som er lidt af en enspænder. Hun kan se fortiden, men ved ikke hvorfor. Da skolen begynder igen, får hun nye venner, som kan lide hende som hun er, hvilket overrasker hende meget. Men en ny verden åbner sig også langsomt for hende, da unge piger pludselig bliver myrdet... - Ravnenes hvisken er en fantastisk bog, og er faktisk den første bog med Nordisk mytologi som virkelig fangede mig, og gjorde mig nysgerrig på at læse flere bøger med det tema. Jeg simpelhent slugte denne bog på ingen tid. Den er medrivende, spændende og overraskende. Og dette er faktisk også Malene's Debut bog, og det bare endnu en forfatter der virkelig har klaret den god med sin første udgivet bog! 
  3. Morika #1, Rent blod. Skrevet af Sidsel Sander Mittet. - Morika handler om Eshri og Korau som går i skole på øen Raudra. Der undervises de i Morikas idealer for fred og tolerance. Men en dag bliver freden brudt, og ting sker der gør at de sammen med deres venner må flygte fra øen. - Dette er seriøst en fantasy serie der overraskede mig helt vildt. Det et fantastisk spændende univers, som virkelig ikke er som noget andet jeg kender. Jeg slugte hele serien på ingen tid, og har siden da genlæst den flere gange. Men den indeholder også bare rigtig mange vigtige emner som - Slaveri, racisme, og seksualitet. - Men den indeholder også så meget andet, og jeg synes slet ikke den får nok opmærksomhed, så min anbefaling er helt klart at i skal se og få den læst! 
  4. Mæsker #1, Henretterlunden. Skrevet af Majbrit Ravnholt Cramer. - Mæsker #1, handler om Johanne og Byriel som kommer fra Katava. I Katava frygter man alt der er anderledes, og de frygter specielt dem der kommer fra kannibalernes ø, og der er der Byriel kommer fra... En dag Johanne er på slottet overvære hun noget frygteligt, som hænder til at hende og Byriel må flygte fra Katava, og ender på Kannibalernes ø, hvor de sættes i situationer hvor de må stole på hinanden, men hvordan skal Johanne kunne stole på en der går rygter om spiser mennesker? - Dette er en nyere fantasy, og jeg hvor er den fantastisk! Den er spændende, medrivende og jeg kunne slet ikke få nok af den og det univers Majbrit har opbygget. Bogen her indeholder så meget godt, men den indeholder også en masse vigtige emner som - Frygt, racisme, had og undertrykkelse. - Og jeg kan faktisk se så meget af den ægte verden i denne opdigtede verden. Majbrit har virkelig skabt en spændende og vigtig fantasy bog, og jeg kan næsten ikke vente med at se hvad hun måske kommer op med engang i fremtiden, som ikke er Mæsker serien. Dette er altså endnu en bog jeg kun kan anbefale. 
  5. Blodets bånd #1, Blodsøstre. Skrevet af Pernille Eyeby. - Blodets bånd handler om 18 årige Kassie som er vampyr. Hun husker intet fra sit tidligere liv fra før hun blev vampyr, men langsomt begynder hendes fortid at jagte hende. Men samtidig lure forelskelsen sig i baggrunden. - Dette er en lidt ældre bog, og faktisk en af de første fantasy bøger jeg tog op, og derfor synes jeg også den fortjente at blive nævnt i dag. Dette er en fantasy serie jeg slet ikke synes får nok omtale, og det ellers en serie jeg har genlæst flere gange, og stadig synes er lige så fantastisk som første gang. Pernille Eyeby, er grunden til jeg fik lyst til at læse så meget mere fantasy, for hun skriver spændende, der er altid gang i den i denne serie, men uden på noget tidspunkt at blive overdrevet. Dette er nok en serie jeg altid vil kunne genlæse og nyde lige så meget hver gang. Så læs den, og nyd den forhåbentligt lige så meget som jeg altid gør! 


Så blev listen færdig, og den blev lidt længere end jeg havde forventet, men kunne have været endnu længere hvis ikke jeg havde gjort det kort. 
Dette er 5 bøger jeg simpelhent elsker, og nogle af dem mener jeg ikke får nok omtale, hvor andre får massere, så det blev lidt blandet af vildt populærere bøger og lidt mindre omtalte. 
Jeg håber virkelig at denne liste vil give jer lyst til at udforske nogle af de universer jeg selv har nydt så meget. 
Og hvem ved, måske laver jeg sådan en liste igen en dag, for der er så mange andre bøger der også fortjener at blive nævnt! 





Nogle af bøgerne er anmeldereksemplarer, så dem takker jeg endnu engang for bøgerne! 

Majbrit Ravnholt Cramer: Hendes fb side.
Sidsel Sander Mittet: Hendes fb side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar