torsdag den 15. oktober 2020

Anmeldereksemplar: Mellem himmel og helvede #1. - Daniel.

Daniel. 

Titel: Mellem himmel og helvede #1. - Daniel. 

Forfatter: Anne Christine Eriksen. 

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 07/11-2016. 

Antal sider: 339. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak til dem! 


Mellem himmel og helvede.

"Farven var så tydelig mod de snehvide kroppe og det lyse gulvtæppe. Den skreg og skreg mod ham i det ellers så nydelige soveværelse. Den skreg til ham, indtil hans øjne blev våde, og hans kæbe strammedes under et intenst pres for at tilbageholde et hulk. Nej, nej, nej …"

155 år efter Krigen hærgede Jorden, er Det Forenede Skandinavien et af de få fristeder, hvor mennesker og Væsner fortsat lever sammen i fred. Daniel er et menneske, hvis liv er fyldt med studier og kæresteproblemer, indtil den dag han kommer hjem og finder sine forældre myrdet.

En flere tusind år gammel konflikt har nået hans hjem. I søgen efter hævn møder han elveren Lesta og hans brødre, som også jager forældrenes morder. Da de nægter at samarbejde, forlader Daniel selv Skandinaviens trygge rammer og rejser ud i Ødemarken – en verden opdelt i territorier og hærget af bander.

Her mødes de igen, og Lesta må sande, at der er noget fascinerende ved det stædige menneske. Daniel, der i første omgang ser brødrene som et middel til at nå sin hævn, bliver med tiden selv draget mod elveren.
 



Dette er en bog jeg længe har haft mine øjne på, og nu har jeg så endelig fået læst den. Bogen her har fået massere ros igennem årene, og hvor må jeg sige den fortjener det hele! Jeg var fanget fra første kapitel af, og fløj bare igennem bogen. 
Dette er med sikkerhed en serie jeg skal have læst videre på, for jeg må bare vide hvad der vil ske for Daniel nu! 

Da jeg begyndt på bogen her, blev jeg fanget med det samme, og det gik ikke lang tid før spændingen begyndte, og at den farefulde rejsen startede. 
Daniel er vores ledende hovedperson, det ham vi følger største delen af tiden. I starten var jeg ikke helt vild med ham, han virkede en smule umoden. Men efter hans forældre bliver myrdet, sker der en drastisk ændring i hans personlighed, og han liver lidt op efter han beslutter sig for at drage ud i ødemarken for at finde hans forældres morder. 
Daniel kommer ud for en del i løbet af bogen, og jeg vil sige at han modnes en del på den her rejse han kommer ud på, og finder langsomt ud af hvem han er. Men han får sig også noget af et chok i løbet af slutningen af bogen, hemmeligheder bliver afsløreret, og virkeligheden for Daniel bliver knust, og han skal nu forholde sig til nyt igen. 
Universet vi bliver kastet ud i som Daniel lever i er fantastisk, det er velopbygget og detaljeret. Jeg kunne forstille mig alt, omgivelserne, muren omkring byen, racerne, og ødemarken. 
Anne har været utroligt god til at få en masse detaljer med, men på en måde hvor det bare er overskueligt og forståeligt. 
Jeg nød virkelig at høre om alle racerne, det var utroligt spændende. Anne har også lavet en håndbog over de forskellige væsner vi støder på, bagerst i bogen, dog er den ikke komplet over alle racer, så vidt jeg kunne forstå kommer der nok mere i anden bog. Det krydser jeg hvert fald fingre for, for jeg nød virkelig at læse om alle racerne. 
Men i løbet af bogen følger vi ikke kun Daniel, vi får faktisk også et par kapitler fra Lesta's synsvinkel. Lesta er en af djævlens sønner, halvt elver, halvt djævel. Lesta var en karakter jeg havde svært ved at komme ind under huden på, han var mystisk og fængende. Men når jeg engang i mellem formåede at komme under den hårde attitude, gemte der sig en omsorgsfuld og blød personlighed, og jeg glæder mig til at lærer ham mere at kende i anden bog. 

Men det er ikke kun spænding, drama og action vi får i løbet af bogen, der er også en spirrende kærlighed som jeg egentlig ikke helt havde forudset, men kom til at heppe på. Jeg kunne rigtig godt lide hvordan fordelingen mellem spændingen, aktionen og kærligheden var fordelt, der var en tilpas mængde af det hele, og gjorde det en smule mere tiltrækkende at læse videre, og bare ikke give slip på bogen.
Forfatter Anne har været utroligt god til at bygge sine karakterer op, alle fra hovedpersonerne til bipersonerne var spændende, og ægte. Jeg følte alle havde en baggrund, en mening med at være der, de føltes ikke tomme, eller kedelige. Jeg nød fx specielt meget at høre om djævlesønnerne, eller hvordan det fungerede for racerne ude i ødemarken. Det hele var utroligt spændende, og jeg håber virkelig det fortsat bliver lige så spændende i toeren. 
Sproget i bogen er let, og jeg følte bare jeg fløj igennem teksten. Faktisk var den så spændende, at jeg følte jeg slet ikke læste, men mere så det hele som en film, og hvor ville jeg elske at se denne serie filmatiseret en dag, jeg er sikker på den ville blive fantastisk. 
Men alt i alt vil jeg så sige dette var en fantastisk start på en serie der har potentiale til at blive en af mine ynglings fantasy serier, og jeg kan simpelhen ikke anbefale den nok. Så har du ikke allerede læst den, så se da at kom igang! 




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar