mandag den 8. februar 2021

Anmeldelse: Besat.

Besat. 

Titel: Besat. 

Original titel: The obsession. 

Forfatter: Nora Roberts. 

Udgivet på dansk ved: Flamingo Books. 

Udgivet på dansk den: 23/10-2017.

Antal sider: 508.

Antal stjerner: 4/5.


Og det begynder igen...

12-årige Naomi Bowes’ liv ændres brat den nat, hun opdager sin fars uhyggelige hemmelighed.

Mange år senere, nu voksen og en succesfuld fotograf med et nyt efternavn, flytter Naomi til den idylliske by Sunrise Cove. Hun ser frem til ensomheden og muligheden for at starte forfra et sted, hvor hun ikke er kendt som datter af en seriemorder.

Langsomt bliver byen hendes hjem og byens indbyggere hendes venner – selvom den vedholdende Xander Keaton gør det klart, at han gerne vil være mere end det.

Men hendes fars forbrydelser er en besættelse, det er svært at ryste af sig. Og Naomis fortid haler for alvor ind på hende, da kvinder begynder at forsvinde i området. Hendes far sidder stadig i fængsel, så hvorfor er de blevet slået ihjel på præcis samme måde som hans ofre?
 




Jeg var ret så spændt på at gå i gang med bogen her, både fordi den lød vildt spændende, men også fordi dette var min første gang oplevelse af forfatterens skrivestil, jeg havde nemlig endnu ikke fået læst noget af den ellers ret så populære forfatter Nora Roberts. 
Men jeg må sige at denne bog faldt i god jord, og har virkelig holdt mig fanget! Jeg skal med sikkerhed læse mere af Nora snart. 

Da jeg begyndte på bogen blev jeg med det samme fanget af handlingen, for allerede på de første sider begynder spændingen. 
Bogen her tog mig en del dage at komme igennem, men det var bestemt ikke fordi den var kedelig, men fordi jeg manglede tid. Dette var faktisk en bog der konstant optog mine tanker, og det gør den endda stadig her nogle dage efter at være blevet færdig med den. 
Igennem bogen følger vi Naomi fra hun var de 11-12 år i 1998, til hun er omkring de 30 år i 2016. Starten er virkelig spændende, for der ser vi hende følge efter sin far og opdage han holder den her pige fanget, hvorefter hun får hende væk og hendes far bliver anholdt. 
Efterfølgende følger vi Naomi igennem nogle år hvor vi ser hvordan hun håndtere situationen, og det var bestemt ikke nemt, hverken for hende, hendes mor eller bror, men Naomi forbliver stærk, men lukker sig også inde. 
Naomi er en meget indelukket og nervøs person, hun fortrækker at være alene og lader sjældent nogen andre end sin familie komme tæt på hende. Jeg kunne sådan set godt lide Naomi, hun er stærk og stædig, og kæmper sig frem lige meget hvad, men hun havde også sine fejl og det var med til at gøre hende det mere menneskelig.
Igennem bogen ser vi Naomi gennemgå noget af en personlig udvikling fra at være indelukket, til at blive mere åben, og lade folk komme tættere på, selv da det blev sværest for hende. 

Igennem bogen sker der en del, og så alligevel ikke vildt meget. Ud fra bagside teksten kan jeg jo fortælle at en række mord magen til hendes fars forbrydelser begynder igen, men det begyndte ret sent i bogen. En stor del af bogen er opbygning til at se hvordan Naomi er blevet som hun er, og hendes videre udvikling efter hun har slået sig ned et sted, og den del nød jeg også, men jeg følte at der blev brugt lidt for meget på den del, og lidt for lidt på de her mord der begynder igen. 
Hvilket gjorde at jeg følte den sidste del virkede en smule forhastet, og er grunden til den manglende stjerne. 
Men der blev afsløret en masse spændende eftersom vi finder ud af hvem morderen er, og hvorfor personen gjorde som han gjorde, og jeg blev faktisk ret overrasket, både over grunden og hvem morderen var! 
Jeg havde virkelig mange teorier for hvem det kunne være, og han var faktisk i mine tanker en kort periode, men jeg blev alligevel overrasket da det blev afsløret. 
Sproget i bogen er dejligt let, og jeg følte bare jeg fløj igennem den ene side efter den anden. 
Bogen er vildt spændende, men også ret ubehageligt, for den er godt detaljeret specielt omkring det der bliver gjort ved de her piger. Den gav mig hvert fald flere gange en knude i maven og gåsehud på armene! Men det også positivt, for det betyder forfatteren er god til at beskrive og forklare med masser detaljer der gør det let at forestille sig det hele. 
Nora er også super god til at gøre sine karakterer i bogen utroligt spændende og ægte. Alle jeg stødte på igennem bogen gav mig følelsen af at være ægte og fremtrædende. Hvilket jeg synes er et stort plus! 
Dette var bare en utroligt velskrevet og medrivende bog og så kan jeg kun anbefale den til jer der elsker en god drama, krimi og hed romance at læse den. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar