søndag den 8. maj 2022

Anmeldereksemplar: Arias fortælling #3. - Lyset.

Arias fortælling.

Titel: Arias fortælling #3. - Lyset. 

Forfatter: Ida Søby Fogh. 

Forlaget: Facet.

Udgivet: 03/03-2022. 

Antal sider: 426.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Lyset. 

Aria er Den Sidste Velsignede. Hendes opgave er at opfylde profetien. Hverken Thais’ tanker, Sullys kvæstelser eller Woots skæbne kan stå i vejen for, at Aria gør det, hun er født til.

De velsignedes og Arias liv afhænger af, at enderne samles, før Dexus’ kræfter bliver stærkere, og de evneløse bryder igennem Eoyerims ydreporte.




Så har jeg fået læst den tredje og sidste bog om Arias fortælling, og sikke en slutning...
Jeg havde høje forventninger til bogen, da jeg begyndte på den, og jeg kan nu fortælle at bogen levede op til dem alle, og var så meget bedre end forventet. 
Jeg er blevet ret glad for Aria, og er helt ked af at det allerede er slut, men jeg vil se frem til at genlæse hendes fortælling, og endnu engang blive grebet af handlingen. 

Da jeg begyndte på bogen, krævede det ikke lang tid før jeg endnu engang fordybede mig i handlingen og følte at jeg fulgte vores unge hovedperson på sidelinjen. 
Andet bind i serien sluttede jo med en ret vild cliffhanger, nemlig at Aria viste sig at være Den Sidste Velsignede, og det skal hun nu til at håndtere her i tredje bind. 
Der er som sådan ikke gået lang tid fra vi slap Aria i andet bind, til vi starter her i tredje. Det skal holdes hemmeligt at hun er den sidste udvalgte, og det er derfor ikke mange der ved at hun er den, som skal redde deres verden. 
Det er ikke en nem opgave, og Aria kommer ud på en hård opgave, men hun klarer den fantastisk, også selvom hun får knust sit hjerte undervejs. 
Aria har jo fået en stor opgave på sine skuldre, og det kræver også at hun tager sig sammen og modnes lidt mere, og det må man virkelig også sige at hun gør i denne del. Det har været en fornøjelse at få lov til, at følge hendes udvikling fra start af og til nu, det har været lidt af en rejse, men en spændende og medrivende rejse. Jeg er kommet til at holde meget af Aria og hendes stædige personlighed. Hun har stadig tendenser til at handle før hun tænker, men hun er også blevet mere moden med tiden. 
Denne tredje del starter roligt ud med, at Aria skal til og lære alle sine kræfter at kende. Hun skal kunne håndtere dem alle, for at overvinde de onde og redde alle de velsignede. Så første del af bogen er meget rolig, og der sker ikke det vildeste, men det var nu stadig spændende! 
For samtidig med at hun skal lære sine kræfter at kende, leder hun jo også stadig efter sin biologiske far, hvilket ikke er en nem opgave. Hun har ikke meget andet end de første tre bogstaver at gå efter, og det Des Terra-artefakt som har været sin fars. Hun håndterer altså en del opgaver, i en presset tid, for hun skal også stadig holde det hemmeligt at hun er halvblods, da det jo stadig ikke ses positivt på... 

Denne fortsættelse var jeg vild med, for som Aria begyndte at blive komfortabel med sine kræfter, og bliver mere og mere klar til at overvinde de onde og udføre profetien, trapper spændingen også op. Jeg tog mig selv i flere gange at sidde og holde vejeret i spænding, fordi jeg ikke helt vidste hvad der ville ske, om hun ville klare den eller om de velsignede ville være fortabte. 
Faktisk vil jeg sige, at forfatteren har været utroligt godt til at gøre handlingen uforudsigelig og medrivende. Jeg kunne ikke rigtigt gætte mig til hvad der ville ske, og det gjorde læsningen så meget mere spændende, og overraskende. 
Specielt slutningen snød mig lidt, jeg troede lige jeg havde regnet den ud, men så skete der noget andet, og jeg var vild med det. 
Dette er bestemt en serie jeg er blevet vild med, og jeg må også sige at Ida Søby Fogh har overgået sig selv endnu engang og har skrevet en slutning der overgår sine forgængere. Jeg vil bestemt gerne læse mere af Ida en dag! 
Sproget er stadig dejligt let, og man flyver simpelhent bare gennem teksten på ingen tid grundet det og den spændende handling. 
Forfatteren er også stadig dygtig til at beskrive og detaljere alt, så det var nemt at leve sig ind i fortælling og tydeligt forestille sig det hele. 
I løbet af bogen møder vi også lidt nye bipersoner, og jeg må sige at endnu engang har forfatteren skabt levende og interessante personer, som man ikke kan andet end at blive lidt nysgerrig på. 
Denne afsluttende bog er altså velskrevet og medrivende, og jeg kan kun anbefale alle fantasy elskere at give denne serie en chance, og så håber jeg i vil nyde den lige så meget som jeg gjorde!








Forlaget har tilsendt bogen til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar