fredag den 13. maj 2022

Anmeldereksemplar: Ingen som os #1. - Genlyd.

Ingen som os. 

Titel: Ingen som os #1. - Genlyd. 

Forfatter: Eva Munk. 

Forlaget: Straarup & Co. 

Udgivet: 31/03-2022.

Antal sider: 96. 

Lix: 18.

Antal stjerner: 4/5. 

Genlyd.

”Min største drøm er at indspille en sang.
Stå på en scene med et band bag mig. Mig i centrum.
Mig, der synger mit hjerte ud.
Lykken bobler i maven, bare jeg tænker på det.”

Cecilia elsker at synge og drømmer om at blive sanger. Men det er svært, for de andre piger forstår det ikke. De hvisker bag hendes ryg og kalder hende navne. Men Cecilia ønsker jo bare at følge sin drøm …




"Genlyd" Er en bog jeg blev meget overrasket over at modtage, og da jeg så at den var skrevet af Eva Munk, blev jeg virkelig spændt! Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med forfatterens skrivestil. 
Jeg var dog også meget spændt på selve bogen, specielt fordi den er så kort, jeg fortrækker jo som oftest lidt større bøger, med lidt mere handling. Jeg kan dog fortælle nu, at jeg var vild med den, og skal da bestemt også læse med når der udkommer flere bøger i serien. 

Da jeg begyndte på bogen, gik der vidst ikke engang en time før jeg havde vendt sidste side, ikke kun fordi den er kort, men også fordi at jeg blev helt fanget af handlingen og vores skønne hovedperson Cecilia! 
Cecilia elsker at synge, og hendes store drøm er at blive sanger og indspille en sang, og at stå på en scene med et band bag sig. Problemet er bare at Cecilie føler sig lidt ensom, da de andre piger på skolen ikke rigtigt forstår hende. De har derimod travlt med at hviske bag hendes ryg og kalde hende navne. 
Jeg kunne virkelig godt lide Cecilie, hun er en sød ung pige, med store drømme og en intens kærlighed til sin musik. Jeg synes det er så dejlig at de unge har noget de virkelig brænder for, ligesom Cecilie gør. Hun er nem at synes om og forstå, og man har let ved at sætte sig ind i hendes tanker og følelser, hvilket bestemt var med til at man endnu nemmere kom til at synes om hende.
Cecilie vil jeg også sige står i en realistisk situation, en som mange af os vil kunne forstå og sætte os i, så jeg vil sige at forfatteren virkelig har formået at gøre handlingen realistisk. 
Selve handlingen var også virkelig fantastisk. Den fremviser det her med, at som ung skal man selvfølgelig også følge sin passion og sine drømme, også selvom dem omkring sig mener noget andet. Man skal gøre som man selv ønsker, og følge sine drømme, hvis det er hvad man ønsker. 

Sproget var let og og det var ikke fordi der stod vildt meget på siderne. Den vil passe perfekt til den yngre læser, og jeg er sikker på den vil passe perfekt til den mindre trænede læser. 
Selvom bogen er kort, vil jeg ikke sige der er sparet på detaljerne, det var let at forestille sig alt hvad Cecilie kom ud for. Det hjalp selvfølgelig også, at der var skønne illustrationer med i bogen, som jeg slet ikke kunne få nok af. 
Vi møder også lidt forskellige folk i bogen, og trods det er en kort bog, er de bestemt ikke blevet forsømt. De virkede livagtige, og blev aldrig flade. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en dejlig let fortælling, som jeg kun kan anbefale andre læsere, unge såvel som ældre, at giv en chance! 






Bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget som overraskelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar