tirsdag den 17. maj 2022

Anmeldereksemplar: The Poppy War #1. - Opiumskrigen.

Poppy War. 

Titel: The Poppy War #1. - Opiumskrigen. 

Original titel: The Poppy War #1.  

Forfatter: R. F. Kuang. 

Udgivet på dansk ved: Falco.

Udgivet på dansk den: 05/03-2022. 

Antal sider: 557. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Opiumskrigen. 

Da Rin mod alles forventning optages på Sinegard – et akademi, som uddanner elitesoldater til Imperiets fremtidige krigsførelse – forvandles glæden hurtigt til frustration, da hun mødes med foragt på grund af sin sydlige dialekt, køn og mørke hudfarve. 
I sin kamp for at bevise sit værd, opdager protagonisten Rin, at hun besidder shamanske kræfter. Rin allierer sig med den finurlige, opiumsrygende professor i folketro, og hun erkender inden længe, at hun nok er den eneste, der kan redde Imperiet fra fjenderne, og at prisen for disse udødelige kræfter er højere end først antaget.



"Poppy War" Er en bog jeg først her fornyeligt har hørt om, så jeg havde faktisk ikke meget kendskab til serien eller universet da jeg begyndte på bogen. Derimod havde jeg op til den danske udgivelse, hørt sindssygt meget godt om den, så jeg må da også indrømme at forventningerne fra min side af blev skruet godt op. 
Heldigvis kan jeg allerede nu fortælle, at den bestemt levede op til forventningerne, faktisk var den meget bedre end jeg havde forventet, men også meget anderledes. 

Da jeg begyndte på bogen, vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente af universet, så jeg gik i gang med den lidt uvidende om hvor brutalt den egentlig var. 
Bogen er delt op i 3 dele. Den første del er lidt roligere, det er her vi møder Rin, og hun bliver optaget på Sinegard. Første del er meget opbygning af universet, folket og omgivelserne, og sikke et univers... Det bestemt ikke behagelige omgivelser, og jeg må da sige, at jeg er meget glad for jeg ikke lever i det univers. 
De to sidste dele er noget voldsommere, og indeholder en del grafiske og brutale hændelser, så man skal måske også lige være lidt opmærksom inden man begynder på bogen, specielt hvis man ikke er til det brutale. 
Rin bliver til alles overraskelse optaget på Sinegard, akademiet der uddanner elitesoldater til Imperiets fremtidige krigsførelse. Da Rin kommer frem til akademiet er det noget lidt andet end hun havde forventet og hun møder en del modstand. Under sin tid på Sinegard, indser hun at hun har shamanske kræfter. For at lære og håndtere sine kræfter, allierer hun sig med en noget så finurlig opiumsrygende professor, som lærer hende om folketro og de shamanske kræfter. 
Inden de dog ser sig om, kommer krigen nær dem, og hun finder ud af at hun måske er den eneste der kan redde imperiet fra fjenderne, men prisen er meget høj. 
Jeg var meget fascineret af Rin, hun var ret sej, men hun skræmte mig ærligtalt også lidt. Hun er ambitiøs, stædig og frembrusende, og hun lader intet stoppe sig fra at nå sit mål. For at nå sit mål tager hun nogle vilde beslutninger, og nogle gange ret så heftige beslutninger. 
Hun er ikke som den klassiske heltinde, hun er faktisk lidt mere egoistisk og frembrusende. Det fascinerede mig virkelig, men hendes tankegang skræmte mig også lidt til tider. Men den var nu også med til, at gøre bogen det mere spændende. Jeg glæder mig hvert fald meget til at følge hende igen i næste bog. 

Handlingen var vild, skræmmende og brutal. På nogle måder virkede den også lidt genkendelig, og så alligevel vildt unik. 
Jeg kunne slet ikke få nok af, at høre om de shamanske kræfter og historien bag. Den er fascinerende og interessant, og også trist. Jeg vil selvfølgelig ikke spoile noget, jeg synes i skal læse bogen for at finde ud af mere. 
Den første del af bogen var nok den der fangede mindst da det var meget opbygning, men da jeg nåede til anden og tredje del, blev jeg mere og mere fanget, og siderne læste nærmest sig selv da handlingen først rigtigt gik i gang. Dog måtte jeg et par gange lige lægge bogen fra mig et par minutter, og sunde mig. For den bliver til tider ret grafisk når nogle af de voldelige og brutale detaljer blev beskrevet. Jeg greb den dog hurtigt igen, for jeg måtte bare vide mere. 
Sproget er let, men kan også til tider virke lidt tungt da der er meget militær snak. Dog vejer den spændende handling op for det, og gør læsningen lidt lettere. 
Forfatteren bruger utroligt mange detaljer, og det gør det så meget lettere at leve sig ind i handlingen og se det hele for sig som en lille film. 
Vi møder en del personer i bogen her, men jeg vil sige at forfatteren har formået at gøre det nemt at holde styr på dem alle. De virkede også alle så levende og ægte. En person der virkelig fangede min interesse fra professoren Jiang, han er virkelig underholdende. Han irriterede mig dog til tider, men jeg kunne ikke få nok af ham, og hans interessante kommentarer. Jeg håber virkelig, at vi kommer til at se mere til ham i næste bog. 
Så alt i alt, vil jeg sige, at denne bog var fantastisk, og har i læsere intet imod en ret brutalt, men utroligt spændende fantasybog som har et helt unikt univers, så skulle i virkelig give denne serie en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar