søndag den 1. maj 2022

Anmeldereksemplar: Flammen og Bølgen #2. - Den sorte drage.

Flammen og Bølgen.

Titel: Flammen og Bølgen #2. - Den sorte drage.

Forfatter: Sidsel Sander Mittet. 

Forlaget: Facet. 

Udgivet: 01/03-2022. 

Antal sider: 468. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem. 

Den sorte drage. 

Innovant-aspiranten Khalil, der nu går under navnet Mashal, og ildgøgleren Ignis er sammen endt på den sagnomspundne oprørsbase Broen. Men intet er, som de forventede.

Mens Ignis både forsøger at håndtere søskendeskænderier og de forventninger, Broens befolkning har til hende, udforsker Mashal kaosnettets muligheder i et forsøg på at drukne længslen efter sit gamle, privilegerede liv.

Snart dukker der nye udfordringer op, som får de to venners tidligere bekymringer til at virke som svage krusninger i vandet mod den sugende malstrøm, der trækker dem ind i både politiske, fysiske og mentale kampe på liv og død.




"Den sorte drage" Er en fortsættelse jeg har ventet utålmodigt på lige siden jeg vendte sidste side i seriens første bog, og nu har jeg endelig fået læst den, og sikke en fortsættelse! 
Denne serie bliver bare mere og mere nervepirrende, og jeg venter utålmodigt og spændt på tredje bind, med høje forventninger!

Da jeg begyndte på bogen, tog det mig ikke lang tid at falde ind i universet endnu engang, og følge vores to hovedpersoner på sidelinjen. 
I første bind formåede Ignis, Khalil og de andre at komme i sikkerhed ved oprørsgruppen på Broen, men det er jo langt fra slut for dem. Fortiden bliver langsomt afsløret, bl.a. finder man ud af, at de er i familie med hinanden. 
Andet bind starter lidt efter hvor vi slap dem i første bind, og det hele er lidt roligt her i starten, men dog stadig spændende og nervepirrende. 
Khalil går ikke længere under det navn, han kaldes nu Mashal, og skal nu til at forholde sig til noget anderledes vilkår end han har været vant til. 
Den første del af bogen foregår på Broen, hvor de begynder at finde ud af mere om deres fortid og familie. Der skabes mange spørgsmål, og der er en masse mystik over det, som gør at man bare ikke kan slippe bogen, for man må bare vide mere. 
Ignis kæmper en del med at få folk til at acceptere Mashal, for ingen stoler helt på ham der engang var Innovant-aspirant, for hvad nu hvis han bare er en spion. Samtidig skal hun også håndtere det pres der bliver lagt på hende, da de finder ud af at hun er barnebarn til Broens tidligere leder. Hun har det altså ikke helt nemt for tiden, men hun klarer den nu ret godt. 
Generelt er første del af denne fortsættelse ret rolig, men spændende. Halvt inde begynder handlingen at blive mere intenst, og der hele bliver lige en tand mere spændende, hvilket også gjorde bogen det svære at slippe. 
I løbet af bogen udvikler både Ignis og Mashal sig. De bliver begge kastet ud i drastiske forandringer, og der ligger et stort pres på dem begge, når det gælder deres og bølgens fremtid, og jeg vil sige at de håndterede det ret godt. 
Når vi følger Ignis, kan man tydeligt mærke frustrationerne, stressen og presset. Det virkede så ægte, som om man selv følte som hun gjorde. 
Det samme følte jeg med Mashal, alle de her forandringer han kommer ud for, gør ham jo også usikker og det var tydeligt at mærke. Man mærkede tydeligt frustrationerne og forvirringen, hvilket gjorde læseoplevelsen så meget bedre. 
Dette er jo ikke slutningen på deres rejse, så jeg er meget spændt på hvordan de videre udvikler sig i tredje bog. 
Jeg vil sige at forfatteren har formået at få det hele til at spille godt sammen, og faktisk vil jeg også sige at denne fortsættelse har overgået sin etter. Jeg er meget spændt på hvad forfatteren har i tankerne for tredje bog. 

Sproget er som altid let, og man flyver bare gennem teksten på ingen tid. Sammen med den spændende handling, går det stærkt, men man føler alligevel man har været i gang i længere tid, når man bare lever sig ind i teksten. 
Som altid er forfatteren fantastisk til at beskrive og detaljere alt fra omgivelserne, til personerne og deres følelser. Det var med til jeg endnu engang kunne leve mig ind i handlingen, og føle jeg var med på sidelinjen. 
I denne del møder vi lidt nye personer i forbindelse med de er kommet frem til Broen, og jeg må sige at forfatteren formår stadig at gøre dem livagtige og spændende. Jeg oplevede ikke at der var nogen af de nye bipersoner der faldt i et med tapetet eller blev kedelige, og jeg glæder mig helt til at møde dem igen i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige at denne fortsættelse er velskrevet, og medrivende. Dette er stadig en serie jeg kun varmt kan anbefale alle at give en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar