fredag den 20. maj 2022

Anmeldereksemplar: Asgårds Døtre #3. - Ísliljas Fortælling.

Asgårds Døtre. 

Titel: Asgårds Døtre #3. - Ísliljas Fortælling. 

Forfatter: Sidsel Katrine Slej. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 07/04-2022. 

Antal sider: 356. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så tak til hende! 

Ísliljas fortælling. 

Íslilja Ásmundsdatter er en af Asgårds bedste krigere. Hun er modig, skarpsindig og mestrer sit sværd til perfektion. 
Viger ikke tilbage for selv den farligste mission. 
For som kriger gør hun hvad hun er bedst til. Hun kæmper. Hun lever. Er fri. 
Men forude venter et bur; et arrangeret ægteskab. En alliance der er tvingende nødvendig da hendes familie står på kanten af den blodigste fejde nogensinde imod den mægtige Vølsungeslægt. Íslilja ved godt hvad hun bør gøre; opgive sin frihed og sit kald for sin familie. 
Men det strider imod hele hendes væsen. Så i stedet gør hun det hun er bedst til. 
Hun kaster sig ud på mission. 
Den farligste og mest risikable nogensinde. Íslilja har alt at tabe. 
Sin familie, sit hjem, sit liv. Selv det hun mindst venter ... sit hjerte. 
Og så endda til den helt forkerte.



Endelig har jeg fået læst "Ísliljas Fortælling" som er den tredje bog i en af mine yndlings serier "Asgårds Døtre" og sikke en fortsættelse! Jeg må nok sige at forfatterens bøger bliver kun bedre og bedre, for endnu engang har hun formået at feje benene væk under mig, med sin romantik, nervepirrende handling og skønne personer. 
Jeg er stadig fan af Sidsel Katrine Slej, og jeg kan næsten ikke vente til fjerde bog i serien udkommer! 

Da jeg begyndte på bogen, gik der ingen tid før jeg var fanget, og siderne nærmest bare vendte sig selv. Faktisk havde jeg bare virkelig svært ved, at lægge bogen fra mig når det var nødvendigt, for jeg måtte bare vide mere om Íslilja og hendes fortælling. 
Íslilja kom jeg ret hurtig til at synes om. Hun er stædig, modig og omsorgsfuld, men hun er også god til, at sætte sig selv i fare og bekymre dem omkring sig. Vi har jo mødt hende en del gange i de to første bøger, men der var det jo lidt mere overfladisk, da det hun ikke var hendes fortællinger, så i denne del ser vi også mange andre sider af den vilde og krigeriske pige. De andre sider, var bestemt også med til, at jeg hurtigere kom til at synes om hende. Hun virkede så ægte, hun havde både gode og mindre gode sider, som gjorde, at hun virkede så meget mere ægte. Det er noget jeg virkelig elsker ved denne serie, ingen af dem er perfekte, de har hver især deres små mangler, som gør dem så menneskelige, og nemme at forstå. 
Íslilja er kriger, og hun elsker sit erhverv, så hun er dybt ulykkelig over det arrangerede ægteskab hun er endt i. For så snart hun skal giftes, regner hun også med at hendes ægtemand vil forlange hun lægger sværdet på hylden, og opføre sig som de andre hustruer gør. 
Grundet den arrangerede forlovelse, gør hun også hvad hun kan for at undgå at være for meget hjemme, derfor deltager hun i flere farefulde missioner end hun plejer. 
På en af disse missioner møder hun dog en, en som hun taber sit hjerte til, hvilket er helt forfærdeligt, da forlovelsen ikke bare kan brydes. 
Mit hjerte blødte virkelig for Íslilja, hendes sorg var overvældende, og jeg ønskede jo bare alt det bedste for hende, og jeg kunne ikke andet end at håbe på hun ville finde lykken. 

Selve handlingen kunne jeg ikke få nok af. Det var virkelig spændende at følge Íslilja på hendes missioner, og se hvordan hun ville klare den, det er jo helt anderledes end da vi fulgte Ingeborg, som også var kriger. Der fulgte vi hende jo ikke på missioner, som vi gør her med Íslilja, så det var virkelig spændende. Dog vil jeg sige at den her ulykkelige kærlighed fangede mig mest. Der skete også et par plot twist omkring kærligheden, undervejs som virkelig fangede mig og overraskede. Jeg må virkelig sige, at forfatteren har formået at skrive en masse overraskelser ind i handlingen, som jeg på ingen måder havde forestillet mig. Faktisk tror jeg også lidt, at denne fortsættelse er blevet min favorit i serien. 
Men nu vil jeg selvfølgelig ikke afsløre noget, i skal selv have oplevelsen af denne fantastiske bog når i læser den. 
Sproget i bogen er fortsat dejligt let, samt medrivende. Sammen med den spændende handlingen går læsningen hurtigt, fordi man næsten ikke kan slippe bogen igen. 
Forfatteren er også fortsat dygtig til at bruge et rigt billedsprog, der gør det let at forestille sig hele handlingen som en lille film. 
I løbet af bogen her møder vi endnu engang lidt nye personer, og der vil jeg også rose forfatteren, for fortsat at gøre sine bipersoner levende og ægte. Ikke en eneste virkede kedelig og uinteressant, og jeg glæder mig til forhåbentligt at møde nogle af dem igen i næste bog! 
Så alt i alt vil jeg sige at forfatteren virkelig har klaret sig fantastisk med denne fortsættelse, og dette er stadig en serie jeg kun varmt kan anbefale alle at give en chance! 










Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar