tirsdag den 29. september 2020

Anmeldereksemplar: Duftapoteket #2 - Den sorte gådefulde blomst.

Duftapoteket.

Titel: Duftapoteket #2 - Den sorte gådefulde blomst. 

Original titel: Duftapotheke #2 - Das Rätsel der schwarzen Blume. 

Forfatter: Anna Ruhe. 

Udgivet på dansk ved: Straarup & Co. 

Udgivet på dansk den: 15/11-2020.

Antal sider: 260. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 




Den gådefulde sorte blomst. 

Luzie Alvenstein har en hemmelighed.
Skjult under familiens hus ligger Duftapoteket,
hvor der brygges magiske og yderst magtfulde dufte.

Efter at Luzie, hendes lillebror Benno og nabodrengen Mats opdagede Duftapoteket,
blev det deres opgave at beskytte det.
Men nogen bryder ind og stjæler den absolut vigtigste ingrediens i duftene – meteorpulveret.
Et pulver, som er frygteligt farligt i de forkerte hænder, og uden det kan Mats ikke befri sin far
fra virkningen af Kærlighedsløs Duft.

På jagt efter tyven rejser Luzie og de andre til Amsterdam.
På turen får de hjælp af en mystisk blomsteravler og af en mand,
der slet ikke burde leve længere.
Mon de sammen kan finde meteorpulveret og redde Duftapoteket?



Så har jeg også fået læst andet bind i Duftapoteket serien, og hvor må jeg sige det var en fornøjelse at følge Luzie, Benno og Mats på nye rejser med duftapoteket. Og så vil jeg faktisk også sige at jeg synes denne anden bog var lidt bedre end den første i serien, så nu er jeg alligevel ret spændt på hvad tredje bind har til mig. 

Luzie, Benno og Mats er nu ved at blive oplært i duftapotekets hemmeligheder og opskrifter, så de en dag kan overtage det når de bliver ældre. 
Men en dag bliver den vigtigste ingrediens til at kunne fremstille duftene stjålet, og der er kun en der kunne have gjort det. 
William. 
Og nu må Luzie, Benno og Mats finde ham og få meteorpulveret tilbage! 

Da jeg begyndte på bogen her gik der ikke lang tid før jeg var slugt og tilbage i Villaen og duftapoteket, og nærmest kunne dufte alle duftene der blev beskrevet og præcenteret, det var virkelig en fornøjelse! 
Luzie var en karakter jeg ikke var helt fan af i første bog, men jeg vil sige jeg synes at hun er modnet lidt, jeg tror det måske har noget at gøre med ansvaret hun har fået for duftapoteket, men jeg er begyndt at kunne lide hende. 
Mats er en karakter jeg også havde lidt svært ved at forstille mig i første bog, men jeg synes alligevel det var lidt nemmere i denne anden bog, og jeg er også så småt begyndt at kunne lide ham! 
Benno var den eneste karakter jeg ikke havde det svært ved i første bog, og sådan var det også i denne anden del, jeg kan fortsat virkelig godt lide ham. 
Igennem denne anden del kommer vi med de tre her ud på noget af en rejse, for vi kommer faktisk til at forlade Villaen, og kommer ud og ser et andet plantehus, og noget af Amsterdam, på deres rejse for at finde William. 
Det var utroligt spændende, og jeg nød faktisk at følge Luzie, og trods hun stadig tager dumme beslutninger og handler for hurtigt, så vil jeg sige hun klarede den egentlig okay på denne tur, men hun havde heldigvis massere af støtte i Mats. 

Sproget i bogen var fortsat dejligt let, og der stod heller ikke vildt meget på alle sider, for som i første bog er der gjort godt med plads til alle de smukke illustrationer som jeg var så vild med, men hvor ville jeg eventuel bare have ønsket der var farver på, for jeg kan lige forstille mig alle de smukke farver planterne og parfumerne kunne have. 
Min grund til den manglende stjerne er sådan set at jeg desværre vil sige at Anna fortsat ikke er vildt god til at huske at beskrive sine karakters udseene, specielt bipersonerne havde jeg til tider svært ved at forstille mig i denne fortsættelse. Jeg håber selvfølgelig at det måske ændre sig i løbet af de næste par bøger.
Men jeg vil nu rose hende for at være god til at beskrive sine omgivelser i bogen så godt, jeg havde nemlig ikke noget problem med at forstille mig omgivelserne vi kommer ud og besøger, hvilket var dejligt. 
Jeg vil også sige at hun er faktisk utroligt god til ikke at gøre handlingen alt for forudsigelig, jeg vil faktisk sige jeg blev overrasket flere gang under læsningen. Fx møder vi en karakter jeg på intet tidspunkt faktisk havde forstillet mig vi ville møde, så det var nu ret fedt, og glæder mig til at se om jeg vil blive lige så overrasket igen og igen i næste bind. 
Så alt i alt vil jeg sige at dette bind i serien levede op til flere af mine forventninger, og overgik sin etter, så jeg kan selvfølgelig kun anbefale jer at give bogen en chance, specielt de yngre fantasy læsere kan være med her på grund at det lette sprog og den spændende handling. 




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar