søndag den 29. december 2019

Anmeldereksemplar: 24 Gode gerninger.

24.

Titel: 24 Gode Gerninger.

Original titel:  24 goda gärningar.

Forfatter: Jenny Fagerlund.

Udgivet på dansk ved: Palatium Books.

Udgivet på dansk den: 01/10-2019.

Antal sider: 256.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Gode gerninger til jul.

Juleaften for to år siden var den værste dag i Emmas liv. Den aften mist- ede hun sin mand, og siden har hun haft mere end svært ved at finde mening med sit liv. Skyldfølelsen er ved at slide hende i stykker, og hun kan ikke slippe tanken om, at hun måske kunne have reddet hans liv. Juletiden med al dens hjemmebag og varme gløgg er blevet en lidelse, som bare gør det hele meget værre.

Emma driver en lille butik med brugskunst og boliginteriør midt i Stock- holm. Før i tiden betød butikken alt, men nu har hun vanskeligt ved at finde motivationen. Det er slemt nok, at butikkens økonomi efterhånd- en er temmelig anstrengt, men værre er det, at Emma nærmest er lige- glad. En aften, da hun er på vej hjem, støder hun bogstaveligt talt ind i en ældre mand. Han er faret vild i snestormen, og hun beslutter sig for at følge ham hjem. Den aften fødes der en idé i Emma: Hun vil gøre 24 gode gerninger. En for hver dag frem til juleaften.

Normalt lever Emma et farveløst og måske lidt ensomt liv, men i løbet af de næste 24 vinterlige decemberdage møder hun en lang række frem- mede, som alle, på forskellig vis, har brug for en god gerning. Langsomt samler en lille aparte gruppe sig omkring Emma og butikken, og næsten umærkeligt begynder tilværelsen at forandre sig. Men mørket bor stadig i hende, og er hendes gode gerninger nok til at jage det på flugt? Og hvordan ser hendes liv ud, når hun vågner op juleaftensdag?
24 Gode gerninger var en julebog der virkelig rørte mig inderst inde. Jeg var meget spændt på om denne bog nu var noget for mig, for den første bog jeg læste af denne forfatter var bestemt ikke en jeg var begejstret for. Men jeg må sige denne her bog levede op til alle forventninger og meget mere.

Det to år siden nu, og det gør stadig lige så ondt. Det min skyld, hvis bare jeg ikke havde handlet sådan, så ville det måske ikke have været sådan i dag.
Det er nu to år siden Emma var i en grim ulykke og mistede sin kæreste. Julen er ikke længere et højdepunkt for Emma, det er mere et mareridt. Og hendes drømme butik er uoverskuelig at holde. Men en aften efter hun har lukket butikken støder hun ind i en ældre mand der er faret vild i snestormen, og Emma beslutter sig for at hjælpe ham hjem.
Efter det får Emma smag på tanden for at gøre gode gerninger, og beslutter sig for at hun vil gøre en god gerning frem til jul, så 24 gode gerninger. 

Dette er en bog jeg vil sige jeg hurtigt blev fanget af, den rummer på så mange følelser, men den der træder mest frem i hovedpersonen er smerte, Emma føler så meget smerte at jeg virkelig følte med hende, og tårerne trillede da også et par gange når hun var helt nede.
Emma rummer på meget skyldfølelse, og det tydeligt at mærke igennem bogen, specielt starten, hun orker intet, hun står bare op, passer butikken og tager hjem igen, og føler intet andet end smerte og skyldfølelse.
Men så snart hun begynder på sine gode gerninger er det som om der liver en gnist op i hende, og hun ændre sig fuldstændigt.
Jeg nød virkelig at følge Emma´s udvikling, der sker en masse forskelligt for hende igennem bogen, og hun får specielt nye og smukke venskaber, og et bedre forhold til sin egen familie igen.

Sproget i bogen er let og flydende, et du bare kan læne dig tilbage i og nyde. Jeg følte intet problem med at følge med, og stødte jeg på svenske ord jeg ikke kendte var der heldigvis en lille ordforklaring i bunden af siden.
Forfatteren har formået at skrive en smuk bog med massere af følelser, alt fra smerte, skyldfølelse, kærlighed, og glæde. Jeg vil helt sikkert glæde mig til at læse mere fra forfatteren af en dag.
Og jeg kan helt klart anbefale jer læsere der ude at læse den hvis i elsker en smuk og rørende julebog, og jeg er nu ret sikker på den også godt kan læses uden fra julen af.Bogen er modtaget af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar